Jed je značilna za otok Chiloe.
Takole sem jo skuhal doma.
Sestavine za 10 oseb:
3 srednje velike čebule
1 dl olivnega olja
pol glavice česna
šopek peteršilja
nekaj listov lovorja
ena rdeča paprika
1 polna žlica mlete paprike
10 kurjih beder spodnji del
1 kg prekajenih svinjskih reber ali krač
2 para kranjskih klobas
½ litra belega suhega vina, npr. malvazija
1 kg sladkega krompirja
¾ kg navadnega krompirja
½ glave ohrovta
½ kg lignjev ali hobotnice ali muzgavcev
2 kg klapavic, lahko 1 kg svežih in 0,5 kg zmrznjenih (meso)
½ kg vongol (v originalu so notri štiri vrste školjk)
Priprava:
Kotel ali večjo kozico (10-20l) postavimo na plinski gorilnik.
Čebulo malo posolimo, ne preveč, in prepražimo na olju, da porumeni, takrat dodamo papriko in sesekljan česen. Zalijemo z malo vode, pokrijemo in dušimo pol ure. Čebula rabi dolgo časa, da se razkuha, če je v kislem okolju, zato dodamo vino kasneje. Dodamo mehkužce, hobotnico ali muzgavce prej skuhamo do mehkega. Dodamo bedra, rebra, krače in klobase. Če so rebra zelo slana, jih prej prevremo v vodi. Zalijemo z vinom in toliko vode, da je meso skoraj pokrito. Zavremo in kuhamo ¼ ure.

Dodamo sesekljan peteršilj, lovor in krompir, narezan na kose in premešamo. Del klapavic prevremo v vodi, da ne bo jed preveč slana, del jih uporabimo še zaprtih. Ko spet zavre, dodamo po vrhu očiščene školjke, pokrijemo z listi ohrovta (2 plasti) in kuhamo še dobre pol ure oziroma toliko časa, da se krompir zmehča in skuhajo listi ohrovta.
Postrežemo na krožnikih, vsak dobi eno bedro, eno rebro, kos klobase, malo krompirja, nekaj školjk, nekaj tekočine in nekaj zelenjave.
