rostfrei palice
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
rostfrei palice
Kje bi dobil rostfrei "betonsko železo, rabim za "kavl" v corpo mortu, recimo fi20mm,
Pa se to, ali ima sploh smisel dajati RF?
PA se nekaj... ali se RF lahko krivi z pregrevanjem? Kaj pa navadno zelezo? Ker 20mm ni ravno macji kaselj zakriviti na suho!?
Pa se to, ali ima sploh smisel dajati RF?
PA se nekaj... ali se RF lahko krivi z pregrevanjem? Kaj pa navadno zelezo? Ker 20mm ni ravno macji kaselj zakriviti na suho!?
Material dobiš v MDM-ju na koncu Brnčičeve v Lj, krivi pa se prav fino na ročno ''pig mašino'', če nimaš pridi bova pri meni uštimala, pa bova še zame eno naredila. Če boš rabil variti, pa imam argon tudi. RF ima še kako smisel, lahko pa narediš iz železa in daš vroče cinkat.
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Bo OK!, jaz sem dal kar navadno železo fi 35 niti nisem cinkal ne nič, in mi drži že 10 let pa se sploh ne pozna da bi bilo obrabljeno.....imam pa priklopljeno verigo in ne štrika. Za RF boš kar lepo plačal......moraš dati marin zadevo ker navaden 316 bo lih tako rjavel in ratal hrapav.....računaj 1m palice fi 20mm okoli 60€........ti svetujem raje železno palico pa malo debelejšo, če boš dajal direkt štrik na korpo daš pa v štrik uplest RF rinko in je..........kot sem rekel jaz imam mir že 10 let in ni znakov obrabe pa je bla barka gor parkirana ki je mela 8ton!
mamaMicka napisal/-a:kaj je ti pig masina?
Plamen?
Jaz bom delal 80x80x40cm korpo. Armiral bom z navadnim železom, med armaturo pa bom dal RF štango 80cm dolgo z ukrivljenim ušesom na vrhu, tako, da bo gledal ven
bo tako OK?
Pig mašina ali pigarca je po ''naše'' naprava za krivljenje. Lahko kriviš segret ali hladen obdelovanec.
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Zakaj fi 20
Ne vem,zakaj bi ušeso naredil iz 20mm RF,na njega pa privezal verigo 8mm ali 20mm-tersko vrv,Menim,da je dovolj RF fi 10mm,saj bi v pimeru exstremnih obremenitev,prej popustila vrv ai bitva na barki. 

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov