navtik_borut napisal/-a:http://www.bukla.si/?action=books&book_id=1087
A je to ta?
Ja, to je Jadralski priročnik, ki ga je uredil Halsey Herreshoff.
Tudi jaz imam starejšo izdajo in vesel sem, da se knjigo da spet dobiti.
Vsaj v moji izdaji je bil tudi jezik (tudi slovenski navtični besednjak) izjemno lep.
Mogoče še najprej stopi do kake knjižnice (lahko pogledaš v katalog javnih knjižnic cobiss, kje imajo prost izvod) in si knjigo najprej izposodi in preberi; kasneje se bo najbrž tudi tebi zdelo vredno, da jo kupiš.
Dobrih knjig in drugih virov je sicer precej - samo jaz si jih običajno ne zapomnim. Da lahko pogledam in najdem kaj, kar se mi je zdelo dobro, ko/če spet rabim, jih napišem v seznam:
V teh dveh kazalih se povezave do neke mere ponavljajo; enega sem tudi pred kratkim posodobil, kar zadeva veljavnost povezav, pri drugem bo to še treba (in morda počistit nepotrebne ponovitve).
Meni je bila čisto všeč ta za začetnike iz Navtika plus - ki je še dosegljiva
Grega je pred kratkim dal še tole
povezavo na dve temi forumu z možnostmi, kje vse lahko začneš. Ponudba je različna - od 'kruzerjev', na katerih se (lahko) spi in kjer jemlješ tud ravnanje z motorjem, sidranje in manevriranje v marini (če tečaj to obsega), mimo manjših ne-bivalnih jadrnic (recimo 17-21 čevljev, Elan, Seascape...), do majhnih dvosedov in enosedov, kjer je težišče na jadranju in često obravnava ravnanje samo na jadra. Na takih malih praviloma veliko bolje čutiš, kako dobro si kaj nastavil in v istem času narediš veliko več reči (ponovitev obrata ipd.), kot pri bolj velikih, tako da po moje ni toliko, kaj bi izbral, ampak bolj kdaj bi eno in kdaj bi drugo.
Da koga vzame s seboj kdo od članov foruma, kar je omenil in ponudil Nikola T. :
To je odlična možnost, ampak tako on kot še nekaj drugih ljudi, ki sicer veliko jadrajo in bi lahko koga vzeli s seboj, pa tega ne počno poklicno, je zdaj kje daleč južno po Jadranu in zato ta možnost do njihove vrnitve najbrž ni dosegljiva.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...