
Včeraj ulovljeni, zamrznjeni, danes odtajani in za večerjo ocvrti na svinjski masti



Moderatorji: moderator2, moderator
alesjo napisal/-a:Poleg tega, da so izjemno okusni, so tudi zelo zdravo živilo, razen tisti, ki imajo težave z holesterolom, naj bi omejili pretirano uživanje lignjev.
Lignji vsebujejo vitamine B2, B3 in B12, fosfor, cink, magnezij in kalij. Odlikuje jih velika vsebnost bakra, ki igra pomembno vlogo pri vsrkavanju ter izkoriščanju železa in tvorbi krvničk, s čimer telo varuje pred slabokrvnostjo. Lignji pomagajo blažiti vnetja in težave z artritisom, obenem pa vsebujejo obilo antioksidantov, zlasti selena. Poleg tega so dober vir beljakovin, ki skrbijo za zdravje kože, mišic, las in nohtov.
Pomagajo tudi pri migrenskih glavobolih, krepijo kosti in zobe, zmanjšujejo tveganje za nastanek srčnih bolezni, pomagajo uravnavati krvni sladkor, krepijo imunski sistem, pomirjajo živce in mišice ter znižujejo visok krvni tlak. Poleg že naštetih hranil vsebujejo še vitamin C, folate, kalcij, železo in mangan. Spadajo med najbolj zdrave morske sadeže, saj v primerjavi s tuno, skušo in morskim psom vsebujejo zelo majhne količine škodljivega živega srebra.
kasaudio napisal/-a:Tudi meni je zelo pomirjujoča pot do hladilne skrinje, kjer cukrčki jadrana spijo svoj zadnji globoki spanec.
omas napisal/-a:Ne to kazat Alesjo, mi žleza slinavka dela na polno..
al napisal/-a:če bi ti odpru gostilno....
alesjo napisal/-a:al napisal/-a:če bi ti odpru gostilno....
Kaj bi prnesu kkšen cekin![]()
![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti