Upam
Pozna kdo mojstra, ki bi popravlja/servisira reduktor za električni winch.
Hvala za sugestije.
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
evovii napisal/-a:Kakšna je napaka? Drugače zobnike ti lahko zrihtajo v podjetju Strojna gonila Maribor.
evovii napisal/-a:Za Bonfiglioli so zastopniki Tehimpex iz Ajdovscine. Ce je njihov motor potem je po vsej verjetnosti tudi ostalo.
habibi Vll napisal/-a:V reduktorju sta dva zobnika, eden je polžast, drugi nelaga nanj in ta ponavadi prične preskakovat in sliši se kot ružeje.Ozobljenje je bolj fino in zaradi obrabe preskakuje.Lahko pa je šel ležaj, ki je pod krono navijalca, ta je najbolj izpostavljen morski vodi, ki prihaja od navijanja verige, vsa voda, ki se sceja z verige pa pa se steka tudi na ta ležaj, ki je zaščiten s semeringom, če ga je sploh še kaj.Tudi vinč je treba vsakih nekaj let sneti in poservisirati.Napaka pri mnogih je ta, da se popravlja šele takrat, ko zadeva crkne.Saj pregovor(hrvaški) pravi-bolje sprečit nego lečit.Jaz dam zobnike delat v Kranj(Peternelj).Skratka vinč je treba podret, pozamenjat tistih par semeringov in par ležajev, ohišje mal speskat in prebarvat pa mal namazat in zadeva bo spet laufala.
habibi Vll napisal/-a:habibi Vll napisal/-a:V reduktorju sta dva zobnika, eden je polžast, drugi nelaga nanj in ta ponavadi prične preskakovat in sliši se kot ružeje.Ozobljenje je bolj fino in zaradi obrabe preskakuje.Lahko pa je šel ležaj, ki je pod krono navijalca, ta je najbolj izpostavljen morski vodi, ki prihaja od navijanja verige, vsa voda, ki se sceja z verige pa pa se steka tudi na ta ležaj, ki je zaščiten s semeringom, če ga je sploh še kaj.Tudi vinč je treba vsakih nekaj let sneti in poservisirati.Napaka pri mnogih je ta, da se popravlja šele takrat, ko zadeva crkne.Saj pregovor(hrvaški) pravi-bolje sprečit nego lečit.Jaz dam zobnike delat v Kranj(Peternelj).Skratka vinč je treba podret, pozamenjat tistih par semeringov in par ležajev, ohišje mal speskat in prebarvat pa mal namazat in zadeva bo spet laufala.
evovii napisal/-a:Drugace smo pa tudi mi zastopniki samo za en del Bonfigliolija (planetni reduktorji). Ce ti ne uspe zrihtat pri Tehimpexu se lahko slisimo na zs pa bom preveril direktno pri dobavitelju. Sam bom pa rabil kaksno sliko winca in pa ce je kje kaksna oznaka (ploscia na motorju oz wincu) pa ti lahko jaz preverim.
habibi Vll napisal/-a:Ja zdej bolj kapiram, najprej sem mislil, ko rečeš vinč, se pač pomislil na sidrni.Pol sem šele skapiral, da je za genovo.
polanc napisal/-a:Pa tud ročni del vinča je nujno podret in zobnike očistit in z HARKENOVO mastjo podmazat.Za vinče je mal posebna,je pa vsaka boljša kot da je suh vinč.Le tam ko preskakuje zaskočka v vinču..ko se sliši klak klak klak ko navijaš mora biti taka mast ki se ne strdi saj pol nekaj časa prijema le en zobek in se unič vinč,kar je pa drago..LP Iztok
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta