Kater motor obdržati za jadrnico?
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Kater motor obdržati za jadrnico?
Živjo!
Kupili smo jadrnico 8m, ki ima za pomožni motor tomos 4.
Ker imam na razpolago dve Yamahi ne vem kako se odločit.
Yamaha 5 2T ali 6 4T, vem da je za barko bolje 6ka, za tender 5ka, ker je lažja za prenašat. Oba motorja imata dolgo nogo. Za Tomos ne vem, a se ga bom znebil.
Torej kaj obdržati?
Kupili smo jadrnico 8m, ki ima za pomožni motor tomos 4.
Ker imam na razpolago dve Yamahi ne vem kako se odločit.
Yamaha 5 2T ali 6 4T, vem da je za barko bolje 6ka, za tender 5ka, ker je lažja za prenašat. Oba motorja imata dolgo nogo. Za Tomos ne vem, a se ga bom znebil.
Torej kaj obdržati?
Re: Kater motor obdržati za jadrnico?
Za barko je boljša 6ka, za tender pa sta verjetno oba malo pretežka. Sploh na 8m jadrnici ne boš imel tenderja večjega od 2,5m (že to nimaš kam pospravit). Tudi za prenašat, premontirat je križ s temi motorji, zato čimlažjega.
Sem imel Yamaho 4 4T, pa sem šel nazaj na 2,5 4T. Ampak je nisem rabil za rinit barko, samo za tender do obale in malo naokoli.
Sem imel Yamaho 4 4T, pa sem šel nazaj na 2,5 4T. Ampak je nisem rabil za rinit barko, samo za tender do obale in malo naokoli.
Lahko iz prve roke povem: na 8m jadrnici smo imeli Yamaho 6 4T in ni šlo skozi... Pretežko za manipulacijo jadrnica - tender... Sem potem dal gor Yamaho 2,5 4T.
Ja to je za tender. Kaj pa če glavi stroj crkne. Se s tem kam zavlečeš?
Meni je pred leti crknu motor na Drveniku, v moji prejšnji Pribi..11 m 6,4 tone.Pod kamenjakom nam je čist crknu še veter.Na tenderju sem imel Evinrude 2,3 dvotakten.Na kopalno ploščad sem fiksiral tender in pržgal motorček.Z tričetrt gasa je barko rinil v Portič z 2,3 vozle..haha kolk kojnu tolk vozlu..smo se takrat nasmejali..Kako miljo jo je porinil v zaliv na sidranje.Moram pa povdarit, da je bilo BREZVETERJE,ker v 10 vozlih nebi rinil..bi bila pa jadra dvignjena.No pol smo jo pa iz Valdoltre rinli v ladjedelnico v izolo pa z Tomosom 4,5 ki je imel ler in prestavo ,tako da smo bili mal bol sigurni.
Torej ,gre.
Torej ,gre.
NASA napisal/-a:Ja to je za tender. Kaj pa če glavi stroj crkne. Se s tem kam zavlečeš?
Aja, ti imaš notranji motor?
Potem ne rabiš drugega kot eno lahko 2,5 za tender.
No morda še en nasvet.Jaz sem imel na Pribi sošice.Tender sem tako privezalda je prednji konec rinil v kopalno ploščad zadaj sem ja pa privezal levo in desno na sošice..nato sem vžgal motor,blokiral gas in se vrnil v kokpit barke,pod senco in lepo krmaril barko z krmilom..ni se mi bilo treba prevažati v gumonu, pa še bolj na gladini je bil tender.
2,5hp yamaha je 8m jadrnico težko 3,5t pognala 4,2 vozla (po gps). Seveda v brezvetrju. Če pa je veter, pa se itak da jadrat 
- 1stofficer
- Admiral
Kristijan napisal/-a:2,5hp yamaha je 8m jadrnico težko 3,5t pognala 4,2 vozla (po gps). Seveda v brezvetrju. Če pa je veter, pa se itak da jadrat
Pa če maš srečo še mal tok pomaga.
1stofficer napisal/-a:Kristijan napisal/-a:2,5hp yamaha je 8m jadrnico težko 3,5t pognala 4,2 vozla (po gps). Seveda v brezvetrju. Če pa je veter, pa se itak da jadrat
dej no...
Ej, ne pretiravam. Mam še sliko hitrosti na GPS
- 1stofficer
- Admiral
Morda km/h pa je to 2 vozla ?
Moja barka je pol lazja, imam 6KM motor in z njim brez mucenja kruzam nekje od 4.5 do 5,5. Kar je vec je mucenje motorja, pri hitrosti pa se ne pozna skoraj nic.
Moja barka je pol lazja, imam 6KM motor in z njim brez mucenja kruzam nekje od 4.5 do 5,5. Kar je vec je mucenje motorja, pri hitrosti pa se ne pozna skoraj nic.
Ne, v vozlih. Sem šel za ziher še enkrat sliko pogledat.
Mi imamo drugače vgradnega Yanmara in je potovalna hitrost tudi med 5 in 5,5 vozla.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov