Dej dvižni nosilec in probaj. Če ti ne bo vseč, telovadi naknadno in poveži motorja.
Motor pusti na 4KM.
Nosilec pomožnega motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Nosilec pomožnega motorja
Luna557 je imel Yamaho100 in Mercuri5 povezan na motorjih je privijačil nosilček z bunko (kot pri vlečni kljuki) in ju povezal z inox šipko, ki je imela na vsakem koncu mesingasto pušo na vzmet z luknjo, kjer je zapel bunko.
Jaz imam Hondo 90 in Ymaho 2,5 in bi bila taka povezava bolj komplicirana zaradi različne višine kjer bi lahko namestil nosilčke z bučko, zato povezave nimam.
V minem vremenu se lepo krmari z glavnim motrjem, kjer nekoliko dvignem trim....če pa malo pihne , pa je stvar zaključena in gre čoln v veter (imam pa čoln z natkabino), tako , da zadnje čase raje krmarim kar z pomožnim in imam palice z panulo v nosilcih pred sabo na očeh
Yamaha 2,5 mi v mirnem slabo tono težak čoln rine z 3,5 vozli, kar je meni dovolj
...mojih 5centov...
Jaz imam Hondo 90 in Ymaho 2,5 in bi bila taka povezava bolj komplicirana zaradi različne višine kjer bi lahko namestil nosilčke z bučko, zato povezave nimam.
V minem vremenu se lepo krmari z glavnim motrjem, kjer nekoliko dvignem trim....če pa malo pihne , pa je stvar zaključena in gre čoln v veter (imam pa čoln z natkabino), tako , da zadnje čase raje krmarim kar z pomožnim in imam palice z panulo v nosilcih pred sabo na očeh
Yamaha 2,5 mi v mirnem slabo tono težak čoln rine z 3,5 vozli, kar je meni dovolj
...mojih 5centov...
mirno morje
Mercuryji in Tohatsuji, tudi moj stari Suzuki, imajo za povezavo super urejeno, ker imajo na sprednji strani kovinski lok z že pripravljenimi luknjami, na katere montiraš nosilec povezave.
Pri novejših Yamaha in Suzuki je pesem čisto druga. Tudi plastično ohišje pri teh ni v pomoč...
Pri novejših Yamaha in Suzuki je pesem čisto druga. Tudi plastično ohišje pri teh ni v pomoč...
Danes naročil nosilec v Kammu.
Zdaj samo še motor...
Zdaj samo še motor...
Če boš dal gor 4 ali več konjev raje že kr v štartu zamenjaj ploščo na nosilcu z bosanko ali čem podobnim. Original lesena ali plastična je šrot in je škoda motorja v primeru da se ti razpade nad vodo.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kaj pa se zgodi z lesenimi?
Slabo lepilo?
Slabo lepilo?
Za lesenega ne vem....se je pa moj plastični pod 2,5 konja motorjem zvijal in sem ga letos zamenjal z vezano ploščo2x2cm skupaj zlepljeno
mirno morje
Slab les je in se po dveh sezonah razpade. No vsaj meni se je. Isto iz Kamm-a.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov