Pomožni motor
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Pomožni motor
ker me je "ajnlaser" spet pustil na cedilu sem se odločil, da brez dvoma zložim na čoln še pomožni motor. Dilema je kakšen naj bo saj bi bil čim lažji, cenejši, pa še vedno zmožen premikanja barke. Čoln je Baylnier 1952, eni pravijo Tomos 4, ker mi je še najblj všeč, sam ne vem če bo rinlo to reč... mogoče bi clo probu kazga pa bi kr vidu
Wellcraft 2600 Martinique
No. 1 napisal/-a:pa obstaja kaj lahkega 6-8, da lahko spravim pod sedeže al v kabino in dam vn ko je oz. če je kriza?
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=10286
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Jp, razlika med obliko trupa izrivne barke in gliserja.
Gliser šiba (razmeroma ekonomično) ko glisira, ampak če ne zglisira pa ne vem, če... oziroma kako...
Teoretično ne prav dobro, dokler ne zglisira. Praktično?
Da bi pa tale bayliner zglisiral na Tomasakija (4KS) - vsa čast veteranu, ampak...
Gliser šiba (razmeroma ekonomično) ko glisira, ampak če ne zglisira pa ne vem, če... oziroma kako...
Teoretično ne prav dobro, dokler ne zglisira. Praktično?
Da bi pa tale bayliner zglisiral na Tomasakija (4KS) - vsa čast veteranu, ampak...
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
mamaMicka napisal/-a:No. 1 napisal/-a:pa obstaja kaj lahkega 6-8, da lahko spravim pod sedeže al v kabino in dam vn ko je oz. če je kriza?
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=10286
Dolga noga mi bo rila po vodi tut če mam gor motor...

Wellcraft 2600 Martinique
.
Imam jamahino štirico na gliserju, ki ima nekaj čez dve toni .
Pri panulanju v mirnem morju dosežem na max tam 4 vozle ali malenkost več. Kaj bi še rabil? Ko si v okvari v slabem morju, bo pa težak motor prej pristal v morju, kot pa na nosilcu pomožnega motorja.
Menim, da 4 konjski motor popolnoma ustreza, brez da se izpostavi znamka.
Bo pa držalo, da so Tomos-i, zelo dobro opravljali, in jo še, svojo vlogo.
Kdor je menil, da je to "enostaven" motor, si je kar nekajkrat na dopustu umazal roke.
Pri sebi sem hitro ugotovil, da izveski na delavnicah niso brez veze. Pred sezono na servis in voziš brez težav. Pa najkvalitetnejše olje za mešanico, da vse zgori, in si zmagal.
LP
Imam jamahino štirico na gliserju, ki ima nekaj čez dve toni .
Pri panulanju v mirnem morju dosežem na max tam 4 vozle ali malenkost več. Kaj bi še rabil? Ko si v okvari v slabem morju, bo pa težak motor prej pristal v morju, kot pa na nosilcu pomožnega motorja.
Menim, da 4 konjski motor popolnoma ustreza, brez da se izpostavi znamka.
Bo pa držalo, da so Tomos-i, zelo dobro opravljali, in jo še, svojo vlogo.
Kdor je menil, da je to "enostaven" motor, si je kar nekajkrat na dopustu umazal roke.
Pri sebi sem hitro ugotovil, da izveski na delavnicah niso brez veze. Pred sezono na servis in voziš brez težav. Pa najkvalitetnejše olje za mešanico, da vse zgori, in si zmagal.
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 16 gostov