Zobatec na žaru
Moderatorji: moderator2, moderator
Zobatec na žaru
Živjo,
zanima me kako panulaši in puškaši, ki ujamete zobatca okoli 5kg in več, tega pripravite na gradelah?
zanima me kako panulaši in puškaši, ki ujamete zobatca okoli 5kg in več, tega pripravite na gradelah?
Re: Zobatec na žaru
Riba do 3 kg ni problem. Pri večjih pa je. Da bi jo zrezal na kotlete, mi jo je škoda. Najbolj enostavno je, da jo filetiraš in jo enostavno spečeš, glavo, kost in rep pa za vrhunsko juhico. Pri zobatcu je zelo pomembno, da ga ne prepečeš, ker postane suh. Če pečeš celega, je idealno, da jo odstaviš tisti trenutek, ko se kosti ločijo od mesa. Jaz ga odstavim že takrat, ko je pri kosti še malenkost rožnat in ga pokrijem v alu folijo, da se do konca skuha. Na ta račun žrtvuješ hrustljavo skorjico, meso je pa božanski. Vrhunska riba pri kateri se res splača potruditi.
-
- Admiral
- Prispevkov: 2555
- Pridružen: To Jan 05, 2016 20:50
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Re: Zobatec na žaru
Zubonja napisal/-a:Živjo,
zanima me kako panulaši in puškaši, ki ujamete zobatca okoli 5kg in več, tega pripravite na gradelah?
Zubonja, dobrodošel na forumu
Na gradelah nikakor. Velike zobatce pečem v pečici.
Ps.Izbral si nick name, katerega sem jaz uporabljal na Ribičih slovenije
Re: Zobatec na žaru
Kot je rekel Daki, ribe do 3, max 4 kg se da še lepo spečt na žaru, večje pa v pečici ali še bolje v krušni peči. Jaz sem enkrat pekel brancina 5+ kg v krušni peči in v 45 min je bil odlično pečen, lepa hrustljava koža in sočno meso
Re: Zobatec na žaru
Spečt ni problem, bl zajeban ga je dobit
Re: Zobatec na žaru
klemn napisal/-a:Spečt ni problem, bl zajeban ga je dobit
A je tako, naj prinesejo, pa bomo pekli, ni važno kako samo da bo prav pečeno
Re: Zobatec na žaru
alesjo napisal/-a:klemn napisal/-a:Spečt ni problem, bl zajeban ga je dobit
A je tako, naj prinesejo, pa bomo pekli, ni važno kako samo da bo prav pečeno
Točno, ne delite si problemou kako spečt, sam prneste pa vas odrešimo muk
Re: Zobatec na žaru
NOVI FOSIL napisal/-a:Zubonja napisal/-a:Živjo,
zanima me kako panulaši in puškaši, ki ujamete zobatca okoli 5kg in več, tega pripravite na gradelah?
Zubonja, dobrodošel na forumu
Na gradelah nikakor. Velike zobatce pečem v pečici.
Ps.Izbral si nick name, katerega sem jaz uporabljal na Ribičih slovenije
Pardon za nick, tega foruma nikoli nisem obiskoval, zato za "krajo" nisem mogel vedeti
Kaj pa vrtljivi sistem za peko ribe, kot npr za odojka kdo uporablja? Na ta način lahko spečeš praktično vsako ribo velikanko... https://www.youtube.com/watch?v=kxaRRu-78qY
Hvala vsem za odgovore!
Re: Zobatec na žaru
Mislim da ta način ni preveč dober, ker se bo velika riba prej posušila kot spekla, namreč iz ribjega mesa zelo hitro odtečejo sokovi, voda, kot iz mesa. Jaz bi raje v pekaču, pečica ali kot sem že omenil, najbolje krušna peč.b l.p. alesjo
- habibi Vll
- Admiral
- Prispevkov: 4309
- Pridružen: Po Avg 20, 2012 16:41
- Kraj: LJ.Vižmarje
Re: Zobatec na žaru
Luštn je brat tole, Klemen si in boš-faca-Alezijeve dobrote sem že probal, tu nema trtemret, Dakijeve še ne, ampak zna bit nevaren.Tole kar berem od njega bi znalo bit dobro.Nisem kuhar, ampak po branju, diši po dobrem
mašinfirer
Re: Zobatec na žaru
habibi Vll napisal/-a:Dakijeve še ne, ampak zna bit nevaren.Tole kar berem od njega bi znalo bit dobro.Nisem kuhar, ampak po branju, diši po dobrem
Ja nič. Če bosta avgusta kje okoli Raba, se oglasita na kosilu. Upam, da imata rada morsko, ker jaz na morju drugega ne pripravljam
-
- Admiral
- Prispevkov: 2555
- Pridružen: To Jan 05, 2016 20:50
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Re: Zobatec na žaru
habibi Vll napisal/-a:Luštn je brat tole, Klemen si in boš-faca-Alezijeve dobrote sem že probal, tu nema trtemret, Dakijeve še ne, ampak zna bit nevaren.Tole kar berem od njega bi znalo bit dobro.Nisem kuhar, ampak po branju, diši po dobrem
Brez dvoma Daki je profesionalec.
Če boš za to te bom vzel sabo na kako srečanje v Mengšu, pa boš se sam prepričal o kulinaričnih mojstrovinah.
Re: Zobatec na žaru
No, sedaj mi je pa nerodno
Je pa res, da sem se odločal med dvema poklicema (kuhar ali mehanik). Odločil sem se za drugega, kuhanje je pa moj največji hobi poleg ribolova, ki jih uspešno združujem.
Je pa res, da sem se odločal med dvema poklicema (kuhar ali mehanik). Odločil sem se za drugega, kuhanje je pa moj največji hobi poleg ribolova, ki jih uspešno združujem.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta