Olje za Mercury F80 EFI
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
- Admiral
- Kontakt:
-
- Admiral
- Kontakt:
boss napisal/-a:Jaz za Yanmarja kupujem original predpisanega 15 W 40, Seawave Lesce, liter je cca 8 eur kar je vsaj zame sprejemljiva cena in ne kompliciram.
Skoraj sigurno je to mineralno olje
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Če so oni predpisali takšno, bo že prav, a ne?
Sem motorist, 40 let, kupiš novega Suzukija, prvo olje mora biti pol mineralno ali mineralno, drugače kasneje, ne glede na to, da vlivaš najdražjo sintetiko, kuri cca pol litra ali več na tisoč...
Zdaj, kot motorist, mam BMW, od novega vlivam ono, kaj so predpisali, original BMW od Selmarja, moja ljubica ima 130.000 km. Od servisa do servisa, cca 8.000 - 12.000, enkrat letno+, ne rabim dolivat... pa imam po 15 - tih letih 140.000 km... Saj princip je isti, a ne?
Sem motorist, 40 let, kupiš novega Suzukija, prvo olje mora biti pol mineralno ali mineralno, drugače kasneje, ne glede na to, da vlivaš najdražjo sintetiko, kuri cca pol litra ali več na tisoč...
Zdaj, kot motorist, mam BMW, od novega vlivam ono, kaj so predpisali, original BMW od Selmarja, moja ljubica ima 130.000 km. Od servisa do servisa, cca 8.000 - 12.000, enkrat letno+, ne rabim dolivat... pa imam po 15 - tih letih 140.000 km... Saj princip je isti, a ne?
Aja, rezime...
Prebrite ono knjižico, ki je prišla z motorjem! Tam vse piše! Ali jo poiščite na www! In upoštevajte navodila proizvajalca, ter ne nasedajte nekim kvazi strokovnjakom na raznoraznih forumih s priporočili okoli sintetike, pol sintetike ali mineralnem olju! Vsaka mašina je prirejena na določeno olje, ali obratno, za optimalno delovanje. Verjetno so naredili ohoho testov z vsemi olji, vseh proizvajalcev, o katerih se vam niti na daleć ne sanja!!!
Pač moje mnejne na podlagi mojih izskušenj, cca 40 let..
Prebrite ono knjižico, ki je prišla z motorjem! Tam vse piše! Ali jo poiščite na www! In upoštevajte navodila proizvajalca, ter ne nasedajte nekim kvazi strokovnjakom na raznoraznih forumih s priporočili okoli sintetike, pol sintetike ali mineralnem olju! Vsaka mašina je prirejena na določeno olje, ali obratno, za optimalno delovanje. Verjetno so naredili ohoho testov z vsemi olji, vseh proizvajalcev, o katerih se vam niti na daleć ne sanja!!!
Pač moje mnejne na podlagi mojih izskušenj, cca 40 let..
kondor88 napisal/-a:ELAN666 napisal/-a:http://www.bolha.com/nadomestni-deli/avtodeli/motorno-olje-tekocine/elf-excellium-evolution-900-nf-5w40-1l-1300951833.html?aclct=1456132549&kw=olje++5w+
jager, leclerc ali spar (s kupnom -25%) imajo še ceneje
Fantje ne se igrat z najcenejšimi leclerc & lidl olji, ker je prihranek zanemarljiv v primerjavi s škodo, ki jo lahko neustrezno olje povzroči na motorju.
H2O napisal/-a:kondor88 napisal/-a:ELAN666 napisal/-a:http://www.bolha.com/nadomestni-deli/avtodeli/motorno-olje-tekocine/elf-excellium-evolution-900-nf-5w40-1l-1300951833.html?aclct=1456132549&kw=olje++5w+
jager, leclerc ali spar (s kupnom -25%) imajo še ceneje
Fantje ne se igrat z najcenejšimi leclerc & lidl olji, ker je prihranek zanemarljiv v primerjavi s škodo, ki jo lahko neustrezno olje povzroči na motorju.
Jaz to razumem, kot da imajo tam ENAKO znamko in tip olja še ceneje, ne neke njihove znamke olja, ki še za puhalnik listja ni dobro...

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov