QUO VADIS MORJEPLOVEC

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

atilone
Admiral

QUO VADIS MORJEPLOVEC

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Maj 08, 2009 20:46

Morjeplovec, je bil res forum na vrhuncu. Člani smo si pomagali z nasveti, novi člani so dobivali odgovore na vprašano. In v tem je bil smisel Morjeplovca. Izmenjava izkušenj, nudenje in iskanje pomoči, pri raznih delih, jadranju, ribolovu itd.
Sedaj se pomaga na način; odpelji na servis, kupi si literaturo, uporabi "išči".
Način posameznikov, glede ribolova , vezanja, sidranja, skratka vsega kar spada v področje o morju, je edini pravilni samo njihov način. Eno in isti odgovori, na vprašanje, kaj bi bilo narobe pri moji elektriki, korodirani priklopi in enaka sranja.
Neumesna vmešavanja, v odgovore, češ tako ni pravilno in konec komentarja. Vsak je zmotljiv, ampak povej kje je kiksnil. Ne, tako daleč pa več znanje ne seže.
Zakaj se ne javljajo recimo Miša, katera ima tako v jadranju kot ribolovu velike izkušnje. Zakaj se ne javlja Nemo. Zakaj se ne javlja Pale, Polanc pa tu in tam, in sta oba kar se tiče obnove plovil prava mojstra na svojem področju, z mnogimi izkušnjami, nekdo pa pobarva kos lesa naredi nadgradnjo, če se temu lahko tako reče in je pametnejši od vseh resnično izkušenih mojstrov.
Ne to več ni Morjeplovec, kateri je imel svojo vlogo in nalogo. Postal je forum, v katerem je sama samohvala, preseravanje.
Zakaj kolega od EL CAPITANA ( Palamida) ni napisal nič glede BIg Gamme. Ker verjetno ve, da ga bo kakšen panulaš učil, kako se to dela.
In na splošno, v katero smer se potuje zadnje čase, sem opazil. Upam da bo kdo drug tudi, ker kar bo na koncu ostalo, ne bo imelo več nobene veze z začetnim osnutkom in vlogo.
Če kdo potrebuje kako pomoč, pa magari jo bom samo prevedel ali z pomočjo drugih Nemških forumov najdel kakšen del, katerega se več ne dobi tako pogosto, sploh pri nas, naj mi piše na elektronski naslov.
Z tem se poslavljam z tega foruma, in ko bom kliknil na pošlji, bom tudi kliknil na brisanje bližnjice do portala "Morjeplovec".
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Maj 08, 2009 21:08

Očitno me ne prebavljaš, zato se bom sam odstranil s tega formuma, da boš lahko ti še naprej normalno živel, ti pa predlagam, da si poiščeš strokovno pomoč.

Nimam energije se ubadati s tabo Atilone, saj po tvoje niti posta ne smem napisati, ker vedno imaš neke pripombe.
Jaz gledam na forum in sodelovanje na njem kot sprostitev, to tvoje nakladanje in besedičenja me pač ne sprošča.
Želim ti vse dobro.

Kdor me je pa do sedaj želel kontaktirati, pa itak ve kje me lahko dobi.

Lep pozdrav, vsem skupaj, ker je to namreč moj zadnji post.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Pe Maj 08, 2009 21:58

Menim, da se oba obnasata kot otroci v PRVEM RAZREDU OSNOVNE ŠOLE!!!
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Maj 08, 2009 22:22

Fanta!

Tega res ni treba, sem vaju tudi že nekajkrat opozoril, da umirita strasti, ker sem vedel, da bo pripeljalo do tega...

Kot administrator vaju prosim, da zakopljeta bojne sekire in se oba vrneta nazaj, saj sta oba prispevala del foruma!

LP, Sandi
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Maj 08, 2009 23:59

Ok, sem pozabil na vse, upam da bo od sedaj naprej malo več konstruktivnih debat in manj konfliktov.
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » So Maj 09, 2009 00:25

V odgovor tistim, ki se sprasujejo, zakaj se ne javljam: ko nimam nic pametnega za napisat pac samo berem poste in se ob tem zabavam in ucim. Se posebej , ko se pise o stvareh, o katerih vem manj od drugih. Izogibam pa se kreganju in klobasanju, ker ne eno ne drugo ne prinese nic pozitivnega.

P.S. Ce kliknete na moje ime in nato "najdi vse prispevke" lahko ugotovite, da sem redno prisoten na forumu!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » So Maj 09, 2009 01:29

mislim da je danes polna luna ? imam supr dan za seboj včerajšni dan je bil sabši saj sem dal na svojih 40 še 1.forum mi je že veliko pomagal pri mojem projektu ki sem si ga zastavil.res je Atilone ne komentiram tako ko sem pred časom ker se mi ne da ukvarjati z posamezniki ki ne sprejmejo mojih nasvetov (v korist vseh nas saj jih tudi sam sprejemam kateri mislim da so za mene dobri.)Vsaka izkušnja ali znanje morjeplovca ja dobrodošla.naša stvar pa je ali jo bomo koristili ali ne.zato mislim da ni bistvo tega foruma da spodbijamo teze članov kateri imamo svoje mišlenje pa kakršno koli že je ali je za neketire pravilno za druge pa ne sami se odločamo kaj bomo posrkali od infdormacij na forumu.Za politiko tako ali tako ni rubrike na tem forumu.Atilone ne delaj samomor ker to delajo slabiči :twisted:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Maj 09, 2009 21:12

Točno tako kot pravi Pale! Forum je odprta skupnost, vsak ima svoje mnenje... In ko to bereš, potem neke informacije, kis e ti zdijo koristne posrkaš, ostalih pač ne...

Gaso, lepo, da se vračaš nazaj. Pa mislim, da se bo tudi Atilone vrnil, le malo "dopusta" rabi.

Dobrodošla oba! Pa raje se pomenita kaj o gradnji in obnovi, kajti oba počneta / sta počela enako!!! Torej poleg ljubezni do morja vaju veže tudi obnova in gradnja plovila...

LP
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Sr Maj 13, 2009 17:57

Pozdravljeni!
Naj na tem mestu pohvalim vse, ki z dobrimi in koristnimi nasveti sodelujete na morjeplovcu z Sandijem na čelu. Mnogim sem morjeplovec že priporočal, da so si za sebe poiskali koristne nasvete. Res je kot pravi Nemo, da včasih bolj bereme mnenja in nasvete drugih, včasih tudi pišemo kar pač vemo. Razen ene izjeme (ki je bil mislim da res provokator) ste tukaj sami fejst fantje, različni sicer a vendar nam je vsem vskupna ljubezen do morja in morjeplovstva. Pokojni prof. Trstenjak je vedno rekel: "Vkup držmo"! To velja tudi za nas morjeplovce. Pa brez zamere!
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » So Maj 16, 2009 12:50

Ker upam, da se Atilone ni za vedno poslovil od nas in upamo , da bo prebral ta post, ga moram obvestiti, da smo se o njegovem (vsi upamo zacasnem ) odhodu z foruma pogovarjali na srecanju v Portorozu in ugotovili, da vsak potrebuje obcasno time-out. Zal vsi ne gledamo na stvari okoli sebe skozi iste oci in jih zato drugace vidimo. Ce k temu dodamo se stari rek " Wright or wrong , I'm still the Captain" lahko zelo hitro pride do kresanja isker in kreganja. Upam, da imamo vsi toliko JAJC, da se ne kregamo zato, ker nam kateri post ni vsec, se posebej pa , ker vec ljudi vec ve in ti Atilone si ze marsikomu pomagal in vsi upamo, da bos se komu. Ce si se uzalil ali mislis, da ti je bila storjena krivica in si nas zapustil, bomo spostovali tvojo odlocitev, bi pa nam bilo ljubse, da bi se na forum vrnil! Moja osebna zelja bi bila, da bi vsak izrazil svoje mnenje in ce se z njim ne strinjam, se da o tem ( predvsem ob hladni pijaci) podebatirat. Velja pa se vedno za vse nas ( clane foruma), ko imas obcutek, da je nekdo napisal neumnost oz. te je z svojim pisanjem uzalil, globoko zadihaj, zapri racunalnik, pocakaj do drugega dne in nato odpisi!!!!!!!! Bo manj kocljivih situacij, ko testosteron vodi pero namesto mozganov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Pa en lep soncen dan na morju vam zelim....................
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » So Maj 16, 2009 15:09

Enako se jaz strinjam z zadnjimi posti. Morjeplovec je namenjen nečemu drugemu in ne odkrivanju kokoši in jajc. Do sedaj, večinoma, je vsak član poskušal dobronamerno popmagat ostalim. Če kdo pač misli drugače, lahko tudi pove, vendar na način, ki ne bo žalil drugega. Če pa bi želel kdo razčistit kaj osebnega, pa predlagam srečanje v kakšni bufi, po šestih pirih bosta spet na isti valovni dolžini.
Morjeplovec ni mesto za zamere.
DRUGOVI I DRUGARICE, NAROD, KOJI IMA OMLADINU, KAO JE NAŠA, NEMA SE ČAGA BOJATI :twisted:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Maj 16, 2009 21:42

Fantje,danes je bil Atilone pri meni,tako da sva se osebno spoznala.Vam povem,da je v redu možakar.Tudi psihično je dovolj velik in močan,da zna oprostiti in boste videli,da bo kmalu spet z nami.Premočne so vezi z plovili in morjem in morjeplovci,da bi vse zavrgel zaradi parih postov.Vsem nam pa naj bo v poduk,da nikoli ne žalimo ali brijemo norce iz drugih morjeplovcev.Pomagajmo in se nam bo pomagalo.
LP Iztok
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » So Maj 16, 2009 22:44

No super, upam da bo res čimprej prišel nazaj, ker tega, da bi zaradi mene odšel s foruma, sem si pa res še najmanj želel. Upam da pride čimprej, da malo komentira svojo izdelavo barke itd...., Atilone, ti si moje poste popolno narobe razumel, saj nikoli nisem imel namena koga užaliti in če sem te slučajno, ni bilo namerno. Če pa boš kje v bližini LJ, te pa častim s pirom, da katero rečeva :D
debitel
Kapitan bojne ladje
Kraj: Usa
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a debitel » Ne Maj 17, 2009 21:33

Gaso napisal/-a:No super, upam da bo res čimprej prišel nazaj, ker tega, da bi zaradi mene odšel s foruma, sem si pa res še najmanj želel. Upam da pride čimprej, da malo komentira svojo izdelavo barke itd...., Atilone, ti si moje poste popolno narobe razumel, saj nikoli nisem imel namena koga užaliti in če sem te slučajno, ni bilo namerno. Če pa boš kje v bližini LJ, te pa častim s pirom, da katero rečeva :D

Če pa tole ni vredno da kaj napišeš Atlone, potem pa res ne razumem kako se lahko dva odrasla v današnjih časih mirno spravita.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Maj 17, 2009 22:35

Atilone je 100 % nazaj :D
LP Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti