jura87 napisal/-a:Ce bi mi kdo podal mnenje glede poliranja pleksija bi bil zelo vesel
Lotil se bom poliranja barke in oken na barki, ki so iz pleksija.
Praktičnih izkusenj skorajda nimam bi se pa rad zadeve naučil, ker me stvar zanima
Za začetek sem si nabavil polirko srednjega razreda (rotacijska, možnost nastavljanja obratov, elektronska regulacija obratov), grobo pasto, grobo gobo, srednjo pasto in srednjo gobo (vse od manzerne).
Da najprej zadevo potreniram sem doma našel en stari kos pleksi stekla in se začel učiti na ubogem kosu
Uporabil sem srednjo gobo in srednjo pasto (p2500).
Najprej sem nastavil obrate na min(500/min), na steklu so se kar poznali risi. Nato sem nastavil nekaj več obratov (800) stvar je bila bolj kot ne enaka. Ko sem nastavil na še višje obrate (1500) pa je zadeva že lepše izgledala.
Moti me pa, da če pogledam pod lučjo, res natančno, se še vedno vidijo rotacijski risi( mislim, da se reče temu hologrami).
Ce ima kdo izkušnje iz poliranja pleksija bi bil zelo vesel če bi mi pomagal pri tem problemu...
Je mogoče da je pasta pregroba, goba pregroba, preveč pritiska...razmišljam
Pomojem so rise ki so ostale rise, kinjih nisi odpoliral. 2500 je prwcej fina pasta in nacwloma sploh ne pusca ris.
Probaj z grobo.
Hitrost raje manj kot vec. Vodilo naj ti bo da pasta ne razpade prehitro kake 4 do 6 prehodov. Zadnja 2 prehoda popusti pritisk. Le ca teza masine.
Povrsina naj se ne segreje bolj od mlacne.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!