Zaradi občasnih zdravstvenih zadržkov pri potapljanju bi rad svojega mini gumona opremil s sonarjem, da lahko kaj konkretnega ujamem tudi s palico s čolna.
Razmišljam o nakupu Garminovega Echomap UHD2 6", saj ima tudi možnost zemljevidov, čeprav se prav zares se (še) ne vozim kje drugje od zahodne istre, mogoče nekega dne. Ima kdo izkušnje z omenjeno enoto, bi priporočili kaj drugega?
Bolj me zanima kako postaviti sistem? Honda 20 ima možnost 12V napajanja, baterijo bi vzel 12V lifepo4 12Ah, ker nimam zaprtega prostora na čolnu potrebujem še vodotesno škatlo za akumulator,... a sem kaj pozabil?
GPS Plotter za malo gumico - kajak
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: GPS Plotter za malo gumico - kajak
Oj, podoben sistem imam tudi sam. tudi če je glavni namen ribolov je karta fina zadeva saj ti pokaže mikro lokacije, označiš si točke kjer opažaš ribe, skale, luknje..lahko se vračaš po isti poti..skratka super stvar. Lifepo je mogoče overkill, precej predrag pa še elektroniko rabiš za polnjenje. Sam imam 12v svinčev gel akumulator ki je sicer namenjen za skuterje. Poceni, in polneš ga direktno iz motorja, brez dodatne elektronike kar je v slanem in vlažnem okolju pomebna prednost. Ker je gumica mala nima konzole, zato sem vrgel ven blazino za sedež in namesto nje izdelal leseno škatlo s predali. Tam imam tudi nosilce oz luknje za rribiški pribor, palice, podmetalko, pa tudi za nosilec luči za nočno plovbo. Akumulator je fiksno vgrajen v leseno škatlo/predal ki vsebuje tudi sponke, varovalke in glavno stikalo. Škatlo po dopustu odnesem domov saj na morju rja naredi preveč škode na stikalih in konektorjih. Enako odnesem tudi sondo s kablom in konzolo sonarja. Sam imam sicer raymarinov fishfinder samo se mi zdi software precej okoren, manjka pa mi prikaz napetosti . Zadevo sem sicer rešil s LED modulom na škatli od akumulatorja ampak mi modul vsake toliko časa pobere vlaga in ga moram zamenjati.
Način ribolova je treba upoštevati pri kapaciteti akumulatorja, saj so fushfinderji s plotterjem precej energijsko požrešni. Če panulam ni panike, če pa lovim bolj na mestu pa mi akumulator počepne po cca 14 dneh. Sicer imam 8Ah akumulator...
Način ribolova je treba upoštevati pri kapaciteti akumulatorja, saj so fushfinderji s plotterjem precej energijsko požrešni. Če panulam ni panike, če pa lovim bolj na mestu pa mi akumulator počepne po cca 14 dneh. Sicer imam 8Ah akumulator...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov