Pomoč pri nakupu fishermana cabin do 6m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Pomoč pri nakupu fishermana cabin do 6m
Rio onda 500 pa je ce gledamo v tehnologiji 100 let v naprej kot tale quicksilver 510..ga ima nek tip v ankaranu in ima gor suzuki 115ks
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Tip na Rabu ima tudi na Rio 5m 115 Yanaho. Kaj to ima zveze z kvaliteto izdelka

morosito napisal/-a:Rio onda 500 pa je ce gledamo v tehnologiji 100 let v naprej kot tale quicksilver 510..ga ima nek tip v ankaranu in ima gor suzuki 115ks
Ne razumem kaj si hotel povedat...daj malo več povej kaj je na riu tako dobrega in na qs slabega. Nobenega me zagovarjam ker jih ne poznam im nisem bil še na nobememu ampak ker ravno kupujem plovili bi mi konkretni podatki prišli prav
Rio pac ima tak poseben trup za hitrost. Se zelo dobro obnasa na valove..dobesedno na valovih skace kot delfin...veliko gliserjev teh dimenziji kot je quicksilver te activ starejse generacije..ko glisira se zariva premec v valove in imas obcutek da coln se zamalebkost ustavi pa naprej...rio pa recimo kot ga ima ta moz iz ankarana skoci iz vsakega valova na drugega brez dabi hitrost zgubljal..zato mu pravim da je kot delfin...
Jaz sem leta nazaj imel rio 550 cabin fish in gor yamaho 90 autolube...coln je letel...dobesedno valove jih nisem cutil...skakal sem iz enega na drugega brez problemov se posebej ko sem se iz ankarana peljal proti izoli po maestralu v dveh je bil fenomenalen. Zdaj itak imam vecjo barko in mocnejsi motor sam opazam da ni to isto...
Zal mi je bilo ga prodati ker res nihce mi ni mogu stat blizu...ampak casi so se spremenili pa nujno je bilo potrebno vzet vecje plovilo. Sam kar se tice ria je bil res hud za znoret...

Se taksne odprtnine je imel odzadaj na krmi...sam takrat sem ga imel na prikolici in spuscaj in vleci v ankaranu...
Jaz sem leta nazaj imel rio 550 cabin fish in gor yamaho 90 autolube...coln je letel...dobesedno valove jih nisem cutil...skakal sem iz enega na drugega brez problemov se posebej ko sem se iz ankarana peljal proti izoli po maestralu v dveh je bil fenomenalen. Zdaj itak imam vecjo barko in mocnejsi motor sam opazam da ni to isto...
Zal mi je bilo ga prodati ker res nihce mi ni mogu stat blizu...ampak casi so se spremenili pa nujno je bilo potrebno vzet vecje plovilo. Sam kar se tice ria je bil res hud za znoret...

Se taksne odprtnine je imel odzadaj na krmi...sam takrat sem ga imel na prikolici in spuscaj in vleci v ankaranu...
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:

Pregovorno se reče, vsak berač svojo malho hvali.
Veliko proizvajalcev naredi čoln, da je po videzu všečen, pozabljajo pa, da je pomembna vodna linija. Če bi ta Rio imel bolj navpičen kljun, bi pridobil vsaj 0,5m vodne linije.
Pri QS so mislili tudi na tako malenkost.
Seveda pa moram omeniti dejstvo, da se pogovarjamo o malih čolnih, pri katerih je vsaka
podrobnost pomembna.
Če primerjaš obe slike glede na vodno linijo boš vedel o čem pišem.
erneesto napisal/-a:morosito napisal/-a:Rio onda 500 pa je ce gledamo v tehnologiji 100 let v naprej kot tale quicksilver 510..ga ima nek tip v ankaranu in ima gor suzuki 115ks
Ne razumem kaj si hotel povedat...daj malo več povej kaj je na riu tako dobrega in na qs slabega. Nobenega me zagovarjam ker jih ne poznam im nisem bil še na nobememu ampak ker ravno kupujem plovili bi mi konkretni podatki prišli prav
Jaz ga nisem hotel omenjat ravno zato ker ga imam in nebi rad svojih stvari hvalil preveč. Je pa dejstvo, da sem ga ravno zato kupil ker sem prepričan, da je za to dolžino najboljša banja.
Ena od pozitivnih lastnosti je to, da ima spredaj na premcu ležišče, ne pa te smešne bule, ki jo imajo vsi taki čolni, druga pa, da je kabina in kokpit oboje dokaj prostorno glede na velikost čolna.
Kar se trupa tiče, zadeva se pelje zelo dobro ampak to je stvar okusa tudi.
Je pa trup lep, italjan naredi tako da zgleda, te ostale banjice podobnih dimenzij pač meni zgledajo kot nek lovechild kinderjajčka in pasare.

Prostora je pa za spat in pozajtrkovat notri tudi čisto zadosti. (ni moja slika ampak se vidi glede na človeka kolk prostora je)

Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Glej ni da zdaj ker sem imel to plovilo da je najboljse. Jaz sem v zadnjih 17 let menjal tolko teh plovil..imel sem tudi italmar, ranieri, saver, elan vse nekje do 6m...razni motorji od 2t do novejsih 4t...
Lahko pa povem da ste vi uni ki zdaj ki ste iz elana presaltali na quicksilver in zdaj je to ful dobro.
Quicksilver kar dela dobro so zdaj ti novi modeli...od leta 2016 naprej. Ce primerjam novega pilothouse 605 ali 555 z ta starim 580 je 100 let bolj napreden ta novejsi...ker na valovih se zelo dobro obnasa in leti (to kar z 580 si imel obcutek da bo plovilo razneslo na pol)...
Tip isce neko varjanto cim bolj poceni...za se sfurat do palome in nazaj...zato mu ponujam enga ass kickerja...rio 550 cabin fish je res letalo za ribolov...
Zdaj pac kako pravijo vsi ni vsako plovilo za vsak zep...za 15.000€ ni ne vem kaksne dobre izbire v slo ali v hr...
Recimo moj kolega iz lignana ina namen prodat saver 620 sport fish in ina gor hondo 135km vse ketnik 2012 in ful oprema..dal bi ga za 17k...bi mu reku ajde kupi si to in zakljuci..kaj ces boljsega...sam gre izven svojega budgeta...
Te activ in cruiserji do 5m od quicksilver mi prav ne gredo dol...se na mirnem guncajo za popizdit...imam v marini veliko ljudi ki ima ta jajca..enim je vsec, enim pac se silijo da ga imajo..pac stvar okusa.
Meni rabi da na premcu mi lezijo vedno 2 babe zato sem se odlocil za WA pa je cisto ok za moje potrebe..
Lahko pa povem da ste vi uni ki zdaj ki ste iz elana presaltali na quicksilver in zdaj je to ful dobro.
Quicksilver kar dela dobro so zdaj ti novi modeli...od leta 2016 naprej. Ce primerjam novega pilothouse 605 ali 555 z ta starim 580 je 100 let bolj napreden ta novejsi...ker na valovih se zelo dobro obnasa in leti (to kar z 580 si imel obcutek da bo plovilo razneslo na pol)...
Tip isce neko varjanto cim bolj poceni...za se sfurat do palome in nazaj...zato mu ponujam enga ass kickerja...rio 550 cabin fish je res letalo za ribolov...
Zdaj pac kako pravijo vsi ni vsako plovilo za vsak zep...za 15.000€ ni ne vem kaksne dobre izbire v slo ali v hr...
Recimo moj kolega iz lignana ina namen prodat saver 620 sport fish in ina gor hondo 135km vse ketnik 2012 in ful oprema..dal bi ga za 17k...bi mu reku ajde kupi si to in zakljuci..kaj ces boljsega...sam gre izven svojega budgeta...
Te activ in cruiserji do 5m od quicksilver mi prav ne gredo dol...se na mirnem guncajo za popizdit...imam v marini veliko ljudi ki ima ta jajca..enim je vsec, enim pac se silijo da ga imajo..pac stvar okusa.
Meni rabi da na premcu mi lezijo vedno 2 babe zato sem se odlocil za WA pa je cisto ok za moje potrebe..
Nazadnje spremenil moro12345, dne Pe Dec 15, 2017 11:27, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Daki
Jaz imam Rio 500 midi, pa sem tudi izredno zadovoljen z njim 
NOVI FOSIL napisal/-a:
Pregovorno se reče, vsak berač svojo malho hvali.
Veliko proizvajalcev naredi čoln, da je po videzu všečen, pozabljajo pa, da je pomembna vodna linija. Če bi ta Rio imel bolj navpičen kljun, bi pridobil vsaj 0,5m vodne linije.
Pri QS so mislili tudi na tako malenkost.
Seveda pa moram omeniti dejstvo, da se pogovarjamo o malih čolnih, pri katerih je vsaka
podrobnost pomembna.
Če primerjaš obe slike glede na vodno linijo boš vedel o čem pišem.
bi te rad vidu po zimi po dezju in na burjo s tem plovilom
sam poglej njegovega naslednika

nekje prevzame obliko od ria....bolj odprt....
https://www.youtube.com/watch?v=9SOyHlnFsMA
Za ernesto:
poleti sem imel v najem za 4 dni to plovilo:
.jpg)
gor je imel hondo bf60....nekje v zagrebu jih delajo....so ful poceni baje...nekje do 7k kit verzija...oz tako mi je reku lastnik rentinga
edino mi ni vsec ki na ravnem morju je skozi neki poskakoval....sam je pa precej udoben....za 3 osebe je cisto ok...nas model je imel zadaj klop za se ulezt...recimo da verjetno ga delajo po meri kupcu....
poleti sem imel v najem za 4 dni to plovilo:
.jpg)
gor je imel hondo bf60....nekje v zagrebu jih delajo....so ful poceni baje...nekje do 7k kit verzija...oz tako mi je reku lastnik rentinga
edino mi ni vsec ki na ravnem morju je skozi neki poskakoval....sam je pa precej udoben....za 3 osebe je cisto ok...nas model je imel zadaj klop za se ulezt...recimo da verjetno ga delajo po meri kupcu....
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
morosito napisal/-a:bi te rad vidu po zimi po dezju in na burjo s tem plovilom...uvit v opremo za smučanje
Točno to. Uporabljam ga celo zimo pri ribolovu.
-
Daki
morosito napisal/-a:NOVI FOSIL napisal/-a:
bi te rad vidu po zimi po dezju in na burjo s tem plovilom...uvit v opremo za smučanje
Jaz sem s takim plovilom že lovil pozimi, ponoči in v vetru (panula za lignje), pa je kar šlo.
Je pa res, da na nobenem plovilu ni prijetno v dežju in burji.
Ernesto
https://www.subito.it/nautica/sessa-oys ... 918370.htm
reci mu da kupujes brez motorja in tecnari za 5.000...pise dai ma vse dokumente. lahko je ki je iz gorice lahko greste v slo v obcino in naredis kupoprodajno pogodbo in stvar resena takoj.
je pa kar dobro opremljen...
https://www.subito.it/nautica/sessa-oys ... 918370.htm
reci mu da kupujes brez motorja in tecnari za 5.000...pise dai ma vse dokumente. lahko je ki je iz gorice lahko greste v slo v obcino in naredis kupoprodajno pogodbo in stvar resena takoj.
je pa kar dobro opremljen...
Tale đonizuki 4 takten drgač ni švoh. To je že mpi tko da po moje čist ok moped. Pa še po uni šoli delan, da je bolj enostavno boljše, ne obratno kot vela danes.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Pregledujem vse te vaše predloge in mnenja in sem vam res hvaležen ker sodelujete v debati, kajti z vašimi izkušnjami bom lažje prišel do tistega kar bi rad.
Ne dvomim da je rio 550 cabin fish super plovilo..ampak ko sem videl te gliserčke do 5m sem skoraj siguren da bi lahko s takim plovilom zadel , kajti če se le da bi rad obdržal svoj privez ki pa je nažalost do 5m
" po papirjih za trup čez vse je lahko daljši", že sedaj imam istrianko z kabino na njem . Bi si pa omislil neko zaščito kot nadkabino iz cerade ki bi bila demontažna ali pa morda inox konstrukcijo in hard top in snemljivo prozorno cerado do sprednjega stekla....vidim kar nekaj takih "nadkabin"
Z svojo istrianko sem drugače čisto zadovoljen kar se tiče ribolova ima veliko prostora na krmi in kabino ki mi kr super za pospravit stvari ali da se otroci poleti notri igrajo da niso na soncu...matra me samo hitrost ker mi na misrl ne pride da bi šel z njo do palome...
Da strnem:
najboljši bi bil čoln z manjšo kabino"prednost je prostor na krmi" najbolje do 5m po papirjij dolžima trupa, ki ga lahko poganja čimmanjši motor najraje te varjante 40/60..
Budget ni tako omejen samo ne bi metal denarja v čoln na katerega bom sipe in kalamare metal če me razumete...na kljunu ne nom vozil bejb ta ko da lepote tudi ni na 1 mestu....
Ima kdo od vas na slo obali čoln podobnih karakteristik da ga me za občutek malo zapelje ...povrnem vse stroške pa še na malico gremo?
Hvala
Ne dvomim da je rio 550 cabin fish super plovilo..ampak ko sem videl te gliserčke do 5m sem skoraj siguren da bi lahko s takim plovilom zadel , kajti če se le da bi rad obdržal svoj privez ki pa je nažalost do 5m
" po papirjih za trup čez vse je lahko daljši", že sedaj imam istrianko z kabino na njem . Bi si pa omislil neko zaščito kot nadkabino iz cerade ki bi bila demontažna ali pa morda inox konstrukcijo in hard top in snemljivo prozorno cerado do sprednjega stekla....vidim kar nekaj takih "nadkabin"
Z svojo istrianko sem drugače čisto zadovoljen kar se tiče ribolova ima veliko prostora na krmi in kabino ki mi kr super za pospravit stvari ali da se otroci poleti notri igrajo da niso na soncu...matra me samo hitrost ker mi na misrl ne pride da bi šel z njo do palome...
Da strnem:
najboljši bi bil čoln z manjšo kabino"prednost je prostor na krmi" najbolje do 5m po papirjij dolžima trupa, ki ga lahko poganja čimmanjši motor najraje te varjante 40/60..
Budget ni tako omejen samo ne bi metal denarja v čoln na katerega bom sipe in kalamare metal če me razumete...na kljunu ne nom vozil bejb ta ko da lepote tudi ni na 1 mestu....
Ima kdo od vas na slo obali čoln podobnih karakteristik da ga me za občutek malo zapelje ...povrnem vse stroške pa še na malico gremo?
Hvala
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov