zračniki

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

papajoe
Poročnik fregate
Kraj: Koroška

zračniki

OdgovorNapisal/-a papajoe » Ne Okt 01, 2017 12:31

pozdrav,

imam fishermena 4.7, pri katerem je prejšnji lastnik imel čoln tudi čez zimo pokritega na odprtem. Pri tem so predali ki so v premcu čisto črni od plesni ali ne vem umazanije. Skratka predali niso bili odprti čez zimo, cez poletje pa po moje tudi ne kaj dosti. Sam bom imel čoln spravljen u garaži, kjer je tudi dosti vlage, saj je samostojna in neogrevana. Odločil sem se, da bom v vse predale in tudi v konzolo vgradil zračnike, vendar sem nekoliko skeptičen glede vdiranja vlage preko sezone oziroma nasploh.

Je to praksa, da se v predale vgradijo dodatni zračniki (12x12 inox) oziroma ali je to ok, saj nebi rad naredil kakšne škode. Predali pa sicer niso samoizpraznitveni oziroma vlaga kot taka nima kam iti, razen če so predali odprti.

Hvala vsem za kakršnokoli mnenje, lp
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

Re: zračniki

OdgovorNapisal/-a a-lex » Ne Okt 01, 2017 18:53

Ko boš vse očistil in morebitno plesen odstranil in razkužil, pusti vse razstavljeno, da se suši, do pomladi, potem pa itak :D :D :D
papajoe
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a papajoe » Ne Okt 01, 2017 19:34

ja to imam namen vsekakor, ampak vseeno ne vem ali naj vgradim zračnike ali ne... nekako se ne morem odločiti...
papajoe
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a papajoe » Po Okt 02, 2017 22:57

Saj ne vem, ali je res tako neumno vprasanje da ni odziva, mnenj, odgovorov, skoraj nic.
Pred okoli 3 tedni sem dal oglas za oddajo colna, k je bil izbrisan brez pojasnila... se na vprasanja odgovornim se ni nihce odzval zakaj je bil cisto normalen, vljuden oglas izbrisan.
Ne bom dalje komentiral, ker me ima da bi bil nesramen, ampak nismo na 24ur.com. Sem samo malo razocaran.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Okt 03, 2017 00:05

papajoe napisal/-a:ja to imam namen vsekakor, ampak vseeno ne vem ali naj vgradim zračnike ali ne... nekako se ne morem odločiti...

Vse jadrnice imajo na gavonih oziroma skladiščnih prostorih vgrajene zražnike-mreže. Pazi le, da jih montiraš v zgornjo polovico po višini oziroma čim višje.

Slika
papajoe
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a papajoe » To Okt 03, 2017 08:25

Hvala Nikola, sem ugotovil sam zdaj skozi dni, da jih nujno moram montirat u prostor kjer imam gorivo, saj ta predal nima zracnikov. Nebom jih pa dal u konzolo, saj je naceloma suha pa se pokrita s posebej cerado.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Piki in 2 gosta