Chaparral 200 LE BR

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

Chaparral 200 LE BR

OdgovorNapisal/-a salesky » Po Okt 26, 2015 22:37

Pozdravljeni,

Na mornar.net sem zasledil oglas za Chaparral 200 l.1998.

http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=194143

Je lastnik kdo od naših članov? Pozna kdo to plovilo oz. ima izkušnje s to znamko?

Hvala vam za vse informacije.
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

salesky

OdgovorNapisal/-a rabuni » To Nov 03, 2015 07:38

Čolna ne poznam osebno in lastnika tudi ne. Bi pa dejal sledeče: jaz odprtega čolna-brez kabine-ne bi kupil. Razlog je v tem, da že malo večji maestral, ki poleti piha zelo pogosto, dela probleme z pljuskanjem vode v čoln. Moje izkušnje so: čoln z kabino je dosti bolj uporaben na jadranu. Res pa je, da imajo nekateri radi odprte čolne- sem jih srečal kar nekaj...torej? Izvoli...
"Dalmatino povišču pritrujena"
salesky
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » To Nov 03, 2015 12:08

Hvala za mnenje.

Je pa tako da veliko malih čolnov (tam do cca 6m) na jadranu je odprtih: gumica, fisherman,...

V kolikor bi vzel čoln s kabino se takoj pozna na prostoru in glede na to da bi ga uporabljal za dnevne izlete nevem, če se mi splača čoln s kabino.
Uporabniški avatar
OGORAZD
Kapitan
Kraj: Brezovica pri LJ

OdgovorNapisal/-a OGORAZD » To Nov 03, 2015 13:29

Pošlji možakarju mail da ti pošlje več slik če nisi ravno v bližini, da vidiš malo bolj ohranjenost....

lp
salesky
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » To Nov 03, 2015 13:52

Sem se že menil z njim, tudi lokacija je blizu tko da to ni problem.

Sem želel bolj informacije o tem ali slučajno kdo pozna točno ta čoln oz. ima izkušnje s to znamko.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Nov 05, 2015 20:29

Član Fojki je imel podobnega br (ista znamka)in ga malo povprasaj okoli lastnosti plovila. Osebno se mi je zameril po eni uri lomljenja vratu na dnevnih valovi spredaj. Tudi ostalim njegovim druzinskim clanom ni bilo to vsec.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Nov 05, 2015 23:51

Ce se s takim tipom se nisi peljal prej probaj pa ne na dravi.pojdi v istro.Nisem vedel da se da spolirat z novimi nalepkami :wink:
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » Pe Nov 06, 2015 07:50

Pozdravljen,
Sem gledal omenjeni čoln, na linku Naj omenim sledeče sam sem imel to znamko spada v neki srednji razred po izdelavi in kakovosti materialov.Moje mnenje ,da ne bo kakih zamer kje.

Čoln na sliki zgleda lepo ohranjen se sveti kot iz trgovine vemo pa ,da slike marsikaj skrijejo.Človek se je odločil čoln prodati in je prvo zunaj zrihtal čoln. Res ne bom krivil koga lahko pa ,da je res ohranjen je treba na lastne oči preveriti prav tako leta ,če ni redno vzdrževan naredijo svoje .
Kakor vidiš ni na njem niti registracije :( :( Preveri ter ga vprašaj in poročaj.:)

Vseeno ,
Dolžina čolna drugače ok . Treba je preveriti ,da lak ni popokan Skratka zelo dobro preveri vse od pantov do vijakov ,laka ,cerad kakšne so ,podna ,da ni bil kaj razbit Vse kar vidiš z očmi preveri itd..Sam bi ti lahko pisal še in še ..

Bow rider je čisto super čoln pač namenjen za dnevne izlete .Kar je po moje tudi namen prvega nakupa čolna ,če iščeš plastiko. Z njim boš plul lepo samo ,ko bo mirno morje.

Ker je dosti močan ne bo ril oz se dvigal pri zglisiranju (to se zelo rado zgodi ,če je motor preslab že v začetni fazi.Tukaj tega sigurno ne bo ,ko zgilisiraš se ne bo dvigal ali imel težav pri zglisiranju.

Tako ,da konjenica je za to težo čolna katera je po moje nekje 1,100 kg več kot dovolj ,če je notri 4.3, lahko ,da je že bil menjan motor ? Skoraj ne morem verjeti ,da bi dajali 4.3 tovarnišno notri . Tovarniško je 3.0 Lahko ,da se motim.
Se pravi prvi motor ? drugi ? itd preveri

Če sem iskren je čoln ,če ga je nekdo res vzdrževal tako kot mora je vse ok,kot napisano nekje človek mora začeti in nikoli ne bo vse popolno.

Velika velika težava je lahko motor, piše 0 ur ? prav tako nič ne piše kdaj je bil narejen VELIK servis kot so kolektorji ,jermen ? ,Peta gumi manšeta menjana itd itd....To kar piše je en sam minimum pa še to pred dvemi leti.

Velik res velik poudarek ,daj na pregled motorja bodi previden lahko ,da je super lahko pa boš imel takoj po nakupu res velike stroške .Res te nočem strasiti ampak v oglasu nič ne piše .Preveri motor z kakim mehanikom moj predlog se ti bo zelo obrestoval.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta