Ta radar, če deluje je super. Več kot ga boš uporabljal dlje bo deloval. Najslabše je, če ga nič ne uporabljaš, ker se elektroliti starajo.
O radarjih vem precej in tudi razložiti znam njih delovanje, vendar nimam pretiranega veselja to kazati tistim, ki imajo do radarjev odklonilni odnos ali pa niso za znanje pripravljeni ZBRANO poslušati in se učiti, zaradi dveh razlogov. (popravil)
Prvič zato, ker je večina ljudi še danes tehnično nepismena in ne zna intuitivno uporabljati naprave in se niso sposobni naučiti kako naprava deluje in to uporabiti pri uporabi, ampak pričakujejo, da jim bom pokazal vrstni red tipk, katere morajo pritisniti.

Višek pa je, če si še zapisujejo kaj sem pritisnil. Kdor mi je to naredil, sem skrajšal lekcijo za 90%.
Drugič pa zato, ker misliš, kot večina, da radarja ne potrebuješ. V tem primeru se ne boš naučil ničesar, še manj pa si zapomnil. Navsezadnje se na lastni barki nisi potrudil niti toliko, da bi si pogledal kateri tip radarja imaš !?
Osebno pa ti lahko povem, da radar uporabljam zares zelo veliko. Ob lepem vremenu potujem tudi ponoči in jadram čez kvarner medtem, ko brez strahu celo zadremam. Nočne vožnje si ne znam predstavljati brez radarja. Ogibam se ribičem, čerem, otokom itd. Z radarjevo pomočjo celo korigiram odstopanje kart (chart offset) na neznanih področjih. Največkrat se odpravim na pot iz Izole popoldan, zjutraj pa sem že na Lošinju, kot recimo za 2. ruto. Z radarjem spremljam razvoj neviht in določam smer in intenziteto nevihtnih oblakov. Včasih potujem med nevihtami brez, da me dobi ena sama kaplja. Kadar pridem na sidro v prepolnem zalivu "spalnici" pri Verudi mi je radar v pomoč pri iskanju mesta za sidranje. Vedno najdem vsaj eno prosto. Da ne omenjam, da brez radarja sploh ne smeš izpluti v megli, ker ti zavarovalnica ne krije izgube plovila v primeru, če so takrat luške oblasti prepovedale plovbo zaradi megle ti pa si izplul brez radarja. Še več, odgovoren si celo za povzročeno škodo tretji osebi in kazensko ter odškodninsko v primeru telesnih poškodb.
Če ne potrebuješ radarja ga raje podari nekomu, ki ga bo znal ceniti in uporabljati kajti finančne vrednosti ta radar zaradi zastarele tehnologije NIMA. Ima le še uporabno vrednost dokler (še) deluje.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
PS: Interphase pa, če ti je kdaj deloval dobro, sedaj ne deluje zaradi sonde, Če pa še nikoli ni dobro deloval potem pa je sonda montirana na napačnem mestu. Pa še nekaj. Deluje samo do hitrosti dokler ti barka pluje deplasmansko - brez mehurčkov.