Krmna deska
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Krmna deska
Ker sem odmontiral motor,sem se odločil da na novo pobarvam zunanji del krmne deske.Zdaj sem zbrusil staro barvo do čistega in me zanima kakšen je nadaljni postopek?Prvo me zanima s kakšno granulacijo pripravim preden dam primer in potem kakšne granulacije papirja naj uporabim med naslednjimi sloji barve.Hvala za predloge.
oj
ja tkole to nardim najprej use prebrusim s vibratorjem z papirjem od 100 da lepo pobrusi use do poliestra da se ne sekiraš kako barvo so dajali pred teboj gor potem lepoprekitaš s poliester kitom z vlakni spet prebrusiš s papirjem od 100 in na koncu z 180 ko je gladko daš prajmer in na prajmer poliester špric kit pol pa sam še na vodo prebrusiš s papirjem od 800 in barvanje prajmer barva to je to men še ni ne pokalo in se luplo pa sem jih že kr nekej popravu
Ampak poliester špric kit ni za plovila, noben kit z kaolinom ni za plovila, ker pije vodo kot goba. Zaradi tega ga tudi pri popravilu avtov niti pod razno ne smeš brusit z vodo.
Kolikor vem se navtični profesionalci vsaj uradno na daleč izogibajo kitom z kaolinom in glede na to, da uporabljaš vodo pri brušenju si očitno majstor, ali pa imaš preprosto krompir, da še nič ni odpadlo.
Kolikor vem se navtični profesionalci vsaj uradno na daleč izogibajo kitom z kaolinom in glede na to, da uporabljaš vodo pri brušenju si očitno majstor, ali pa imaš preprosto krompir, da še nič ni odpadlo.

oj
ma glej ko je kit pobrušen na vodo ga pač pustiš kak dan dva na soncu pol pa barvanje in nikoli res nikoli nism meu problemov pa sm neki bark skoz dau heh
oj
res pa je da ne smeš barvat isti dan k brusiš na vodo tu potem nastane problem se ti pač ne sme mudit
Ne, ni čisto tako. Verjetno pomaga, ampak ko se kaolin napije vode, jo ne dobiš več tako zlahka ven. Glede na to, da kot praviš imaš uspehe očitno za navtiko zadostuje, če se površinsko posuši, ampak za avte pa vem, da prerjavijo najkasneje v dveh letih, če kitu samo pokažeš gobico. Na splošno se je v navtiki treba izogibat kitu z kaolinom, ker tudi ob kasnejših poškodbah popije ogromno vode in posledice znajo biti zanimive.
Vem, da marsikdo manjše poškodbe sanira z avto kitom in vem, da deluje, ampak za kaj več pa to ni. Po moje je krmna deska dovolj obremenjena, da se z avto kiti ne bi igral.
Za navtične barve ni treba pretiravat z podlago in papirji nad 400. Recimo Awl Craft špricneš, pobrusiš napake z 800 papirjem in to potem tako dobro spoliraš, da se sveti kot nesanirana okolica. Celo z brušenjem podlage z papirjem 230 ne vidiš kakih raz na površini.
Vem, da marsikdo manjše poškodbe sanira z avto kitom in vem, da deluje, ampak za kaj več pa to ni. Po moje je krmna deska dovolj obremenjena, da se z avto kiti ne bi igral.
Za navtične barve ni treba pretiravat z podlago in papirji nad 400. Recimo Awl Craft špricneš, pobrusiš napake z 800 papirjem in to potem tako dobro spoliraš, da se sveti kot nesanirana okolica. Celo z brušenjem podlage z papirjem 230 ne vidiš kakih raz na površini.
SR 290 napisal/-a:Ampak poliester špric kit ni za plovila, noben kit z kaolinom ni za plovila, ker pije vodo kot goba. Zaradi tega ga tudi pri popravilu avtov niti pod razno ne smeš brusit z vodo.
jap.. poliester kit res ni za plovila.. gledam lokalne majstre, ko veselo kitajo z avtokitom svoja plovila potem pa začne odpadat... Epoxy dvokomponentni kit bo prava stvar..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov