Le kako vam vse to uspe ?

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Okt 29, 2012 23:04

Da še sam dodam, kako je zgledal moj delovni dan?? Že od petka sem imel zmenjeno, da imam ta teden dopust :lol: In potem lej ga zlomka, pade sneg.Vstanem dones ob 6.00 odidem v službo(začne se mi ob 7.00,štemplal že ob 6.40) ob 7.30 sem bil že z reševalnim vozilom odpeljan na urgenco po blokado v hrbtenic :evil: (samo en nepravili gib), delal celi dan, doma žena in dva otroka še dokaj majhna, in sedaj sem prišel iz službe, z tem da sem pogoltnil še tri ketonale, da sem zdržal pokonci :evil: Žal pa nimam neke jahte,imam samo gliserček ki je dolžine cca 6m in to je to.Vesel pa pa sem, da živim, da imam zdrave otroke, ljubečo ženo.... in da si zaenkrat lahko privoščim tri tedne dopusta :D Pa naj še kdo reče, da je na negospodarstvu lepo :? Zdej pa pod tuš in spat, jutri je nov dan in gremo naprej :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Okt 30, 2012 07:54

Maestral9 napisal/-a:
evovii napisal/-a:
spyder napisal/-a:Poletni veter bodi zadovoljen da imaš 25 dni dopusta,in da si lahko privoščiš čarter,ker nekateri nimajo niti službe,kaj šele to kar ti!

Napačno razmišljanje!! Saj ni čudno, da človek nič ne napreduje, če razmišlja na ta način. Če boš skoz mislil, da moraš biti zadovoljen s tem kar imaš potem ne boš imel nikoli nič več. Zakaj ne bi razmišljal kako in koga nategniti, da bi imel še več???? Ne pa tipično slovensko, sam vesel bod da maš šiht pa bod tih....

Tako sem jaz to prebral

Če te prav razumem so vsi ki jim je v življenju uspelo narediti kakšen posel po tvojem mnenju prevaranti in nateguni?? Se pravi če je nekomu uspelo svoj denar nekam naložiti in je bil pri tem uspešen je sigurno nekoga nategnil?? :roll: :roll: :roll: Torej je skoraj polovica Morjeplovcev nategunov? :? :?
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » To Okt 30, 2012 08:05

Poletni veter;
Tema je bila zanimiva, dokler jo nisi ti pokvaril z tvojim zadnjim odgovorom.
Vecina nas te je hotela sbodbuditi in tvoj zadnji odgovor te je mogoce vreden in povedal vse o tebi.

Grega925 super link

Poletni veter; Zal si predstavnik nekega sloja pridnih ljudi, ki gara za svoj vsakdanji kruh (CELO V TUJINI) in je vsega spostovanja vreden in ima pac druge privilegije v zivlenju.
Da končam, kot sem ze začel,
Jadranje je način zivlenja, kot tabornistvo, gornistvo itd
Morje imas v krvi ali pa ne. In se zato marsičesa odrečeš!
Ko boš velik, boš mogoče zastopil nase odgovore.
Nazadnje spremenil MicTic, dne To Okt 30, 2012 09:06, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Okt 30, 2012 08:16

MicTic napisal/-a:Zal si predstavnik nekega sloja pridnih ljudi, ki gara za svoj vsakdanji kruh (CELO V TUJINI) in je vsega spostovanja vreden in ima pac druge privilegije v zivlenju.

Mislim da je večina Morjeplovcev takšnih. Nekateri mislijo, da smo vsi morjeplovci tajkuni, polni denarja, ki ga razmetavamo za nepotreben luksuz, ampak v resnici smo čisto navadni ljudje, ki nam pač navtika pomeni toliko, da smo zanjo pripravljeni garat in se odrekat marsičemu ostalemu.
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » To Okt 30, 2012 09:00

Brane40
Če me citiras, preberi citat do konca.
Ti nisi tak, ker nimaš drugih privilegijev, prvi ti je pomorstvo :)
Da ne bom tak kot Poletni veter, zastopim, kaj si hotel napisati!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Okt 30, 2012 09:03

Sorry, my bad... na hitro sem prebral in mislil, da si to napisal Gregatu295.
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » To Okt 30, 2012 09:07

:) Takoj korigiral, da se sedaj zastopi!
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » To Okt 30, 2012 09:18

Poletni veter naj se ti sanje izpolnijo. Vsak ima v življenju to kar ima. Vse je njegovo in nič od drugih. To kar si si samo ti in nihče drugi. Nihče drug ni odgovoren za tvoje življenje. To je na prvem mestu v življenju. Vsak ima svoj pogled na jadranje s svojimi očmi. Vsak je povedal svoja videnja nekateri celo so spustilo prag svoje zasebnosti zelo nizko brez bojazni, da jih bo kdo obstajal. Sam se odločaš ali si dobrodošel na tem forumu ali ne. Tu se je tudi pokazalo kako nekateri komentirajo druge katerega sploh ne poznajo. Ne poznajo cele pravljice, ki stoji zadaj. So pač taki, sprejmi ali pusti.

Lep dan
pomisli in zgodilo se bo
mitja.gostencnik
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a mitja.gostencnik » To Okt 30, 2012 19:45

Poletni veter pozdravljeni!

Vam opišem svojo plat.

Od vas sem mlajši kar dobrih 20 let, ampak sem se v teh letih naučil volje, vztrajnosti ter zaupanja vase. Navtika me zanima že od rane mladosti. Vedno sem po marinah opazoval tiste, saj veste "ta velike". Že kot otrok sem si želel in pravil "KO BOM VELIK BOM TUDI JAZ IMEL TAKŠNO". In prišel je čas,ko sem odrasel, ko sem štel 20 let, ko sem poleg študija začel delat preko študentskega servisa, kasneje preko študentskega s.p"popoldanski s.p.".
Sošolci in prijatelji so mi pravili "Mitja ti si pa nor, samo delaš, samo delaš, pojdi z nami raje na žur".Jaz pa sem imel jasne CILJE in VIZIJO že pri 20.letih kaj želim in kaj bom dosegel.
Pri 21. sem zamenjal posel,ostal brez denarja, brez vsega. Sporekel sem se s starši, ker me niso razumeli zakaj si od njih izposojam denar, zakaj nisem na faksu,zakaj ne študiram ampak se grem nek neresen posel.Pravili so mi naj raje končam faks in se zaposlim v varni službi.Ampak spet sem vedel kam želim in kaj pluje barka. Pri 21. sem se odselil od doma, zamenjal družbo,znance, krog ljudi. Vedel sem kaj pomeni varna služba "je varna služba to, da delaš 40 let in na koncu nimaš za dostojno življenje ali pa je varna služba to kot se dogaja sedaj v javni upravi" . Rekel sem si NE, zame je varna služba to, da sem odvisen sam zase, da si sam služim plačo, da delam kolikor želim in kdaj želim.Da sem odvisen od sojega znanja itd,... Da ne bom predolg bom malo pospešil...

Minilo je nekaj let, delal sem cele dneve, po 12in več ur na dan. No vmes sem pri 23. kupil avto, pri 24. stanovanje in hvalabogu pri 26. lethi barko.

Seveda so mi sedaj ti isti ljudje povedali, da je meni "fajn", da sem imel srečo v življenju itd,..

Ljudje vidijo samo tisto, kaj nekdo ima,ne vidijo in nočejo videt, kaj je moral nekdo za to naredit.
Kakšno ceno za uspeh boste plačali,tolikšnega boste deleži.Ampak plača se vnaprej.Kar sejete to žanjete.

Tudi jaz sedaj preživim po 60 dni na morju, ampak pozimi delam veliko.

TOREJ POVEM ŠE NA KRATKO, DA SO CILJI GORIVO V PEČI DOSEŽKA,KI NAS VODIJO OD TU KJER SMO, DO TAM KJER ŽELIMO BITI

Poletni veter ne jamrat, ne se čudit, ampak raje storite nekaj dokler še imate čas, da dosežete svoje sanje tudi v navtiki.

Če me kaj razjezi me to"KAKO JE VAM FAJN"
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » To Okt 30, 2012 20:40

mene je fajn, delam zase,imam spodoben avto,barko primerno mojim razmeram,zidam hišo,če je nebi zidal bi imel barko bolj primerno.
vstanem ob 6 delam dokler gre.
deal sem tudi v tujini,na leto naredim cca med 70 do 80 tisoč kilometrov.upoštevam eno pravilo.ko zjutraj malo več spiš ker si včeraj naredil dovolj si zajebal vse skupaj
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Okt 30, 2012 20:43

Jaz sem vkral 25 mio, pa sem pol naročo mega jahto, od sreče sem se ga šou napit, pa sem pijan pozabo dnar v gostilni. Grem nazaj, pa dnarja ni :evil: Panika iščemo dnar, jahta naročena švicam, pol pa se cel zašvican zbudim :twisted: Hvala bogu :D , pa ajd na šiht 8)
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » To Okt 30, 2012 20:48

Poletni veter najbolj pameten želiš biti ti, žal vsaj tako si se predstavil s tvojim postom, poleg tega pa žališ moje prijatelje Morjeplovce. Prav tako ti je Admin sporočil, kakšna so pravila pisanja na forum pa jih še vedno ne spoštuješ, zato predlagam ali spoštuj pravila ali pa ne piši.
Nazadnje spremenil CAR, dne To Okt 30, 2012 21:59, skupaj popravljeno 1 krat.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » To Okt 30, 2012 21:51

Srečen je tisti, ki že vse ima.
Torej je lahko nekdo skromen srečen in lahkomen/nikoli dovolj nesrečen ob zlati žlici.

Pehanje je le redko uspešno na daljši rok.
Faktorji:
- družina
- zdravje
- otroci
-

Učite se od starejših in jih povprašajte o modrostih, do katerih so oni prišli na podlagi svojih izkušenj......... ali pa tudi ne.
Modri se uči na tujih napakah, neumni pa na svojih.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Okt 30, 2012 22:14

Roberth1 napisal/-a:Srečen je tisti, ki že vse ima.
Torej je lahko nekdo skromen srečen in lahkomen/nikoli dovolj nesrečen ob zlati žlici.

Pehanje je le redko uspešno na daljši rok.
Faktorji:
- družina
- zdravje
- otroci
-

Učite se od starejših in jih povprašajte o modrostih, do katerih so oni prišli na podlagi svojih izkušenj......... ali pa tudi ne.
Modri se uči na tujih napakah, neumni pa na svojih.

Problem...

Marsikdo med tistimi, ki je šel v službo delat in bil nasprotno od pohlepnega je v glavnem lahko počel večino reči, ki si jih je želel - brez veliko denarja.

Problem zdaj je, če nisi več ravno mlad in prilagodljiv in če ti tu zdaj zaradi tega ali onega temeljito znižajo plačo - in čez nekaj let pokojnino - potem ti 'skromnost' ne bo dosti pomagala,
    če ne bo mogoče plačati položnic itn. in ti zarubijo stanovanje,
    če boš ostal lačen,
    če zboliš in ne bo denarja za participacije

V tem primeru si temeljito ujet, medtem ko kdo, ki ima več virov in je vajen prilagajanja spremembam ima več možnosti, da se taki ujetosti izogne.

Pehanje čez mejo (in kjer kaj crkne - pri zdravju ali družini...) je ena skrajnost, zanašanje na sistem, ki je slonel na predpostavkah, ki se niso obdržale (spremenjena demografija itn.) pa druga.

