rostfrei palice
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Zakaj fi 20
Je bolje da je bitva na betonski uteži debelejša, zato da se ne ukrivlja material tam kjer se stika beton in inox. Kadar je nevihta in veriga cuka se sila prenaša na inox bitvo. Veriga se vedno obrne tako, da je v smeri sile. Betonska utež je pa pretežka, da bi se postavila na bok, zato pri bočnih obremenitvaj začne zvijat inox bitvo v stran. To ni toliko, da bi bilo z očesom vidno ampak čas naredi material utrujen in poči. Inox je še posebej manj elastičen od železa. Inox v morju ne rjavi ampak s časoma postane krhek.
Jaz delam betonske uteži na tak način:
viewtopic.php?f=15&t=18340&start=45
Jaz delam betonske uteži na tak način:
viewtopic.php?f=15&t=18340&start=45
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Re: rostfrei palice
mamaMicka
Če boš uporabil inox, moreš obvezno dodat cink protektor, če ne ga bo galvanski tok požrl prej kot železo.
V corpomorto dajejo vsi navadno železo ravno zaradi tega razloga.
Če boš uporabil inox, moreš obvezno dodat cink protektor, če ne ga bo galvanski tok požrl prej kot železo.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Re: rostfrei palice
Bavarko napisal/-a:mamaMicka
Bavarko, lahko mogoče tole še malo pojasniš?
Predstavljam si, da je galvanska korozija tu lahko problem, ampak bi pričakoval, da bo pri stiku med železom in inox-om prej požrlo železo. Kaj sem spregledal?
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov