alge v rezervoarju

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kraj: NM-Biograd
Kontakt:

alge v rezervoarju

OdgovorNapisal/-a cwick » Če Jun 28, 2012 19:15

Pozdravljeni,
nikjer nisem zasledil o algah pristotnih v rezervoarju za pitno vodo.Ali obstaja kaka tekočina ali tablet,ki bi mi očistil plast alg na dnu rezervoarja?

lpa
žuja je zakon
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jun 28, 2012 19:17

Pojdi v Bauhaus, kupi preparate za bazene in bo zelo ugodno...
Načelno pa je dovolj, če vsako pomlad naliješ v rezervoar močno mešanico klora, napolniš do vrha, malo odpreš pipe, da to izteče in potem pustiš nekaj ur. Potem izprazniš in nekajkrat izpereš s svežo vodo... Bo kot novo...

Jaz zmešam v 1 litru vode klorovega granulata za 5 m3 bazenske vode... Potem to vlijem notri, smrdi, vendar reši težave do konca sezone! :lol:
Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cwick » So Jun 30, 2012 15:08

Ok,bom probal in poročam rezultate.
Hvala admin!

lpa
žuja je zakon
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Ne Jul 01, 2012 10:04

Kaj ne daješ v rezervar taune pizdarije za razkuževanje.......................al so kljub temu ratale alge ?

S klorom se ni preveč za igrat...................oziroma zelo zelo previdno. Ni za pozabit da je klor strup.
Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cwick » Ne Jul 01, 2012 10:14

Odkar sem lastnik čolna(2 leti) sem vseskozi dodajal dodatek,vendar so alge tukaj..verjetno ni prejšni lastnik nič poskrbel za to ali je pa ta moj dodatek,ki sem ga kupil v lotus marine,zanič.Dodatek se pa imenuje sanosil,če me spomin ne vara.

lpa
žuja je zakon
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Jul 01, 2012 10:33

Dodaj kak klorov pripravek, v skrajni sili je lahko tudi varekina (NaOH). Pripravki za bazene niso oporečni, saj mora po predpisih v bazenih biti voda enake kvalitete, kot pitna.
Jaz napravim takole: pred poletjem en klorov šok (malce (pre)več) NaOH pripravka, pustom par ur, malo spuščam vodo skozi pipe, da razkužim instalacije. Potem izpraznim in 2-3x zamenjam celo vodo v rezervoarju. Po tretji menjavi nima nobenega okusa več po kloru.
Podobno napravim, ko tankam vodo po otokih, kamor jo vozijo in jo hranijo v cisternah. Ko priplujem kam na obalo, kjer oskrba z vodo ni problematična, ponovim klorni šok, sicer v blažji obliki.
Naj povem ,da redno pijemo vodo iz ladijskega rezevoarja in še nikoli nismo imeli težav.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jul 02, 2012 21:32

zlatko83 napisal/-a:Dodaj kak klorov pripravek, v skrajni sili je lahko tudi varekina (NaOH). ...

Vse ostalo je prav, samo formula je NaClO ali NaOCl (natrijev hipoklorid, ne natrijev hidroksid).

http://sl.wikipedia.org/wiki/Halogen#Reaktivnost omenja uporabo te snovi pod imenom varikina kot belila.

http://www.ahp.si/v200905/pages/pagecontainer.php?language=si&s=advice&p=poisons opozarja nevarnost iste snovi pod imenom varikina kot nevarno (in najbrž zaradi vonja privlačno) za nekatere živali.

Kemijsko ista učinkovina je v izdelkih z nekaj različnimi trgovskimi imeni (varikina, varekina...) in zmeda okrog teh imen je pa najbrž nastala zaradi zaščite trgovske znamke enega izdelovalca, pa je drugi rodil skoraj enako ime...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Jul 08, 2012 09:43

Marjan Tomki napisal/-a:
zlatko83 napisal/-a:Dodaj kak klorov pripravek, v skrajni sili je lahko tudi varekina (NaOH). ...

Vse ostalo je prav, samo formula je NaClO ali NaOCl (natrijev hipoklorid, ne natrijev hidroksid).

http://sl.wikipedia.org/wiki/Halogen#Reaktivnost omenja uporabo te snovi pod imenom varikina kot belila.

http://www.ahp.si/v200905/pages/pagecontainer.php?language=si&s=advice&p=poisons opozarja nevarnost iste snovi pod imenom varikina kot nevarno (in najbrž zaradi vonja privlačno) za nekatere živali.

Kemijsko ista učinkovina je v izdelkih z nekaj različnimi trgovskimi imeni (varikina, varekina...) in zmeda okrog teh imen je pa najbrž nastala zaradi zaščite trgovske znamke enega izdelovalca, pa je drugi rodil skoraj enako ime...

Imaš prav :)
Vročina pač in črke na ubogajo najbolj :oops:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov