Obnova čolna G-370
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marcel_Mastnak
- Admiral
končna je 62km/h po GPS, obrate ne vem točno ker nam je lani glih pred sezono crkno obratomer ker motor ni mel reglerja in je preveč V nabil...Sumim ga okol 5000 če ne še kaj pod. Elisa je v originalu 10x15P ampak Jo je SR290 naredil na 9x16-17. Pred predelavo dna je taka konfiguracija bla nemogoča zaradi upora čolna in hitrost je redko prišla čez 50km/h, motor je dvignjen 5cm nad dno čolna kar prej tud u sanjah nebi šlo... Komi čakam na 1. maj ko se ranca odpre da se gre s5 mal testirat in konfigurirat.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Ta končna je z dvema, ali z enim enaka. S 4imi še ne pride ven ker manjka elektro trim ki mu bo še dolgo manjkal pomoje zarad cene in redkosti... S tremi ali z dvema in tubo ali smučarjem pa gre ven. Imam še en prop s korakom 19P ki je pa dejansko predolgi zaenkrat. Poskusl bomo še z vrtanjem lukenj v pesto propa da se motor v štartu bolj zavrti in pride do območja največjega navora kjer pa potem prop zagrabi in potegne iz vode. Pumpa pa rad ja zaraditežišča ali pa trima, nevem še točno. Vem da če se sopotnik preseda nazaj pri polni hitrosti se le ta malenkost dvigne in čoln se umiri. Kakorkoli nekomu ki nima izkušenj s čolni ki glisirajo ga nebi posojal ali dal za peljat brez da sem zraven. V ovinku kot je razvidno iz posnetka se pri glisiranju čoln ne nagiba praktično nič in bočne sile so enormne(kot pri kartingu). Če nisi pripravljen na to ali da to narediš pri valovitem morju je lahk kaj hitro šmorn...
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Čestitke za nakup. Uspešno "napeuci" gor na motor in to bo povsem druga pesem. Ko boš zrihtal, pa poklič, da ti še kakšen merilnik obnašanja lege čolna gor zmontiramo in kakšno na to temo rečemo.
Ker ko maš enkrat trim je to ena dimenzija več, sploh če ga znaš uporabljat. Pika na i k trimu je še hidravličen jackplate, ampak ker vseeno nismo dirkači je tudi pravilna višina motorja + pravilno težišče + pravilen trim čisto dovolj dobro.
Ker ko maš enkrat trim je to ena dimenzija več, sploh če ga znaš uporabljat. Pika na i k trimu je še hidravličen jackplate, ampak ker vseeno nismo dirkači je tudi pravilna višina motorja + pravilno težišče + pravilen trim čisto dovolj dobro.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Sm mogo podret motor v celoti skor zarad trima pa mi ni dal miru in sm reko da noben črni vranec ni odveč in sm namazo dremel in u akcijo!
Sesalni kanali
izpušni kanali
powerhead nazaj skup
zamenjal sem še par cevk za mazanje ležajev in bypass za hladilno vodo. In zamenjal ventile na plovcih ker je en začel lani puščat in je v prostem teku motor "polivalo" do te mere da je ugasnil.
Umes sem pripravil še nosilec za motor da bo to nekak na koncu skup. Zdaj ga moram še pošvasat ker sm mogo mal žagat in potem pobarvat. Ker pa je bila že od korozije načeta plošča za izpuh kjer pride v njo cev iz impelerja sem tudi to naročil iz USA da bo kontrolni curek s5 dober in ne bo motor scal kot penzionist z obolelo prostato
Sesalni kanali
izpušni kanali
powerhead nazaj skup
zamenjal sem še par cevk za mazanje ležajev in bypass za hladilno vodo. In zamenjal ventile na plovcih ker je en začel lani puščat in je v prostem teku motor "polivalo" do te mere da je ugasnil.
Umes sem pripravil še nosilec za motor da bo to nekak na koncu skup. Zdaj ga moram še pošvasat ker sm mogo mal žagat in potem pobarvat. Ker pa je bila že od korozije načeta plošča za izpuh kjer pride v njo cev iz impelerja sem tudi to naročil iz USA da bo kontrolni curek s5 dober in ne bo motor scal kot penzionist z obolelo prostato
Saj glede na emšo mu itak moraš prostosan dodajat v bencin.
In kaki so bili kanali pred piljenjem? Si šel le levo-desno, ali tudi gor dol?
Če si šel gor boš moral izmerit novo kompresijo in v kolikor je manjša ustrezno znižat glavo. V kolikor ne bodo vsi sesalni kanali enaki, boš dobil migreno med nastavljanjem uplinjača.
Uplinjač ostane originalen, ali povrtan?
Dopušča elektrika višje vrtljaje od originalnih?
Imaš možnost pihnit nekaj izpuha ven pred propelerjem, recimo skoz kontrolni curek, oziroma povečat izpušni kanal skoz peto...? Tu bo naslednja težava. Če povečaš luknje za dotok, odtoka pa ne, bo slabše, ker motor zaradi izpuha ne bo bolje dihal, mešanica pa bo slabo uparjena.
In kaki so bili kanali pred piljenjem? Si šel le levo-desno, ali tudi gor dol?
Če si šel gor boš moral izmerit novo kompresijo in v kolikor je manjša ustrezno znižat glavo. V kolikor ne bodo vsi sesalni kanali enaki, boš dobil migreno med nastavljanjem uplinjača.
Uplinjač ostane originalen, ali povrtan?
Dopušča elektrika višje vrtljaje od originalnih?
Imaš možnost pihnit nekaj izpuha ven pred propelerjem, recimo skoz kontrolni curek, oziroma povečat izpušni kanal skoz peto...? Tu bo naslednja težava. Če povečaš luknje za dotok, odtoka pa ne, bo slabše, ker motor zaradi izpuha ne bo bolje dihal, mešanica pa bo slabo uparjena.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
To maš prav ja. No sej 500RPM dopuščam več. Gre se zato ker če češ it tja do 8-9k RPM pol rabiš balansirat glavno gred in vse to mi pa (zaenkrat) še ni za delat
do 6500RPM pa po navodilih še gre skozi da ti ne poči kje blok zaradi vibracij. Če pridobim kakih 5PS s temi modifikacijami in trim pa s propom se še bom poigral pa motor poskuso še višje dat in mislim da bi še šlo kr kakih +10km/h kar bi blo pa že okol 70 kar je pa že kr neki vetra v laseh in iskren nasmeh med vožnjo
Ker dejansko se mi je sam enkrat pojavo on simptom ko si reko da čoln zapleše ko se usede samo na padkeel in od tam malenkost še pospeši in se umiri(bolano dober občutek mimgrede). Torej sem bil na meji tistega za kar sem se trudo!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti