OdgovorNapisal/-a pu » Pe Avg 29, 2008 06:20
Zdravo!
Plovil je na trgu malo morje, vendar se zelo razlikujejo v kvaliteti. Kot so že zgornji omenili, se najbolj splača kupiti čimnovejše rabljeno plovilo.
Zakaj? Trgovci novih plovil so vsi zelo pretkani. Na spletu so cene čisto oguljenih čolnov, potem pa ko se začneš resno pogovarjati pa začno naštevati kaj vse je potrebno dokupiti.
V mojem primeru sem se odločil za nakup gumenjaka Maestral 555, ki je eden izmed boljših po kvaliteti kot tudi po uporabnosti. Odločil sem se za novega - nov model (naj bo enkrat nov!).
Najprej se je k ceni golega plovila dodala vsa oprema, ki ti omogoča udobno uporabo plovila (stopnice za izstop iz vode, nosilec pomožnega motorja, pri gumenjakih je zelo priročno sedišče pred konzolo, pa ležalna ploščad spredaj, jasno cerada,...), Sedaj je pa potrebno nabaviti še vso potrebno opremo, ki jo potrebuješ pri registraciji (vrvi, sidro, bakle,...) in jasno nekaj kar ti do olajšalo delo na čolnu (čaklja, bokobrani,...) OK, sedaj je čoln opremljen, potem sledijo pa dodatki kot so radio in posebni navtični zvočniki, pa tenda da ni vroče, pa kaka navigacija, ki je zdaj zelo popularna,... Ja na koncu pa še prikolica, saj tako plovilo ne bo celo leto v marini.
Toliko pri ceni, ta od začetne naraste za kar nekaj %. Potem pa sledi resnost prodajalca, ali ti bo plovilo predal v dogovorjenem roku, kako plačati - vnaprej,...
Nikogar nočem prestrašiti, vendar taka so dejstva.
Če vas zanima, moj Maestral 555 je na prodaj z ali brez motorja in to za zelo pametno ceno.
LP
PU