Pozdrav.
Imam težavo z motornim računalnikom za motor Mercruiser 383 MAG MPI z vgrajenim izmenjevalcem / bravo 3. Zaprt sistem hlajenja (antifriz samo v boku motorja, v kolektorjih je morje).
Motor je bil kupljen leta 2009 v Ameriki, če se ne motim je prodajalec izmenjevalec vgradil naknadno.
Poleti, ko smo zaključili glavni dopust smo vpluli v marino, kjer sem normalno ugasnil motor. Pri poskusu vžiga, naslednji dan je bil motor neodziven. Piskač ne zapiska, bencinske črpalke se ne zaženejo. Zaganjač se zavrti, seveda motor ne vžge.
Po več ogledih in poskusih mehanikov napredka ni bilo. Tudi sam sem prej pregledal vso inštalacijo, varovalke, releje…
Pred kratkim, sem si od prijaznega soseda z enakim tipom motorja sposodil računalnik za test (hvala sosed). Motor je enakega tipa, brez izmenjevalca (odprt sistem z morsko vodo). Motor je vžgal in na privezu normalno deloval in se ogrel.
Kot kaže je odpovedal moj ECM in je potrebna zamenjava. Pri naročanju novega računalnika so v katalogu dve opciji:
864273T07 – ECM Engine Control Module
865008T04 – ECM Engine Control Module, freshwater cooling mode
Glede na to, da je bil ta motor verjetno v osnovi brez izmenjevalca, sem v dvomih kateri računalnik je pravi?
Ni mi znamo ali ima druga opcija samo drugačne tabele glede temperatur ali še kakšen dodaten senzor? Termostat drži po števcu delovno temperaturo motorja na cca. 80°C.
Nalepke na mojem računalniku:
6.2L Bravo
8M2003689
8M2001111
ECM0708
03-04-2009
YO000RSE
8M2001111
V kolikor ima kdo znanje in izkušnje iz tega področja, bi mi bilo v veliko pomoč.
Nov računalnik je zelo drag in ne bi rad preveč eksperimentiral.
Mercruiser motorni računalnik ECM
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Mercruiser motorni računalnik ECM
Poslji ga v ZDA na pregled in moznost popravka. Uporabi google in “mercruiser ecm repair” . Ce ga ne bodo mogli popravit, bos pac moral kupit drugega
Re: Mercruiser motorni računalnik ECM
Ja, tudi to je opcija.
Ko sem raziskoval to možnost, sem našel na Nizozemskem podjetje, ki se ukvarja s popravili ECM:
https://www.carmo.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=493_4686_2711_6295&products_id=954&zenid=joni1sl4g0otg65i3qsd3va191
Hvala za namig.
Ko sem raziskoval to možnost, sem našel na Nizozemskem podjetje, ki se ukvarja s popravili ECM:
https://www.carmo.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=493_4686_2711_6295&products_id=954&zenid=joni1sl4g0otg65i3qsd3va191
Hvala za namig.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 11 gostov