Sea Ray

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » Če Mar 30, 2017 11:29

Zdravo fantje. Še moj primer. Moj 24ft cuddy z 5.7 frgazarcem po večletnem povprečju kuri 1,7l/nm. Basta!
Dosti se pozna kako valovito je morje in pa dodatna obremenitev plovila - teža. Za na rute smo vedno polni s pijačo, jedačo in 4 odrasle osebe, kjer se tudi pri izglasiranju pozna.

Je pa res, da je gorivo v navtiki še najmanjši strošek :)
Plovilo: ALA MOANA II
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Če Mar 30, 2017 17:43

navtik_borut; imaš ZS
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Mar 31, 2017 01:21

bsc46 napisal/-a:Ko sem ga kupil, sem prvič v življenju delal zaščito proti algam. Bilo je tako-amatersko, pa pete tudi nisem tikal. Drugo leto pa je bilo že skoraj profesionalno narejeno in tudi peto sem zaščitil. Motorja še nisem tikal, razen rednega servisa ker prede kot singerica. Poraba pa je drugo sezono padla za skoraj 20%.

No to pa je vsekakor krivec za nenormalne porabe! Predvsem so kritični flapi, na katerih se rade naberejo školjke, prilepki, "denti di cane" ali kakorkoli jih že kdo imenuje... Še večji problem je propeler, predvsem inox, ki se ga ne barva. Že najmanjša "smet" na propelerju bo močno dvignila porabo goriva. Pri meni se je pred tremi sezonami enkrat zgodilo, da 3 tedne nisem plul sredi sezone, ko je morje zelo toplo in s tem seveda tudi bujno obraščanje... Izplul sem brez čiščenja, na barki sam, pol tanka goriva in sem uspel izglisirati šele po dolgem mučenju s flapi. Poraba takrat na 24 Kn je bila 3.0 l/NM! Med kopanjem je sledilo čiščenje inox propelerjev z vodobrusnim papirjem 150, kar sicer redno počnem in poraba nazaj 2.0 l/NM. Podatki niso nekaj brez veze iz glave, so odčitani na ploterju...
Tako da za normalno porabo, je na vsaki barki potrebno skrbeti za "higieno"!
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Pe Mar 31, 2017 07:36

Je kar hudič če človk ne more spat :D eni od sreče eni od žalosti :lol:
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov