Kazalo prispevkov o sončnih celicah

Zbirka razlag tehničnih pojmov, fizike, enačbe, pretvorbe enot

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Kazalo prispevkov o sončnih celicah

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Sep 30, 2017 11:11

Kazalo prispevkov o sončnih celicah - in zadevah v zvezi z njimi

SOLARNI PANEL - dooolga tema na tem forumu.
    Še povezave na nekaj mest v njej:
      Pogled na sončne panele po najcenejšem ponudniku - začne se z W T F
      V naslednjih prispevkih so tudi druga mnenja - o ceni na efektivno (izmerjeno, ne le deklarirano) moč, o tem da se splača imeti MPPT regulator itn.
      Razlika med 'kitajci' in paneli Solara z isto nazivno močjo - vprašal polanc
      Razlika je znatna - odgovorita potem NT (o izmerjenih razlikah moči) in admin (o razlikah pri pohodnih panelih). Zanimiva pa je tudi razprava o tem že na prejšnjih straneh, med ostalim tudi povezava na strani Solara (grega295 in No. 1), pa Solbian (andrejv)... pa na ene kitajce (naj bi šlo brez carine iz VB, dokler je VB še v EU). Po podatkih lahko preračunaš moči in dimenzije. Zaradi preračunavanja moči in tistih kitajcev je šlo vprašanje polanca na povezavi zgoraj.

Ko bi rad komu pokazal prispevek na forum s tega področja, kjer po mojem že je odgovor na novo postavljeno vprašanje, se često ne morem spomniti, kje je - in katere ključne besede naj dam iskalniku, da bi ga našel.

Sem bom dal povezave na prispevke, ki so se mi do sedaj zdeli dobri (ko jih spet najdem) in po možnosti na nove take sproti , ko bodo nastajali.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost