Dogovor za ruto uspel 100%!
V praksi niti ni bilo kaj posebej "dogovora", temveč smo ostali na diktaturi, nihče ni imel nič proti... No ja vsaj upal ni imeti nič proti, ker je bil Lipnik HUD...
Okrog denarja, še enkrat povem, v fond smo pobrali po 20 EUR po barki. Vsi prisotni ste denar že dali, ostali ga boste prvi dan rute ali pa prej, če se kje vidimo.
Zabava prvi večer v Balvanidi ostaja! Za hrano proti večeru poskrbite sami, malo organizacije med barkami... Za pijačo zvečer bo v večji meri poskrbljeno! Na voljo bodo različne pijače, tudi za otroke! Ko zmanjka, bo treba odpreti "kleti" po barkah...

Tudi nekaj za v usta zraven bo na voljo, zato se ne do konca najesti že popoldan. Samo dobronamerni nasvet...

Sledi še nekaj reči, malo programa...
Drugi dan smo naredili spremembo, ki sem jo nakazal že pred časom tukaj. Molat je sicer fajn otoček, samo je bil meni od štarta "ne-všeč" iz dveh razlogov. Prvi je, da je tam zelo mirno in penzionistično, drugi je, da tam nikjer ni pametnih privezov za vse nas... Veliko vas je z manjšimi plovili, veliko vas je z družinami... In kot taki si zagotovo ne želite biti 3 dni v divjini... Lepše je privezati na pomol in biti malo na trdnih tleh... Tako smo naredili spremembo na Ist. S tem ste se vsi strinjali oziroma vas je na srečanju bilo večina proti Molatu in absolutno za Ist. Res je, da smo tam že bili, vendar je zadeva zanimiva, tam je nekaj kafičev, trgovina, par gostiln... Tako bomo lahko odšli na večerjo kot ljudje! Večerja še vedno NE BO organizirana za vse, ker oštarije za 170 prijavljenih ljudi žal ni... Računam, da nas bo realno tam okrog 150, ostalih 20 pa je variabilni del... Torej preveč za v oštarijo! Ne bo pa problema malo po svoje, po skupinicah, nekateri prej, drugi kasneje, eni v eno, drugi v drugo... Jaz bom vseeno malo najavil naš prihod v gostilne, tako da bodo imeli hrano in upam, ne bo vsega zmanjkalo... Poskusil bom rezervirati tudi priveze, da bomo bolj na miru! Privez na Istu se plača posebej! Redna cena je bila 22KN, lahko je letos tudi že 25 KN/m... Skupinsko se bomo zmenili za nekaj popusta, vsaj upam.
Kdor bo hotel, bo kuhal pašto na barki, vrtel Cobba in podobno. Torej večerja ni nikakršna obveza!
Tretji dan gremo proti Rabu, kjer gremo na večerjo. Vse to je odvisno od števila bark in oseb, ki bodo na tej poti še z nami... Za nekatere vem že sedaj, da gredo iz Ista naprej proti Dalmaciji... Na Rabu gremo potem mogoče k Vinkotu (Barbat) ali pa v mesto Rab, lahko tudi kam drugam... Kot sem rekel, o tem se bomo končno zmenili na sami ruti, en dan prej, ko bomo bolj točno vedeli število...
Denar, ki bo ostal (če bo ostal) od pijače in ostalega za prvi dan SE NE BO porabil na srečanjih, saj tja ne hodite vsi isti, ki boste na ruti! Če bo ostalo, potem plačam recimo kavo na Iloviku, kjer se bomo drugi dan zjutraj verjetno vsi ustavili... Če bo še kaj več, bo nekaj pijače še na Istu... V glavnem, do konca rute bo stanje "ziher" nula. Upam samo, da ne bo minus, kar se sicer lahko hitro zgodi.