Tesnilo na glavi motorja oz. menjava motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tesnilo na glavi motorja oz. menjava motorja
Na glas razmišljam o menjavi motorja pa je že s...
Na moji Alfi 3.0 mi je šlo tesnilo na glavi motorja. Katero točno ne vem ni pa prišla voda v olje ampak mi pritisk porine vodo čez čep ekspanzijske posode. Sezono sem končal jeb.. ga. Sedaj pa rabim veze in poznanstva. Motor odklopim in dam ven sam potrebujem pa tesnila, ki jih je težko dobit in nekoga, ki bi mi to tudi poštimal, zamenjal. Ker je motor od 164-ke razmišljam, da bi kar celega zamenjal za motor od 166-ke in sicer 2.5. Kw in KM so približno enaki. Ne vem pa koliko je razlike in predelave zaradi kolektorjev, če hočem ponucat te, ki so iz inoxa in narejeni za motor 164-ke.
Na moji Alfi 3.0 mi je šlo tesnilo na glavi motorja. Katero točno ne vem ni pa prišla voda v olje ampak mi pritisk porine vodo čez čep ekspanzijske posode. Sezono sem končal jeb.. ga. Sedaj pa rabim veze in poznanstva. Motor odklopim in dam ven sam potrebujem pa tesnila, ki jih je težko dobit in nekoga, ki bi mi to tudi poštimal, zamenjal. Ker je motor od 164-ke razmišljam, da bi kar celega zamenjal za motor od 166-ke in sicer 2.5. Kw in KM so približno enaki. Ne vem pa koliko je razlike in predelave zaradi kolektorjev, če hočem ponucat te, ki so iz inoxa in narejeni za motor 164-ke.
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne Sr Mar 25, 2015 21:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Tudi sam vem za en motor v kompletu z kolektorji. Moj ni niti iztrošen. Problem so rezervni deli. Motor je od Alfe 164 letnik 1991. Zato študiram o nečem bolj dostopnem.
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne Ne Avg 10, 2014 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozejdon,
Uradno tesnila ne dobim več. Jutr grem v akcijo za kakšno kopijo. Mam pa v Trbovljah identičen motor komplet z kolektorji in hladilnikom. Skrbi me le ker je nekaj let stal. Ga je delal isti možakakar kot mojega.
Pozejdon,
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Edini pravi odgovor je od Kasaudia.Tesnilo glave,če ni narejeno iz materiala za morsko vodo,je škoda denarja in dela (praktično preverjeno).Klic v sili bi bil,narediti tesnilo iz bakra(0,5mm),seveda po izdelavi jo je treba omehčati(ožariti ni potopiti v hladno vodo.Kdo bi bil to pripravljen naredit pa žal ne vem.Je pa za vedno in lahko jo uporabiš večkrat.Drži pa garant.
mašinfirer
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Danes, ko sem že v "civilizaciji" je stvar že drugačna. Tesnilo, če ga ne dobimo naredimo novo. Glede slane vode se ni za bati saj je motor ne vidi in ne občuti, ker se antifriz hladi preko izmenjevalca in je zaprt sistem. Tako, da bom stvar rešil vprašanje je pa za kakšen denar. Konec meseca dam čoln ven potem pa veselo na delo.
Je pa res tako kot je Tex omenil "stara Alfa" zato razmišljam, da bi not vrgel motor od 166-ke 2,5. Sta skoraj enaka. Vprašanje je spet računica, če se izplača zaradi nekaterih predelav in prilagoditev.
Je pa res tako kot je Tex omenil "stara Alfa" zato razmišljam, da bi not vrgel motor od 166-ke 2,5. Sta skoraj enaka. Vprašanje je spet računica, če se izplača zaradi nekaterih predelav in prilagoditev.
Pozejdon,
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov