Pasara Istranka P 500 z kabino

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Pe Avg 04, 2017 21:29

Tudi jaz sem se odločeval med Istranko in Dalmatinko. Odločil sem se za slednjo in odločive ne obžalujem.
Ker ni velike razlike v ceni, ti priporočam, da preiskušiš obe in se potem odločiš. Seveda, če te večja dolžina in širina ne motita.
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Gotovlek
Višji vodnik
Kraj: Žalec

OdgovorNapisal/-a Gotovlek » Pe Avg 04, 2017 21:53

Hvala za odgovor in mnenje A pol bi blo najboljše če bi bla moč izvenkrmnega motorja do 20ks ali boljše da se lotimo obnove torpeda
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Pe Avg 04, 2017 22:06

Gotovlek napisal/-a:Hvala za odgovor in mnenje A pol bi blo najboljše če bi bla moč izvenkrmnega motorja do 20ks ali boljše da se lotimo obnove torpeda

Kot je že Pajer napisal, sem tudi jaz mnenja - zunanji 4-Taktni motor.

Glede na to, da je deplasmanec, je vse kar je več kot 10 KM brez potrebe.
Sam imam na Dalmatinki 4 taktni Suzuki - 15 KM in ni nobene potrebe po večji moči.
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Avg 04, 2017 22:15

Gotovlek napisal/-a:Hvala za odgovor in mnenje A pol bi blo najboljše če bi bla moč izvenkrmnega motorja do 20ks ali boljše da se lotimo obnove torpeda

Preiskuil sem kar nekaj motorjev različnih moči in najbolje se je izkazal motor s 4 konji. Oblika trupa pasara ne omogoča, vsaj na elanovih modelih, večje hitrosti, neglede na moč. Najslabše se je pokazal motor s 25 konji. Pridobil samo 1,5 vozla in 5 x več porabil goriva.

Je pa res, da če boš opravil generalko torpeda v nulo, tudi ne bo slabo, ker je , vsaj predvidevam, že vgrajen.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » So Avg 05, 2017 14:56

Jest mam na dalmatinki hondo 15 4T in sem super zadovoljen :D
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Avg 05, 2017 15:46

klemn napisal/-a:Jest mam na dalmatinki hondo 15 4T in sem super zadovoljen :D

Si preizkusil še s kakim drugim motorjem?

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Ne Avg 06, 2017 10:16

Ne nikoli.. sicer sem iskal z notranjim dizl motorjem (nevem zakaj)potem pa, dobil takrat edino tu naokoli v kompletu z to hondo in sem zelo zadovoljen. Sploh k mam super kolega tu z foruma, ki obvlada izvenkrmne in greva dol na ribolov ter pivo in zrihtava spotoma vse na vodi :D
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Po Avg 07, 2017 20:54

:D
Klemzi eni smo res super kolegi, samo tvojo prijateljico zadnje čase nič ne vidim :wink:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Avg 07, 2017 21:23

4ks je za istranko premalo. Burja od 25-30 vozlov bos komaj prisel nazaj. Za lepo vrwmw pa ja... dobolj je 4hp
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
LUNA557
Kontraadmiral
Kraj: Soline

OdgovorNapisal/-a LUNA557 » Po Avg 07, 2017 22:46

Za istranko optimum 10ks visoki potisk(9,9YamahaFT).Z tem motorjem je zadeva sigurno optimalna,to kombinacijo sem imel 13let vrhunsko.
pu
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a pu » To Avg 08, 2017 06:22

Pozdravljeni.

Okoli istrank in njihovih variant, predelav lahko veliko preberete na hrvaških forumih. Sam sem to prebiral pred tremi leti, ko sem se odločal za nakup slednje.

Danes ponujajo klasične oblike trupa - izpodrivni in tudi razne predelave v polizpodrivni trup (ene so bolj ali manj posrečene).

Odločil sem se za varianto od Mlaka Sport 500 polizpodrivno, ki jih delajo v Zagrebu. Vzel sem osnovni model in vse dodatke dodelal sam. Dovoljena je moč motorja do 25 KS. Sam sem izbral 20 KS 4 t motor - 5 ks ne pripomore toliko kot je močnejši motor težji. Z dotičnim motorjem plovilo z dvema odraslima osebama doseže v bonaci 13 vozlov in lepo glisira. Z povečevanjem teže - oseb in krame, pa trup tone in se hitrost zmanjšuje. Moči je še vedno dovolj tako da tudi ob močnejših valovih in vetru ona brezkompromisno rine tako kot klasična pasara.

Dotični model ima rešen kokpit tako da je samoizpraznilen. Stare so imele dno nižje in je bila nujna cerada, da je dež ni zalival. Slednja ima kar lepo izdelane predale, dodatni notranji odlitek v kabini,.... je kar nekaj izboljšav.

Niso pa sami plusi. Marsikdo bi pričakoval od novega plovila vse v top formi. Tega žal ni. Res, je da je tudi tovarniško plovilo pripravljeno za v vodo, vendar sem postoril kar nekaj malenkosti, da je barka taka kot mora biti za v morje. Sam trup omogoča lepo glisiranje, vendar ker je še vedno prisotno nekaj kobilice in ploščato dno na zadku, pri ostrem zavoju prihaja do kavitacije na motorju. Motor potegne zrak. Sprva je malce moteče a se navadiš.

Cilj je bil, da jo mora ena oseba obvladati plovilo v celoti. To pomeni od spravila iz prikolice, v vodi in tudi nazaj na prikolico na vsaki dostopni plaži z avtomobilom. Temu primerna je bila izdelana prikolica, saj običajno zaradi kobilice moraš na dvigalo.

Ker so otrokom apetiti zrasli po hitrosti, se ta sedaj prodaja. Na mornarju lahko najdete slike in si pogledate. Verjetno se boste zastrmeli v ceno. Za novo zloženo plovilo me je prišla čez 10.000, pri tem da sem večino postoril sam (nov motor in trup, specialna prikolica, oprema,....)

LP
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Avg 08, 2017 08:04

NOVI FOSIL napisal/-a::D
Klemzi eni smo res super kolegi, samo tvojo prijateljico zadnje čase nič ne vidim :wink:

Pride pride :D ...sam se ji ne da poslušat o motorjih, ribah in morjeplovcu :D
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » To Avg 08, 2017 08:50

Na Mornarju ni nobene Mlaka Sport
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » To Avg 08, 2017 09:37

na int.netu se najde Mlaka Sport :wink:
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » To Avg 08, 2017 09:41

tyson napisal/-a:na int.netu se najde Mlaka Sport :wink:

Na internetu itak da se najde, no in?

Takonkretne za prodajo na Mornarju pa ni pod "Mlaka"...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov