Elektrika Bayliner 22
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Elektrika Bayliner 22
Ali je kdo že imel sledeč problem. Mehanik je odklopil motor mercruiser 4,3 in ga dal ven. Sedaj nimam elektrike na armaturni plošči in posledično na vseh porabnikih, ki so vezani v armaturni plošči na varovalke. Elektrika je na akumulatorjih, na porabnikih, ki niso vezani na armaturno ploščo, v armaturi pa je ni. V motor je drugače priklopljen vtikač, ki ima cca 10 žič. Ta vtikač je sedaj v zraku vendar nima elektirke. A se komu kaj sanja?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Kljub odmontiranem motorju je na servisnih porabnikih še vedno dovod, tako da razsvetljava, hladilnik itd delujejo dalje. Instrumenti na motornem panelu pa definitivno ne delajo saj potrebujejo za delovanje kontakt s ključem.
Preverjanje tokokroga in uporaba voltmetra spada med osnovne zadeve. Lahko ti razložimo kako se uporablja voltmeter, drugače pa ti močno svetujem, da raje pokličeš serviserja.
LP NT
Preverjanje tokokroga in uporaba voltmetra spada med osnovne zadeve. Lahko ti razložimo kako se uporablja voltmeter, drugače pa ti močno svetujem, da raje pokličeš serviserja.
LP NT
Sem imel isti problem ko sem obnavljal moj motor med tem pa urejal tudi čoln. Na okroglem vtikaču na pinu 6 imaš rdeč/vijoličen kabel, ki ga spojiš s + klemo, poprej pa poveži med sabo vse minus kable, ki pridejo drugače privijačeni na ohišje motorja. Na ZS pošlji kontakt in ti pošljem shemo. Če pa rabiš še kakšne dele za MerCruiserja 4,3 pa tudi dobrodošel. Svojega sem lani prodal, pa je ostalo še nekaj servisnega materiala.
Naša politka je kot zmahane GEDORE. Če hočeš met mir moraš zamenat celo garnituro.
Lp, Primož
Lp, Primož
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 17 gostov