Obnova jadrnice Sanset 77-Sunbeam 25
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: Obnova jadrnice Sanset 77-Sunbeam 25
Na google vnesi " tachometer W 12V". Na aliju imaš tega precej.
Izberi takega, ki ga je možno priklopiti na alternator - ima vhod W. Obvezno mora omogočat nastavitev prikaza obratov, da ga lahko točno umeriš kajti nimajo vsi motorji enakega razmerja jermenic alternatorja.
Poročaj kaj si izbral in kako deluje!
Izberi takega, ki ga je možno priklopiti na alternator - ima vhod W. Obvezno mora omogočat nastavitev prikaza obratov, da ga lahko točno umeriš kajti nimajo vsi motorji enakega razmerja jermenic alternatorja.
Poročaj kaj si izbral in kako deluje!
V soboto smo podrli jambor. Na križu je zob časa načel nekaj kovic in smo jih zamenjali. Obenem smo še preverili zakaj luči zgoraj ne svetijo in se je izkazalo, da je zanič konektor na trupu 

Ker je bilo že razmontirano sem še pogledal če je zgoraj vse ok. Vse skupaj sem podmazal z Krownom.
V kratkem bom zamenjal navijalec jadra z Orodelovim in me zanima kje naj gre vrv za dvižnico prednjega jadra? Na jamboru zgoraj na zadnjem boku sem opazil še en drsnik, ki ne vem čemu služi? Kako imate to urejeno ostali?

Ker je bilo že razmontirano sem še pogledal če je zgoraj vse ok. Vse skupaj sem podmazal z Krownom.
V kratkem bom zamenjal navijalec jadra z Orodelovim in me zanima kje naj gre vrv za dvižnico prednjega jadra? Na jamboru zgoraj na zadnjem boku sem opazil še en drsnik, ki ne vem čemu služi? Kako imate to urejeno ostali?

Zgleda ok, če imaš prostor za navpično montažo. Števec ur pa kupiš ločen 52mm števček in ga povežeš ba kontakt.
https://vdosales.com.au/collections/hou ... 57Pwqt430l
https://vdosales.com.au/collections/hou ... 57Pwqt430l
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Tale barka ma zgleda vertikalno steno med sprednjo kabino in jaškom, tako da je vertikalna postavitev motorja sprejemljiva, je pa motor bolj globoko in je bolj izpostavljen mokri ketni. Tvoja barka je nekak na meji za to velikost vinča in ketno, samo men se zdi 6mm ketna premalo za čoln, ki spi na sidru, govorimo torej o barkah 8+ metrih. Priporoču bi 8mm ketno in seveda ustrezno močnejši vinč, vsaj 500W. Ne vem pa, ali in kje se dobi 7mm ketna. Jasno je večja ketna tudi težja, tko da je treba mogoče obtežbo prej sprobat z neko ekvivalentno utežjo na premcu.
Navigare vivere est.
700W je skoraj jurja dražji, kar mi je predrago
Ta mi je padel v uč zaradi cene. Eden se je pojavil na bolhi skupaj s ketno. Nisem pa vprašal kakšne debeline je
Ja placa v globino mislim da je dovolj. cca 50cm
Ne vem ali se to lahko zmontira pod pokrov ali treba rezat luknjo vanj?
V jašku bi naredil 8mm debelo RF pod konstrukcijo in nanjo našravfal vinč. Predvidevam, da treba to konstrukcijo vlaminirat, ali se montaža reši kako drugače?
Ta mi je padel v uč zaradi cene. Eden se je pojavil na bolhi skupaj s ketno. Nisem pa vprašal kakšne debeline je
Ja placa v globino mislim da je dovolj. cca 50cm
Ne vem ali se to lahko zmontira pod pokrov ali treba rezat luknjo vanj?
V jašku bi naredil 8mm debelo RF pod konstrukcijo in nanjo našravfal vinč. Predvidevam, da treba to konstrukcijo vlaminirat, ali se montaža reši kako drugače?
NASA napisal/-a:Ne vem ali se to lahko zmontira pod pokrov ali treba rezat luknjo vanj?
Morda koristno:
viewtopic.php?f=11&t=19325&p=397020&hilit=#p397019
Tu še poglej kako sem jaz naredil:
viewtopic.php?f=2&t=27065&hilit=Sidro&start=60
viewtopic.php?f=2&t=27065&hilit=Sidro&start=60
Pokrov bos moral nekje odrezat, kje bo pa veriga prisla v sidrni prostor.
Jaz sem pomoje ene 2 meseca razmisljal kako bi zmontiral winch in sem prisel na to “Aegirjevo” idejo, ki jo je potem tudi sam uporabil.
Pomembno mi je bilo, da ne strli prevec ven, da ga pri hoji po barki ne “brcnes”
, pa da nebi pokrova cisto razrezal, da se vseeno obdrzi svojo prvotno obliko.
Jaz bi mogoce v tvcojem primeru, winch montiral cisto naprej, takoj ko se zacne pokrov, malo dvignil, da ketna lepo potuje do wincha in po kanalu spustil ketno v jasek. Seveda, ce gre….. moras nastudirat.
Jaz sem pomoje ene 2 meseca razmisljal kako bi zmontiral winch in sem prisel na to “Aegirjevo” idejo, ki jo je potem tudi sam uporabil.
Pomembno mi je bilo, da ne strli prevec ven, da ga pri hoji po barki ne “brcnes”

Jaz bi mogoce v tvcojem primeru, winch montiral cisto naprej, takoj ko se zacne pokrov, malo dvignil, da ketna lepo potuje do wincha in po kanalu spustil ketno v jasek. Seveda, ce gre….. moras nastudirat.
NASA napisal/-a:Sem pogledal
Tale varianta od Aegir-ja mi je bolj všeč
Bi pa naredil tako, da bi bil vinč pod pokrovom in ga ne bi nič rezal. A kot kaže bi bila težava z višino, saj je pokrov zelo nizko
Če bo vinč pod pokrovom, bo veriga prišla na verižnik pod določenim kotom, kar pa ne sme (poglej v installation manual od vinča, kakšen kot je lahko največji).

Preberi še: viewtopic.php?f=2&t=28591&hilit=
na svoji barki sem naredil tako da sem vinč montiral pod pokrov in sicer tako da sem,v box zalaminiral hrastovo desko pod kotom,izrezal luknjo v pokrovu in na prehod med pokrovom in palubo montiral ploščico iz plastike po kateri drsi veriga
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov