Tender življenska doba

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

zlatko83
Admiral

Tender življenska doba

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Avg 21, 2018 23:08

Nobeden tender mi ne zdrži več kot 4 leta. Kupil sem tenderje (270/trdo dno) od 350E pa do 800E, isti šmorn. Sedaj spet, 4 sezona, popuščajo lepljeni spoji, spušča vsepovsod. Najdem, kje spusti, zalepim, pa naslednji dan spusti drugje :(
Tender vsako leto odpeljem domov, ga operem in je celo zimo napihnjen v ogrevani garaži. Mogoče ga bi bilo boilje pustit napihnjenejga na barki čez zimo? Res ne vem, ali je vse skupaj šit roba, ali delam kaj narobe. Zanimivo, 40 let star Maestral, deca se še danes z njim in Tomos 4 preganjajo okrog. Res, cel si črn, barva kar odstopa, ampak, spoji še vsi držijo :D
zobar
Viceadmiral

Re: Tender življenska doba

OdgovorNapisal/-a zobar » Sr Avg 22, 2018 19:34

270 trdo dno.Če stane 800 eur,moraš vedeti, da je za en k...Če daš 1800 eur za to dolžino pa na njem že piše Zodiac in potem imaš mir.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Sr Avg 22, 2018 20:58

jaz imam RIS drži že od leta 96 vendar je težek kot Pr....,sicer izgleda dokaj neugledno za njegova popravila in menjave ventilov sem dal v zadnjih 10 letih cca 250€,letos ko sem ga zlagal in se mučil z lesenim dnom sem občasno pogledal proti kontejnerju,tako da ga bom drugo leto najbrž prisilno upokojil,oz bo tehnološki višek,kaj priporočate pogoj je trdo dno ali za napihnit=moja teža je velika,dolžina cca 2,5m max,teža toliko da ga lahko sam dvignem na palubo cca max star žakel cementa ali manj,cena 600, 700€.
Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Sr Avg 22, 2018 21:59

Za ta denar so vsi made in China, pa naj piše na njih kakršno koli že ime. Jaz imam Nutilline (na njemu piše made in Italy, v resnici je navadna China) kupljen v Nautimarket v San Giorgo di Nogaro že pet let, uporabljan samo na dopustu cca. štiri tedne, potem lepo opran, namazan z razredčenim glicerinom in napihnjen direktno na podstrešje. Še vedno je kot nov!
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » So Avg 25, 2018 17:32

Greš k Bahunu ali pa h komu drugemu, ki se ukvarja s hypalonom, poveš svoje želje in ti naredi čoln. Tudi nam ga je. Kakšnih 30 let bi že moral držati.
Slika
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Sep 23, 2018 17:01

motorni napisal/-a:Greš k Bahunu ali pa h komu drugemu, ki se ukvarja s hypalonom, poveš svoje želje in ti naredi čoln. Tudi nam ga je. Kakšnih 30 let bi že moral držati.
Slika

Pozdravljen, me zanima, koliko pa stane čoln narejen po naročilu, verjetno je dražji od serijskih ali se motim :?:
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Po Sep 24, 2018 21:02

S kolegom sva dala narediti dva zelo podobna, tale moj je 2,7m, njegov pa kakih 10cm daljši. Vsak 700 eur, keš na roke.
Takrat smo imeli gliser 6m fisherman, pa je bil tale čoln edina varianta, da ga lahko daš med konzolo in rob čolna in odpluješ drugam, ob tem, da je bilo gor še 5 oseb in ropotija za enotedensko potepanje.
Potem smo gliser prodali, sedaj pa čoln lepo obesim počez čez krmo na dve vrvi s karabini in sploh ne moti pri jadranju, ko se zasidraš, ga odpneš in vržeš v vodo, le pri pristajanju v marini ga nesem na premec. Za pumpanje pa sem si kupil Rule ID20 pumpo, čoln napihneš v minuti, ker pa vleče 30A, sem na barko montiral posebno vtičnico s svojo varovalko 32A, tole, tole in tole

lp

motorni
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Okt 16, 2018 19:33

alesjo napisal/-a:
motorni napisal/-a:Greš k Bahunu ali pa h komu drugemu, ki se ukvarja s hypalonom, poveš svoje želje in ti naredi čoln. Tudi nam ga je. Kakšnih 30 let bi že moral držati.
Slika

Pozdravljen, me zanima, koliko pa stane čoln narejen po naročilu, verjetno je dražji od serijskih ali se motim :?:

Če se ne motimima Nikola T dobropispriizdelovalcu gumenjakov iz hypalona. Pokliči ga in vrašaj za koliko ti ga zrihta.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Okt 16, 2018 21:12

:D hvala obema za info. l.p. alesjo
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Če Okt 18, 2018 08:34

zlatko83 napisal/-a:Nobeden tender mi ne zdrži več kot 4 leta. Kupil sem tenderje (270/trdo dno) od 350E pa do 800E, isti šmorn. Sedaj spet, 4 sezona, popuščajo lepljeni spoji, spušča vsepovsod. Najdem, kje spusti, zalepim, pa naslednji dan spusti drugje :(
Tender vsako leto odpeljem domov, ga operem in je celo zimo napihnjen v ogrevani garaži. Mogoče ga bi bilo boilje pustit napihnjenejga na barki čez zimo? Res ne vem, ali je vse skupaj šit roba, ali delam kaj narobe. Zanimivo, 40 let star Maestral, deca se še danes z njim in Tomos 4 preganjajo okrog. Res, cel si črn, barva kar odstopa, ampak, spoji še vsi držijo :D

Mi imamo še vedno Maestral 2... najbrž ima že več kot 15 let, se niti ne spomnim.
Je pa poleti mesec do dva stalno v vodi in na soncu, potem še dober mesec na barki zložen v kabini, sicer pa doma napihnjen in namazan, obešen pod strop garaže. Nič kaj veliko mu ne manjka - dobi pa vsako leto na novo polakiran lesen pod, ko se pokažejo poškodbe - tudi zadnjo ploščo za motor - in to je to.

Mislim da je to še najlažji izmed lepo plovnih malih gumonov na motor, ki omogoča da ga dvignem zadaj na davitse.
Me prav zanima, če sploh obstaja kakšna OK alternativa?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost