Suzuku 70KM 4 takatni, letnik 2005

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jul 20, 2010 07:13

Sem imel podoben problem na 4T Tohatsu in sem potem ugotovil da mi nagaja glavno stikalo vezano takoj pri akumulatorju sem ga razdrl spucal in zdaj je bp. Če imaš tudi ti stikalo za prekinitev el. , enostavno poskusi vezat direkt na aku ++ -- in boš videl če še nagaja.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Jul 20, 2010 09:43

Probaj resetirati računalnik;
najprej zatakni varnostni zatič, potem daj kontakt in potem v roku desetih sekund trikrat potegni varnostno stikalo (ali pa trikrat porini zatič notri in ven), odvzameš kontakt in računalnik se resetira.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Jul 20, 2010 17:58

A špila?
jura87
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a jura87 » To Jul 20, 2010 21:47

Ne, nič od predlaganega ni pomagalo.
Trenutno čoln na servisu v Novalji!

Problem je v inštalaciji od motroja do komade, nekje na inštalaciji zgublja napetost!
Dons pa se ja še stikalo na "ler" poškodovalo ko se sam sestavljal komandno ploščo. Serviser pravi da ni nujno da ga menjamo zdej, da bo zvezal brez.

Ali je to stikalo za ler, ki je v komandni plošči "nujno" ali se da voziti tudi brez? Če ja, morem jutri v Reko do generalnega uvoznika za Suzuki!

Nič kej lep dopust:(
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » To Jul 20, 2010 22:57

Če ti bo zvezal mimo stikala ti bo čoln vžgal tudi, če bo v prestavi.
Varnost pač.
Je pa to čisto navadno mikro-stikalo, ki ga dobiš v elektro trgovinah in ni potrebno, da je original suzuki.
jura87
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a jura87 » To Jul 20, 2010 23:20

Ja jasno! Druge funkcije nima kot sam varnostno?

Torej, stikalo poštimam v SI

Lp
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Jul 20, 2010 23:37

itak jeb.. stikalo sam pazi da je v lweru ko vžigaš, upam da ti rata spedenat zadevo, držim pesti:)
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jul 21, 2010 06:53

Ene trikrat sem ga tudi že sam hhotel vžgati pri polnem gasu pa hvalabogu ni šlo, tak da res pazi ko boš vžigal, pa lep dopust vsaj od zdaj naprej.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
Kepca
Kapitan
Kraj: Moste 1218 - Krk

OdgovorNapisal/-a Kepca » Po Feb 21, 2011 20:55

pozdrav,

jaz sem imel podoben primer - Maestral 450 / Suzuki DF50 2005
simptomi so bili, da po obratu ključa diagnostika na števcih ni naredila nič niti ni zapiskala, oz. je trejalo 20,30 40, 120 sec ... kakor kdaj

sem nekaj štromarja in sem pregledal in premeril vse živo, predvsem povezave med komandami in motorjem in napetost se je pojavila povsod, kjer je bilo logično, da se pojavi

potem sem slučajno malo frcnil po relejih, ki so v motorju in to je pomagalo in sem bil že ves srečen, da je rele slab - šel na suzuki servis (za avte) in dobil nov rele za 20€

ni bil rele (rele ki računalniku da napetost) ... ista zgodba z novim relejem ... se pravi, napetost pride, je pa premalo toka, da bi ga pritegnilo - testiram, testiram in ...

izpod dvojnega dna zvlečem bovden s kablom, ki povezuje motor in komande/instrumente in ... na delu, kjer se kabli razdelijo med komande in instrumente, je bilo slabo izolirano - žice samo povite skupaj in izolirano z navadnimm izolirtakom, zraven je prišla voda in ... super samo slab stik, ... ja vraga ... mi dobesedno požrlo eno žico - sem odprl dobrega pol metra bovdna pa še ni bilo stika, tako da sem raje dodal eno novo žico (kabel) v bypas, jo prispajkal na konektor pri motorju in od tedaj špila kot urca

vsem predlagam, da če je možno oz. če imate te žice nekje v dvojnem dnu, da jih poskusite zvlečt do konzole, dobro izolirat /skrčne lepljive božirke itd, in imeti vsaj ta del, kjer se žice razdelijo med komande in instrumente lepo na "suhem" v konzoli

sol je sol, baker je baker in še malo vode zraven pa imate veselico

krivi pa mislim da so tisti, ki to napeljujejo v startu in se enostavno ne potrudijo dovolj oz ne premislijo in uporabijo pravih tesnilnih sistemov, saj takšne stvari bodo vsaj v dvojnem dnu od časa do časa tudi pod vodo

Lp,
K

Kdo je na strani

Po forumu brska: martinček in 3 gosti