Kako se bo dejansko izšlo, nihče ne more zanesljivo napovedati, ampak po mojem je prilagodljivost definitivno preživetvena prednost - tako za posameznika kot za vrsto. In ukvarjanje z navtiko - pa čeprav za majhen denar - po mojem poveča prilagodljivost tistega, ki to počne :wink:

Sicer skrajnosti često (praviloma?) niso dobre
    pregnan od napora umre od napora,
    tistemu ki hoče ves denar tudi za ceno tega, da potem ne bo nikjer več kupiti za ta denar tistega, kar potrebuje in/ali si želi se tudi ne izide,
    lenuh ki je prelen da bi tudi kradel, pa umre od lakote.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

Re: Le kako vam vse to uspe ?

OdgovorNapisal/-a DR.E » To Okt 30, 2012 22:16

Poletni veter napisal/-a:sej ne vem , če je prav da sem odprl novo temo, ker ni tolk pomembno , ampak vseeno..

berem v eni od tem, ku se dav kapitana pogovarjata o SO deck salon 43, eden jo že ima , drugi ma kolega ki jo ima pa jadra po kanarcih pa okoli italije pa po sredozemlju pa bo jadral čez atlantik, pa oba sta stara 37 let pa vse to...pa spet drugi jadarjo v grčijo za 2 meseca pa itd pa itn...pa si prvošjo ribce pa vino pa...

jaz pa štejem 50 pomladi pa mam 25 dni dopusta pa cele dni delam pa si lahko privoščim 2-3 tedne ren ta boata pa še to bolj stežka ...pa relativno dobro zaslužim pa žena tud , da se razumemo...o svoji barki lahko samo sanjarim pa čakam na zadetek na lotu...pa tud če bi mel danr za barko poleti ne bi dobil več kot 3 tedne dopusta -seveda ne v nem kosu - pa pol pozimi ne bi blo za smučanje...

zdej se pa speasujem : al jez neki narobe delam v življenju pa v 50 letih še nisem pogruntal kaj ali pa ste vi vsi zadeli jack pot na lotu ? al so vasši starši milijonarji pa ste se rofdil z zlato žlico v ustih ? al ste financarji v NLB pa NKBM in podobno pa ste mel tajkunse kredite...

no , zanima me formula za uspeh kako jadrat po svetu, met lepo barko pa cvelik časa...plačam za idejo po povzetju...pa upam da daste kej garancije na idejo....če ne dela, hočm dnar nazaj !

@ poletni veter...

V življenju se vse obrne in to hitro, kot se menja veter ali pa še prej, zato ni važno koliko pomladi imaš na grbi, važno je koliko jih boš še užil in kaj si za to pripravljen naredit.
Glede na to, da oba z ženo dobro zaslužita, najemata ladjo za 2-3 tedne in pozimi skočita še smučat za kak teden, ti pošiljam eno brezplačno idejo kako do takega plovila. Odloči se kaj ti je ljubo, rentanje ali lastno plovilo, potem stopi do banke, jim pokaži plačilne liste, tvoje in ženine in vprašaj, koliko dobiš kredita. Pri 50ih pomladih imaš gotovo kaj že na računu... ti povem za 500€ na mesec/48 mesecev in malo pologa imaš 36-40 čeveljno jadrnico na dvorišču.

Je pa potem še drug vidik... a si jo želiš ali je enostavneje rentat?

Moj osebni pogled je živeti trenutek in uživati v vsakem valu.. med uživanjem pa rešim kako stranko, naredim ponudbo, prodam nekaj malega...otroku vedno rečem, ko govorim po telefonu na dopustu, da bom nekaj prodal, pa bomo lahko kak dan dlje na morju...

PS.. nimam super bogatih staršev, tet, stricev v banki, jih imam 10 pomladi manj kot ti, jadram pa že 19 let, od male do večje, do ogromne...

...ampak kot sem napisal, vse se hitro obrne, ampak vsaj nekoč sem, če ne bom za vedno. In to je tisto, ker dela razliko.. vsaj pri meni!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?

Kdo je na strani

Po forumu brska: matjaz007 in 4 gosti