Webasto
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Webasto
polanc, teli zvari so lahko smrtno nevarni, ker nek je sam zatajan, nek ni sploh čez potegnu, in sploh ni pravilno varjen, ker mu je materijal skuhalo (se pravi je še zažgan+porozen)
življenje košta malce več kot 60 evrov!
življenje košta malce več kot 60 evrov!
sej si me prav razumel,vem da si me...
Tole sliko sem pobral prvo, ki jo je našel Google in to je ena doma narejena varianta, kar piše že zgoraj!!!
Zato sem napisal, da kupiš ORIGINAL kos od Webasto in tisti je lepo zavarjen in spoliran!
Zato sem napisal, da kupiš ORIGINAL kos od Webasto in tisti je lepo zavarjen in spoliran!
EDO napisal/-a:Bom kar konkretno vprašal: izpuh je višje od grelca ca 60cm, dolžina cevi 80-100cm, cev v celoti izolirana z original prevleko od Webasta (bela, debela). Bi bilo pametno imet odvod kondenza ali ne?
Kot sem napisal že zgoraj, Webasto v navodilih priporoča vgradnjo odduška za kondenz vedno, ko je izhod večji. V opombi piše, da pri zelo kratkih in izoliranih izpuhih to ni potrebno.
Sedaj za tvoj primer, verjetno ni potrebno, če je dobro izolirano se izpuh zelo malo shladi in tako ni možnosti ustvarjanja viška kondenza. Še posebej, če imaš brez lonca za dušenje hrupa!
Razlika je tudi pri različnih grelcih, izpušna cev je enaka za grelec AT2000 in vse do AT5500! Sevada slednji s 5.5 kW grelne moči po tej cevi "piha" bistveno več izpušnih plinov in se tako tudi manj ohladijo... Za AT2000 bi jaz vedno dal oddušek, če je izpuh višje. Za večje grelce v primeru izpuha brez lonca, dobro izolacijo cevi in dolžino do 80 cm, bo šlo tudi brez. Pri kaj več, spet priporočam oddušek, da ne bo kdaj problemov!
Še enkrat, finta ni v tem, d aenkrat pogledaš... Ko piha burja je vlažnost v zraku zelo nizka in takrat bo tudi kondenza zelo malo oziroma ga ne bo! Pri kakšnem vlažnem in hladnem dnevu, pa se lahko pojavijo komplikacije.
Evo, iz prve roke: prišel na barko pred uro in pol, rahlo dežuje (se pravi visoka vlažnost), temperatura 8 st.C, Webasto EVO 5500. Prižgem Webasto in iz auspuha prikaplja kakšnih 10-15 kapljic vode. In sigurno se je nekaj zlilo tudi navznoter. Tako da konsenz sigurno nastane. Koliko škode lahko naredi pa je težko reči.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Moje ugotovitve pa so sledeče: V mojem primeru, izpuh fi22 dolžine 90 cm ne potrebuje odvoda kondenza, ker se po petih min. delovanja ustvari zelo malo kapljic vode in ko gorilec naslednjih par min. doseže delovno temperaturo se izpuh popolnoma posuši, sem celo v izpušno cev vlil 2cl vode in se je v trenutku spremenila v paro in posušila, tudi ob večkratnem vklapnjanju in izklapnjanju gorilca sem parkrat snel cev izpuha pred izhodom iz webasta in ugotovil, da je cev popolnoma suha. Je pa treba upoštevat nasvete admina, da je pri večjih dolžinah izpušnih cevi, ki potekajo navzgor možnost večjih količin kondenza katere lahko škodujejo gorilcu, predvsem neizolirane cevi večjih premerov v katerih se ustvari več vlage. Sem se tudi posvetoval z našim članom joškotom kateri je montiral že ogromno webastov in pozna zadeve v nulo, tudi on se strinja s tem kar sem tu napisal, je pa vsekakor bolje če je cev izpuha izolirana, ker se s tem zmanjšajo količine kondenza. l.p. alesjo
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
Priznam, da nisem čisto vsega prebral, zato se opravičujem, če je že bila debata.
Gledam grelce in 'kitajce' se dobi za slabih 200eur v kompletu za montažo. 5kW recimo.
V barki imam trenutno klimo z razvodom. Ker dela le na 220, agregat pa ropota, razmišljam o nakupu tega kitajca in bi ga zmontiral na obstoječo inštalacijo cevi od klime.
Mogoče kakšno mnenje?
Gledam grelce in 'kitajce' se dobi za slabih 200eur v kompletu za montažo. 5kW recimo.
V barki imam trenutno klimo z razvodom. Ker dela le na 220, agregat pa ropota, razmišljam o nakupu tega kitajca in bi ga zmontiral na obstoječo inštalacijo cevi od klime.
Mogoče kakšno mnenje?
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
theDamjan napisal/-a:Priznam, da nisem čisto vsega prebral, zato se opravičujem, če je že bila debata.
Mogoče kakšno mnenje?
Daj kakšen link od teh artiklov.
- theDamjan
- Admiral
- Kontakt:
-----------------
theDamjan napisal/-a:a zmontiral na obstoječo inštalacijo cevi od klime.
Mogoče kakšno mnenje?
A mislš da zastonj prodajajo cevi za klimo in cevi za webasto grelce???
Aja... sej verjetno se hecaš s temle kitajc grelcem ane??
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
- theDamjan
- Admiral
- Kontakt:
Sicer se nisem hecal. Boš malo bolj komentiral?
Kake veze ima klima cevi in cevi za gretje? Saj že sedaj klima greje. Ampak agregat me moti...ta grelec je pa podobna zadeva webastu. Če opravi funkcijo je to to, porabe pa kahkp ima zaradi mene tudi 4x toliko kot webasto ali podobne brendirane naprave.
Kake veze ima klima cevi in cevi za gretje? Saj že sedaj klima greje. Ampak agregat me moti...ta grelec je pa podobna zadeva webastu. Če opravi funkcijo je to to, porabe pa kahkp ima zaradi mene tudi 4x toliko kot webasto ali podobne brendirane naprave.
-----------------
Pa je tole dosti tišje od agregata?
Če želiš tišino, kupi wallas.
Če želiš tišino, kupi wallas.
motorni
Preden montiraš malo poglej kakšbo temperaturo ti daje pri gretju klima in malo preveri kakšno temperaturo ti vn daje webasto,pri klimi piha rečmo mlačno-toplo, daleč stran od temperature npr. kaloriferja, grelec piha zelooo vroče...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
- theDamjan
- Admiral
- Kontakt:
Ja, to glede klime sem zdej ugotovil - sem namreč ravno barko zamenjal in nisem vedel da klima piha tako zelo mlačno. Bom pregledal, kakšna je napeljava razvoda - upam, da ni papirnata 
Sem naročil, pa bom povedal kako se obnese. Namreč mislim, da mi to ne bo prišlo prav več kot 5x v letu, pa mi je res bedasto plačevati cifre s tremi nulami za to zadevo.
Sem naročil, pa bom povedal kako se obnese. Namreč mislim, da mi to ne bo prišlo prav več kot 5x v letu, pa mi je res bedasto plačevati cifre s tremi nulami za to zadevo.
-----------------
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta