Privez manjšega gumenjaka (do 3m)--PROSIM ZA POMOČ--

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
blacknero
Kapitan
Kontakt:

Privez manjšega gumenjaka (do 3m)--PROSIM ZA POMOČ--

OdgovorNapisal/-a blacknero » Če Apr 14, 2011 13:36

Zdravo,

Vprašal bi vas kako je s privezom manjših gumenjakov na hrvaškem? Kupiti namreč nameravam gumenjak maestral 9 (3m dolžine) zato me zanima kam ga lahko privežem in kam ne.

Zanima me ali si lahko na morje odnesem svojo bojo in jo navežem na betonski kvader ter vse skupaj vržem v morje? ali je to dovoljeno? ali sploh obstajajo kakšni zakoni glede tega? (vrjetno obstajajo pravila vendar ker sem povsem nov na tem področju nevem niti kje iskati tovrstne podatke).

To bi namreč naredil zato, da bi lahko na bojo privezal svoj gumenjak :D.
Bojo bi umestil kakšnih 10-15m od obale (na tistem delu, kjer bi postavil svojo bojo je tudi že nekaj boj, za katere pa nevem čigave so).

Se opravičujem, če sprašujem po neumnostih.

vnaprej hvala za odgovore
Nazadnje spremenil blacknero, dne Če Apr 14, 2011 15:32, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
robibencec
Štabni praporščak
Kraj: murska sobota

OdgovorNapisal/-a robibencec » Če Apr 14, 2011 14:27

Za bojo privezano na beton (corpo morto) bi po vseh predpisih moral imeti dovoljenje (naj me kdo popravi če se motim) lokalnih oblasti. Drugače pa je odvisno, če dopustuješ kje v privat apartmajih več ali manj domačini imajo svoje priveze ali pa se z gumico navežeš na njihovo plovilo. Druga možnost pa so dodatna kolesa na gumenjaku in ga dejansko ko ga rabiš preprosto spustiš v vodo (na primer na prodnati ali peščeni plaži), ko pa ne pa ga potegneš na suho. Jaz tako na primer prakticiram v kampu, kjer imam gumico na parceli, ko pa se odločimo, da se gremo vozit jo pa dam v vodo.
Uporabniški avatar
blacknero
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blacknero » Če Apr 14, 2011 15:30

Tudi jaz bi najraje imel čoln na parceli vendar je parcela na kateri smo oddaljena od morja 400m vmes pa je še glavna cesta tako da prevoz sem in tja ne pride ravno v poštev. :(
Uporabniški avatar
robibencec
Štabni praporščak
Kraj: murska sobota

OdgovorNapisal/-a robibencec » Če Apr 14, 2011 21:59

Na tvojem mestu bi se pozanimal pri lastniku kampa, sklepam po tem ker praviš, da je parcela oddaljena 400 m, kako je s tistimi bojami, ki jih omenjaš v prvem postu.
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Če Apr 14, 2011 22:32

Ne kompliciraj preveč. Zabetoniraj utež, dobro verigo in bojo pa uživaj...
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Apr 15, 2011 07:08

Marsikje na takih mestih, kjer je že polno boj se na dnu najde kakšen zapuščen betonski blok in bi si lahko mogoče samo vrv gor zavezal in je boja tu.
Guma je guma, zaenkrat.
maestro9
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a maestro9 » Pe Apr 15, 2011 11:49

Pa še dobronamerni nasvet: če boš čoln vezal na bojo, kjer je v bližini še kakšna boja/čoln, NE DVIGUJ MOTORJA.

Drugače pa kot so dejali predhodniki!
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Pe Apr 15, 2011 13:21

janadino napisal/-a:Marsikje na takih mestih, kjer je že polno boj se na dnu najde kakšen zapuščen betonski blok in bi si lahko mogoče samo vrv gor zavezal in je boja tu.

Ne seri s takimi idejami. Najbolj mi je šlo na ku..., ko sem vsako leto hotu prvezat na moj kviht pa se je že nek drug gor prvezal. Pa sem imel inicijalke not vtisnene pa ni pomagal. Skratka, svoj kviht nared! Po sezoni ga pa ven daj in pospravi. Itak ne boš delal 100 kilskega kvihta za 3 metrski gumenjak.
Maestral9

OdgovorNapisal/-a Maestral9 » Pe Apr 15, 2011 15:45

Dimen, če bi tudi ti dajal kviht ven in ga pospravljal, se ti drugi ne bi vezali nanj. :wink:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Apr 15, 2011 21:27

Maestral9 napisal/-a:Dimen, če bi tudi ti dajal kviht ven in ga pospravljal, se ti drugi ne bi vezali nanj. :wink:

:idea:
vento
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a vento » So Apr 16, 2011 09:42

Maestral9 napisal/-a:Dimen, če bi tudi ti dajal kviht ven in ga pospravljal, se ti drugi ne bi vezali nanj. :wink:

... če ma pa 100 kil. 8)
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Apr 18, 2011 07:49

Dimen napisal/-a:
janadino napisal/-a:Marsikje na takih mestih, kjer je že polno boj se na dnu najde kakšen zapuščen betonski blok in bi si lahko mogoče samo vrv gor zavezal in je boja tu.

Ne seri s takimi idejami. Najbolj mi je šlo na ku..., ko sem vsako leto hotu prvezat na moj kviht pa se je že nek drug gor prvezal. Pa sem imel inicijalke not vtisnene pa ni pomagal. Skratka, svoj kviht nared! Po sezoni ga pa ven daj in pospravi. Itak ne boš delal 100 kilskega kvihta za 3 metrski gumenjak.

Uj smo kunštni. Zato pa je tako, ker si eni lastijo vse, pa čeprav ni njihovo. Verjetno so se pozimi čez tvoje inicijalke nabrale alge in se niso dobro videle. Boš jih moral očistiti pred sezono in boš imel mir. :wink:

P.S. pa še povej kake imaš incijalke, da bomo vedeli drugi in se izogibali tvoje boje.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti