naletna zavora

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

yuno
Poročnik korvete

naletna zavora

OdgovorNapisal/-a yuno » Sr Jul 04, 2012 13:06

malo sem bral teme pa se vedno nisem zadovoljen z zbranimi informacijami.
Vprasanje: Naltena zavora ko zaustavljam avto zacne normalno delovat, se stisne ampak se po ustavitvi ne sprosti do konca nazaj, ko speljem potem vedno malo "poci" oz, se takrat sprosti do konca. Kot bi se v procesu malo zataknila ce me razumete. Je to normalno delovanje?
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jul 04, 2012 14:58

Sam amortizer v naletni zavori ne more celotne teže prikolice, ki je še po ustavitvi zablokirana poriniti nazaj in sprostiti zavoro, zato se sprosti šele takrat, ko spelješ in raztegneš amortizer. "počiti" tako na togo glih nebi smelo, zato je montiran amortizer, se pa dobi tak občutek, kot da bi malo cuknilo.
Guma je guma, zaenkrat.
yuno
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a yuno » Sr Jul 04, 2012 16:16

aha ok tocno to sem potreboval. Tak obcutek je kot da bi malo cuknilo oz. kot da avto spelje brez prikole potem ga ta malo zaustavi ko se do konca raztegne in malo cukne.

samo informativno ve kdo mogoce koliko pride peskanje in vroce cinkanje prikole? se ne mudi planiram jeseni :)

LP
matej
mornar417
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mornar417 » Sr Jul 04, 2012 17:14

Mislim,da bi moral malo namazati cilinder, naletne zavore, ali pa pogledati kako ti spuščata zajli, boedenzuga, če se kaj ne zatikata, včasih je to tudi preoblem, da naletna zavora ne deluje kot bi morala.
mornar417
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mornar417 » Sr Jul 04, 2012 17:14

Mislim,da bi moral malo namazati cilinder, naletne zavore, ali pa pogledati kako ti spuščata zajli, boedenzuga, če se kaj ne zatikata, včasih je to tudi preoblem, da naletna zavora ne deluje kot bi morala.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti