Se tudi jaz strinjam, je pa tako, da SLR niso ravno neki favoriti po megapixlih... Poglej npr. 1D mark III, "samo" 10MP, kar omogoča polovica kompaktov, pa je kamera izjemno dobra. Noro je, ko ljudje gledajo koliko MP ima kamera, ne morem verjeti, da je to res, potem pa jih 97% slika s srednjo kvaliteto, kajti na max, so slike "prevelike".... Jao...
No jaz fotkam ljubiteljsko, imam 50D, ki je krepko slabši od 1D, samo ima pa 15 MP. Večina nevednih bo rekla, da je boljši... Načelno ne rabim take resolucije, samo spet, kdaj pa kdaj pa jo. Recimo pred kratkim sem delal en plakatek in potem ko v PS nastavim canvas na velikost A3 formata, 300 dpi, prilepim fotko in kar na enkrat ugotovim, da je premajna... Ne bi verjel... Torej recimo če rabiš plakat v A0 in ga boš gledal na blizu, so megapiksli kar pomembni. Vendar ne tisti iz kompakta, ker je za faktor 2 povečana slika iz poštenega SLR-ja s poštenim objektivom še vedno boljša od kompaktove... Trik je v detajlih.
Aja pa še nekaj, ni ravno za v to temo... Celotno opremo sem kupil še po starih cenah. Močno sem se spogledoval še z objektivom 10-22, ki bi mi pokril tisto pod 17mm. In ga nisem kupil... Potem pa ta teden fotkam nekaj bark znotraj in pri manjših je 17 krepko premalo... Pridem domov odločen, da skeširam še tistih dobrih 700 EUR za 10-22, takrat pa šok! Cene so res poskočile, tako kot so nekateri napovedovali. Ta prekleti Canon sedaj pri žirovcih stane 925 EUR! Sedaj ga pa iz principa nočem, čeprav ga rabim.

Prekleta kriza! Cene pa gor????
LP