PRIMERNI PLOPELERJI MA MAXUM 3000
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
- Praporščak
PRIMERNI PLOPELERJI MA MAXUM 3000
Pozdrav.
Ali lahko kdo prosim svetuje kakšni propelerji bi bili primerni za motorni čoln Maxum 9,77 m, z motorji MerCruiser 2 x 4,3 ?
Barko sem kupil z nameščenimi 3 krakimi propelerji 19", vendar ne dosega pričakovane končne hitrosti. S polnim rezervoarjem prileze komaj do 15 milj (deluje brez nekih vibracij, propelerji so očiščeni, barka z novim antifoulingom, elektrika OK itd).
Hvala in lp, Zvone
Ali lahko kdo prosim svetuje kakšni propelerji bi bili primerni za motorni čoln Maxum 9,77 m, z motorji MerCruiser 2 x 4,3 ?
Barko sem kupil z nameščenimi 3 krakimi propelerji 19", vendar ne dosega pričakovane končne hitrosti. S polnim rezervoarjem prileze komaj do 15 milj (deluje brez nekih vibracij, propelerji so očiščeni, barka z novim antifoulingom, elektrika OK itd).
Hvala in lp, Zvone
Po domače povedano, ne izglisiraš...
Jaz bi iskal problem drugje. Ker, če je do sedaj čoln plu s temi propelerji, potem bi morali biti OK.
Lahko imaš problem na uplinjačih...Če jih seveda imaš! Preglej tudi podlačne cevi, da ni katera od njih počena.
Je pa res, da je to plovilo s temi motorji nekoliko podhranjeno....
Jaz bi iskal problem drugje. Ker, če je do sedaj čoln plu s temi propelerji, potem bi morali biti OK.
Lahko imaš problem na uplinjačih...Če jih seveda imaš! Preglej tudi podlačne cevi, da ni katera od njih počena.
Je pa res, da je to plovilo s temi motorji nekoliko podhranjeno....
-
- Praporščak
odgovor bladzo
Bladzo, motorji delujejo OK in obrati gredo gor z dodajanjem plina brez problema. Čoln izglisira, potem pa ne pridobiva več na hitrosti.
Lp, Zvone
Lp, Zvone
A poblem z levo peto si rešil??
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=#128223
Kaj pa obrati ??
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=#128223
Kaj pa obrati ??
Ure dnevi leta tečejo....
Re: odgovor bladzo
zvone zinrajh napisal/-a:Bladzo, motorji delujejo OK in obrati gredo gor z dodajanjem plina brez problema. Čoln izglisira, potem pa ne pridobiva več na hitrosti.
Lp, Zvone
Tole pa ne bo šlo!
Zgoraj si napisal, da prileze komaj do 15 vozlov, tukaj pa pišeš, da lepo izglisira...
Tole NO-GO, za glisiranje taka barka rabi precej več kot 15 vozlov! Sicer potem nazaj dol gre tudi manj, vendar z močno odprtimi flapi!
Vprašanje je kaj je narobe, bi bilo dobro vedeti kaj je na barki original...
-
- Praporščak
... ne vem, morda je problem tudi tenda na barki, ki je močan lovilec vetra.
Prejšnji teden sem v dokaj slabih pogojih prevozil Jadran od Bara do Verude in so me sunki vetra kar metali levo-desno. Obrati na obeh motorjih enaki - okoli 3300, hitrost pa je bila po števcu do 15 milj, na ploterju nekaj manj.
Admin, čoln pa je z opisano hitrostjo glisaril.
Prejšnji teden sem v dokaj slabih pogojih prevozil Jadran od Bara do Verude in so me sunki vetra kar metali levo-desno. Obrati na obeh motorjih enaki - okoli 3300, hitrost pa je bila po števcu do 15 milj, na ploterju nekaj manj.
zvone zinrajh napisal/-a:... ne vem, morda je problem tudi tenda na barki, ki je močan lovilec vetra.
Ma daj ga srat no! Pri 15 vozlih glisira 4 metrska gumica, pa kliček, ne pa več kot 4 tone težak Cruiser! To ni glisiranje, to je porivanje vode (morja) pred sabo z enormno porabo in nevarno dvignjenim premcem!
Vse kar je pod 22 vozlov pozabi, ker ni več glisiranje, vsaj ne oprimalno!
Barka ti očitno ne zglisira, ker kot si že omenil v drugem postu imaš oba propelerja desno se vrteča in moraš potem barko poravnati. Sem imel pred kratkim primer da sem imel na eni barki (serijsko vgrajeno) oba propelerja desno se vrteča, oba na alpha I nogi, samo razlika je bila v tem da ko si dal v brzino se je desni motor vrtil naprej levi pa nazaj. Barka je šla popolnoma lepo in brez problemov, tako da poskušaj še ti to naredit na svojemu. Mislim da če je bilo že na temu mojemu serijsko tako narejeno da tudi pri tvojemu ne bi smelo bit problemov.
-
- Praporščak
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 11 gostov