ARC+ 2018
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: ARC+ 2018
Žiga res pelje dobro in izgleda ima res fajn jadra za vožnjo v krmo.
Meni je neverjetno kako se tale 38" jadrnica The Project dobro drži v ospredju. Je še vedno četrta absolutno, kar je pri ostalih barkah, ki so vsaj 55" ali več, kar velik dosežek. Po handikepu bo verjetno čisto na vrhu.
Meni je neverjetno kako se tale 38" jadrnica The Project dobro drži v ospredju. Je še vedno četrta absolutno, kar je pri ostalih barkah, ki so vsaj 55" ali več, kar velik dosežek. Po handikepu bo verjetno čisto na vrhu.
Ja res ja Luka ,je pravi projek-til.Morjo met kazga odpuljenga skiperja , ki ne pozna strahu in pa dooober rig.Tud smer zelo dobr držijo.Veter pa se krepi in gotov tudi gore vode, ki jim rečemo valovi rastejo.Držmo pesti, da vsaka zajla,vsaka razcepka zdrži vse to vibriranje in sempatja metanje..na vseh barkah.Ko so lani jadrali iz Danske ,mi je Žiga enkrat povedal, da k jo je 2 uri pelu na roke je bil izmučen ,ne le zmatran..tu je pa veeeliko ur..Je reku Premetava nas ko mačke.Največji zabeležen sunek vetra in foto ploterja..imajo pod Anglijo 92,7 vozla.Upam da tu ne bo pokazalo niti polovico tega,ker tam jih je anglija ščitla
na fb oddajajo v živo iz las palmasa začetek regateCel dan in prejšnjo noč majo najvišje hitrosti...naj tako traja traja
še 200 milj pa so...na polovici
in kdo so še ostali člani posadke?
Na sliki od arc jih lahko vidiš na pomolu ko proslavljajo prihod kot prva barka v Mindelo pa ko so priznanje prejel..
Se je pa na žalost nekaj zgodil trenutno drugouvrščeni barki VIA NOSTRA ob polnoči so zmanjšali hitrost na 3,3 pol kasnej še 2,7 in sedaj jih po moje valovi nosjo precej bolj južno z 1,7 vozla.Mater do obale je 1000 milj in čez..Če kdo kaj najde na netu kaj se je zgodilo naj prosim napiše.Uff Bog varuj vse barke pred nesrečami..
Uf hvala Bogu ni padu jambor al pa se pokvarilo krmilo sedaj nadaljujejo sicer dost počasneje sam v željeni smeri z 5,7
lahko noč še mal
Se je pa na žalost nekaj zgodil trenutno drugouvrščeni barki VIA NOSTRA ob polnoči so zmanjšali hitrost na 3,3 pol kasnej še 2,7 in sedaj jih po moje valovi nosjo precej bolj južno z 1,7 vozla.Mater do obale je 1000 milj in čez..Če kdo kaj najde na netu kaj se je zgodilo naj prosim napiše.Uff Bog varuj vse barke pred nesrečami..
Uf hvala Bogu ni padu jambor al pa se pokvarilo krmilo sedaj nadaljujejo sicer dost počasneje sam v željeni smeri z 5,7
lahko noč še mal
Ali jih drugac poznas,razen Zige seveda,ce vprasanje ni prevec osebno?
sliko sem videla, ...če želijo ostati anonimni, razumen, .....drugače bi bilo spoštljivo do njih, da se jih mogoče samo poimensko predstavi, glede na to da so vsi zasluženi za rezultat, in ne samo Žiga. (če bereš zadnjih devet strani, bi lahko razumel, da je sam na jadrnici, in to ni prav do drugih.....)
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
demi napisal/-a:sliko sem videla, ...če želijo ostati anonimni, razumen, .....drugače bi bilo spoštljivo do njih, da se jih mogoče samo poimensko predstavi, glede na to da so vsi zasluženi za rezultat, in ne samo Žiga. (če bereš zadnjih devet strani, bi lahko razumel, da je sam na jadrnici, in to ni prav do drugih.....)
Tako "mora" biti.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Na regatah so vedno navedeni zgolj skiperji in ne celoten team posamično poimensko.
Dejstvo je, da bo tale ARC Žigata v pozitivnem smislu zaznamoval za celo življenje.
Povezava na spremljanje pozicij v živo ČEZ ATLANTIK od Kapverdov do Karibov je tukaj na Fleet Viewer-ju > izberi "ARC+ 2018"... in poišči barko "Nika" z Žigatovo ekipo.
Dejstvo je, da bo tale ARC Žigata v pozitivnem smislu zaznamoval za celo življenje.
Povezava na spremljanje pozicij v živo ČEZ ATLANTIK od Kapverdov do Karibov je tukaj na Fleet Viewer-ju > izberi "ARC+ 2018"... in poišči barko "Nika" z Žigatovo ekipo.
"Na regatah so vedno navedeni zgolj skiperji in ne celoten team posamično poimensko." ...... razumem
Mene bolj skrbi, da ne bo Iztoka prej konec, kot regate!Pa tudi, če preživi, kako bodo Polanci opravdali izvor milijon EUR za nabavo X-65.

Žiga je namreč naveden, kot skiper in owner!

Žiga je namreč naveden, kot skiper in owner!
O bok te usliš ,da bi tako barko dobu za miljon..takoj kupim
sej sm mel pa fotra celo živlenje u Nemčiji..uni tabogati tko da hahaha..
No malo hec na stran.Poznam jasno lastnika in njegovo gospo..sta tudi navdušena jedralca ,sicer se ta zgodba nebi pisala sploh.Če bi lastnik želel publiciteto, bi sebe vpisal kot skiperja pa ownerja..Žiga je ogromno pregaral pri pripravi barke in lastnik to spoštuje in ceni in zato se fantovo ime pojavlja.Naj nikomur ne zveni nespoštljivo do lastnikov če omenjam zgolj ime Nika in Žiga..Če bi vse pazljivo prebrali, je bila napisana posebej zahvala lastniku ,da je mojem sinu omogočil, da živi svoje zlate sanje in to na FB in tu..
Vrnimo se k jadranju...Nika je precej težja od Baltika in ji take 15 vozlov močne sape ne pašejo najbolj.Oni so v prednostiče piha 22 plus

No malo hec na stran.Poznam jasno lastnika in njegovo gospo..sta tudi navdušena jedralca ,sicer se ta zgodba nebi pisala sploh.Če bi lastnik želel publiciteto, bi sebe vpisal kot skiperja pa ownerja..Žiga je ogromno pregaral pri pripravi barke in lastnik to spoštuje in ceni in zato se fantovo ime pojavlja.Naj nikomur ne zveni nespoštljivo do lastnikov če omenjam zgolj ime Nika in Žiga..Če bi vse pazljivo prebrali, je bila napisana posebej zahvala lastniku ,da je mojem sinu omogočil, da živi svoje zlate sanje in to na FB in tu..
Vrnimo se k jadranju...Nika je precej težja od Baltika in ji take 15 vozlov močne sape ne pašejo najbolj.Oni so v prednostiče piha 22 plus
Iztok, drži se do konca! Žiga je svoje že dokazal in mu lahko samo čestitamo. Kar se pa lastnika tiče pa moram reči, da je malo takšnih, ki se ne silijo v ospredje in ta je svetla izjema! Več kot hvalisanje, mu je športni užitek. Kapo dol celotni ekipi!
Ja res je. No super, sedaj so 99 milj spredaj.. to Nika, še naprej tko leti z našimi junaki. Do jutra bojo upam 1000ko ubili na ploterjih.Enavtika se je tud malo razpisala o Niki..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov