Ja pa to ni res, a so res taki debili med nami???
Niti malo ene kultivirane krivine ni mogu nardit ?
Matr bi ga zapru v jadrnico in dal v roke pisker vroče vode, pa enga da se mu prpele na polno mimo. To bi moglo bit v sklopu izpita
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Kovač napisal/-a:Res jih ne štekam

1stofficer napisal/-a:Klasika na Jadranu. Kultura na psu, kupljeni izpiti al pa preprosto nesramnost.
Kristijan napisal/-a:Pičijo mimo, te gledajo in se ti smejijo – torej zanalašč.
Nikola T. napisal/-a:H2O napisal/-a:Meni so pa jadralci že večkrat pomahali s sredincem.
Ko sem prijatelja jadralca vprašal, kaj jih moti, mi je odvrnil: valove delaš, glasen si in onesnažuješ z izpušnimi plini![]()
Potem sem se pa pač nehal sekirat
Veš kje je problem? Motornjakarji še posebej tisti s flyi imate bolano navado, da celo na odprtem, kjer je možno prehiteti plovilo brez težav več sto metrov stran, recimo v Kvarnerju, VEDNO ŽE V DALJAVI PIČITE DIREKTNO NA POČASNO JADRNICO. Ne vem ali imate to v krvi zato, ker niste dovolj sigurni v svoje plovilo in se varneje počutite v zavetju otokov in jadrnic, kjer najdete smer rešitve v primeru težav na vašem plovilu.
Neredko kdo od vas motornjakarjev ŠELE ZADNJI HIP ODVIJE IN PRI TEM CELO UŽIVA in se nam smeji, ko nas nato val za povrh še razmeče. Do zadnjega momenta tako ne vem ali se bo ponovila tragedija, kot se je z Italijanskim parom in hrvaškim poslovnežem, ki ju je po krmi nasadil z veliko motorno barko. Oba sta namreč umrla!
Glej zame je takšno ravnanje motornjakarjev skrajno primitivno in mislim, da nisem edini takega mnenja še posebej zato, ker se to dogaja izjemno pogosto in ne moremo reči, da gre zgolj za naključja.
Zanimivo je tudi to, da večina plovil, ki ima na motorni jahti profesionalno posadko, zelo lepo in uvidevno prehiteva in takim nihče definitivno ne kaže sredinca. Z moje strani so kvečjemu deležni pozdrava.
Pa da ne boš sedaj kaj zameril, le spomni se, ko boš naslednjič v daljavi videl jadrnico, da vljudno ostaneš v svoji smeri, da bo očitno, da nisi nevaren za ostale na morju.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost