Vsak si kupi čoln po svojih finančnih možnostih.Če imaš možnost imet 10.000 eu na leto za dopust jih pač imaš in si privoščiš.Na konec koncev pa se vsi vozikamo, vsak po svojih možnostih.Zato debata, kaj ti bo tak čoln k tolk pokur, pa nej pokur, saj si vsak sam plača pa naj hodi vsak dan po gostilnah jest, zakaj pa ne če finance dopuščajo.Men ni nerodno pojest kak mesni doručak al pa ribe iz konzerve, mi tako pač paše.Ne želim si več leteti po vodi, ker mi je bilo dovolj, eni pa še uživajo pa boh jim požegni, če jim paše.Zdej ko se vozim na izi(7 knot)saj vse vidim, kar mi je prej uhajalo.Med vožnjo jem,pijem se sprehajam tud ta staro za rit primem, pri glisiranju pa je ta stara skoz pizdila, ne morem kadit,joške me bolijo,sam sedet moram,piha,šprica itd.Pa si pravim al zamenat čoln la pa ta staro na čevel.Brez veze je kupovat čoln z ne vem koliki konji,če moraš pa pol stiskat, da narediš 15-20 ur, pol se treseš za marino in ostalo.Na dopust se hodi uživat, ne pa stiskat in si belit glavo, kako bom prišel skoz.Zato vsaka čast vsakomur, ki ima kar pač ima in uživa v tem.S takimi izračuni,kot so bili napisani, vlivate človeku le strah v kosti in mu zbijate še tisto voljo do nakupa, ki jo ima.Vsak naj pogleda sebe in če ne moreš pomagat drugemu, ga vsaj strašit ni treba.Zdej mam mir

Moj izračun vsakoletnega dopustovanja, od kar imam to barko je s spustom in dvigom,plovno in taksa za bivanje,gorivo, hrana, tudi pijača, ki jo prinesem s seboj 1300do max 1500 eu.Naredim pa sezonsko med 130-150 ur, barka 7.5m, motor dizel 60 KM.Na barki je skoraj vse kar imajo veliki.

Ruta npr.Tunarica-Vis-Tunarica