A kdo pozna tega Chaparrala 285?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
A kdo pozna tega Chaparrala 285?
A ker pozna tale gliser: http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=150750
Je spustil ceno iz 30 na 20, samo prodaja pa se ze vsaj 5 let?
Sicer ne zgleda slab čoln, sploh ce ima še prikolico.
Ce kdo kaj ve on njemu?
Hvala
Je spustil ceno iz 30 na 20, samo prodaja pa se ze vsaj 5 let?
Sicer ne zgleda slab čoln, sploh ce ima še prikolico.
Ce kdo kaj ve on njemu?
Hvala
No to je precej baje, sicer pa ti bodo naši člani ki take motorje imajo kaj več povedali;
na čolnu mam 75HP in pri 35 vozlih žre okrog 20L/h, top brzino pa imam 40 vozlov.
Ta ima top brzino verjetno nekaj večjo, dosti pa ne, recimo da je pri 35 vozlih motor obremenjen s 70% moj moped pa 80%.
Težko verjamem da bi več kot 4.2 krat močnejši motor od mojega žrl le okroglo 1.5x več pri dokaj podobni obremenitvi.
Teže čolnov so pomoje tudi v okviru faktorjev motorjev.
7.4L pri 35 vozlih -> 35L/h bo težka.
na čolnu mam 75HP in pri 35 vozlih žre okrog 20L/h, top brzino pa imam 40 vozlov.
Ta ima top brzino verjetno nekaj večjo, dosti pa ne, recimo da je pri 35 vozlih motor obremenjen s 70% moj moped pa 80%.
Težko verjamem da bi več kot 4.2 krat močnejši motor od mojega žrl le okroglo 1.5x več pri dokaj podobni obremenitvi.
Teže čolnov so pomoje tudi v okviru faktorjev motorjev.
7.4L pri 35 vozlih -> 35L/h bo težka.
Tut sam sem imel 6,5 m in 5.0 mpi motor 260 in mi je pri potovalki imel povprecje 28 litrov. Tako da je mozno 35 litron na uro pri potovalki, samo ne pri 35 vozlov. Verjetno se potovalna namin pelje nekje na 25 ozlov.
Nazadnje spremenil Simon3078, dne So Jul 27, 2013 01:49, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Viceadmiral
Tle so se ostale slike, ko je ze pri nas: http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=62789
Mislite,da je vreden tega denarja?
Tale motor je problematičen 7.4 mc?
Ma poraba je pomojem okoli 45 v povprecju.
Mislite, da je v kabini stojna visina?
Mislite,da je vreden tega denarja?
Tale motor je problematičen 7.4 mc?
Ma poraba je pomojem okoli 45 v povprecju.
Mislite, da je v kabini stojna visina?
1. Motor 7,4 sam po sebi ni nič problematičen. Če je redno vzdrževan, bo deloval večno.
2. Čoln je v kokpitu videt precej popacan in zdelan. Vsaj po tepihih. Moje mnenje je, da kdor se ne sezuva na svojem čolnu in ga tam, kjer živi (kokpit) povsem popaca in uniči, ta tudi motorju ni namenil kar potrebuje.
3. Višina v cuddy kabini ni stojna!
4. O ceni pa se takoj ne da komentirat. Je treba it vsaj deset podobnih pogledat in potem primerjat.
5. Poraba v povprečju ne sme biti preko 35l/h pri normalni uporabi (plovba tja do 27 kn). Pri potovalki (trenutna) pa zna it tja do 50.
2. Čoln je v kokpitu videt precej popacan in zdelan. Vsaj po tepihih. Moje mnenje je, da kdor se ne sezuva na svojem čolnu in ga tam, kjer živi (kokpit) povsem popaca in uniči, ta tudi motorju ni namenil kar potrebuje.

3. Višina v cuddy kabini ni stojna!
4. O ceni pa se takoj ne da komentirat. Je treba it vsaj deset podobnih pogledat in potem primerjat.
5. Poraba v povprečju ne sme biti preko 35l/h pri normalni uporabi (plovba tja do 27 kn). Pri potovalki (trenutna) pa zna it tja do 50.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov