Sposodi si laser za merjenje obratov, ali pa ga kupi na eBay, za 10€, preveri če je jermen dovolj napet, pritisni s prstom na jermen s silo, ki jo povzroči cca 10kg utež, jermen se lahko upogne max 1cm iz svoje lege, če je tako je jermen dovolj napet.
Obvezno zmeri obrate v leru, in bi naj bili tako kot sem rekel od 3600 - 3800 na max. Ti bom na zasebno sporočilo poslal navodila, kako se umirja digitalna plošča pri Lombardiniju, vsakič ko se motor vgrajuje ali pa menja plošča, jo je treba na novo umiriti, Digitalna plošča pri Lombardiniju ni umirjena. Rabiš pa laser za to umiritev. Nalepko daš na jermenico gredi, na motorju, in meriš obrate.
Pri Lombardiniju pri nekaterih modelih, rabi cca 5s da se lučka za alternator ugasne, ali pa je potrebno dati malo več gasa, da se vzbudi alternator, tako da ni nujno da je alternator problematičen, npr. tako to izgleda in je normalno da rabi nekaj časa za vzbujenje, odvisno od modela alternatorja:
https://www.youtube.com/watch?v=z6ufATKa04k
Vendar, če se ti med vožnjo na več kot 1000 obratov pokaže alternator lučka, je najverjetneje nekaj narobe s alternatorjem, se pravi ali je pokvarjen alternator, še prej pa sumim stik z maso, ker verjetno nimaš ločene mase, aluminij pa je čisto oksidiral, pa še kontakti so ponavadi le z gumjasto kapico zaščiteni in oksidirajo, ker jih nihčen ni posprejal ali namazal itd.....
Preveri kontakte, na alternatorju ali so oksidirani, mislim da je faza rumene barve, po potrebi očisti kontakt za fazo. V glavnem treba je zmeriti obrate z laserjem, da vemo pri čem smo, potem pa ti bom napisal dalje.
Jaz sem 2x menjal Magneti Marelli na Lombardiniju, na koncu sem predelal motor za Iskra Marine alternator, ker ne paše na luknje od Lombardinija, pa naredil ločeno maso itd.... in imam mir.
Lahko je res problem z propelerjem ali alternatorje oziroma komandna plošča ni bila umirjena itd...., zato pa zmeri z laserjem obrate, da veš pri čem si.
Jaz bolj sumim, da je 1700 dejansko 3400 kar pa bi bilo OK, le z stiki oziroma alternatorjem oziroma zdrsavanje jermena je nekaj narobe.