Pula - Lošinj?
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Čist vse zakone ne upoštevamo vedno.Tud po cestah se vozmo prehitro na primer.Mladi morjeplovec..ne se bat.pojd.če je <Šterk lahk z 6,5 m jadrnico obkrožu zemljo...
Jasno pa spremljaj vreme,nabiraj izkušnje..mal se tud sam potrud...da ne boš sprašval v kolkem času si na Unijah če se 20 na uro peleš...
Jasno pa spremljaj vreme,nabiraj izkušnje..mal se tud sam potrud...da ne boš sprašval v kolkem času si na Unijah če se 20 na uro peleš...
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Kot pravijo ostali, vreme.Na razdalje se pluje se vedno zjutraj.Predno pa prečkaš Kvarner(črna točka Jadrana), poglej proti Reki, Učka mora bit čista.Če vidiš, da ima kapo, ne hodi čez. Kvarner ni plovba ob obali! Ne moreš tako hitro gate menjat, kot se lahko vreme na Kvarnerju.Malo za šalo, malo zares.Drugače mi kolega iz Tunarice(zaliv Raša)redno hodi lovit ribe na Unije s 4 m čolnom in Yamaho 25-4T že leta in leta, ima pa na Yamahi že 14.000 ur.Kaj vse je že menjal ne bom razpravljal.V tisti uri prečkanja se ne bo zgodilo nič drugega, kot to, da ko se boš oddaljil od obale, boš dobil občutek, kot da stojiš in se nikamor ne premakneš.Jaz bi šel takole.Prespal bi v Medulinu.Zjutraj med 5-6uro bi jo potegnu mimo svetilnika, na drugi polovici kvarnerja(Galijola)direkt na špico Unij in bi se mal zavlekel v uvalo(Ognjišta-Unije)pol bi šel ob Unijah do Vele Srakane in čez v mesto Lošinj kjer bi dotočil in potem po svojem planu.Upam, da imaš vsaj karto Kvarnerja, lahko turistično, ker je komplet Kvarner z otoki lepo prikazan.
mašinfirer
- elan450
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ptujsko morje - Istra
Hvala za nasvete in izkusnje, se trudim cim vec sam osvojiti vendar nisem nikjer sam zasledil ce te izven dovoljenega obmocja plovbe ustavi policija?Kaksna je kazen in sankcije?
Poletje obicajno prezivim v Istri (Barbariga) kjer še nisem spoznal izkusenega mornarja, po čolnih sodec so ti vsaki dan nazaj oz. po nekaj urah. Mogoce se motim ampak in ne bi rad nikogar uzalil, vozijo ob obali in se to kratke razdalje. Ko sem v razgovoru omenil Pulo so ostrmeli ces kam rinem, zato sem bil rajsi tiho, ne da bi povedal kje sem ze bil.
Poletje obicajno prezivim v Istri (Barbariga) kjer še nisem spoznal izkusenega mornarja, po čolnih sodec so ti vsaki dan nazaj oz. po nekaj urah. Mogoce se motim ampak in ne bi rad nikogar uzalil, vozijo ob obali in se to kratke razdalje. Ko sem v razgovoru omenil Pulo so ostrmeli ces kam rinem, zato sem bil rajsi tiho, ne da bi povedal kje sem ze bil.
Boj se mora i boga
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Nihče te ne bo ustavil.Pri prečkanju Kvarnerja ne boš srečal policije niti za stavo, edino, če jih boš sam klical.Oni lovijo ob obali.6 let se že vozim po večkrat na sezono čez pa sem počasen(3.20 ure)pa jih še nisem videl.Nevem čemu se sploh obremenjuješ s tem.Tudi veslače sem že srečal, ti res pretiravajo, saj se ne zavedajo, da skoraj niso vidni in z gliserjem pa eni še na avtopilot, ga zlhkoto povoziš.Ljudje se vozijo čez z gumicami.
mašinfirer
Roberth1 napisal/-a:Roberth1 napisal/-a:
Aja, se zavedaš da je tvoj predviden podvig nelegalen?bsc46 napisal/-a:Saj vsi do 7 m plujemo od Kamenjaka do Unij nelegalno.
Ne.
Če imaš barko ki je registrirana za področje plovbe III, lahko pluješ v teritorialnem morju. Da je pa razreda III, pa ne določa dolžina, temveč oprema.
Područje plovidbe III – obuhvaća plovidbu unutarnjim morskim vodama, vodama koje su pristupačne s mora i teritorijalnim morem Republike Hrvatske, a za ribarske brodice duže od 7 metara – i zaštićenim ekološko-ribolovnim pojasom Republike Hrvatske (ZERP). (Inače, teritorijalno more RH je morski pojas širok 12 morskih milja, računajući od polazne crte u smjeru gospodarskoga pojasa, a vanjska granica teritorijalnoga mora jest crta kojoj je svaka točka udaljena 12 morskih milja od najbliže točke polazne crte.)
U tom području plovidbe (III.) mogu postojati sljedeća ograničenja:
IIIa – do 6 Nm od obale kopna ili otoka;
IIIb – do 3 Nm od obale kopna ili otoka;
IIIc – do 1 Nm od obale kopna ili otoka
Bo OK?
Ne, Lahko še za SLO-registracijo?
Ljubitelj narave
- od kapitana zena
- Admiral
bsc46 napisal/-a:Roberth1 napisal/-a:Roberth1 napisal/-a:
Aja, se zavedaš da je tvoj predviden podvig nelegalen?bsc46 napisal/-a:Saj vsi do 7 m plujemo od Kamenjaka do Unij nelegalno.
Ne.
Če imaš barko ki je registrirana za področje plovbe III, lahko pluješ v teritorialnem morju. Da je pa razreda III, pa ne določa dolžina, temveč oprema.
Područje plovidbe III – obuhvaća plovidbu unutarnjim morskim vodama, vodama koje su pristupačne s mora i teritorijalnim morem Republike Hrvatske, a za ribarske brodice duže od 7 metara – i zaštićenim ekološko-ribolovnim pojasom Republike Hrvatske (ZERP). (Inače, teritorijalno more RH je morski pojas širok 12 morskih milja, računajući od polazne crte u smjeru gospodarskoga pojasa, a vanjska granica teritorijalnoga mora jest crta kojoj je svaka točka udaljena 12 morskih milja od najbliže točke polazne crte.)
U tom području plovidbe (III.) mogu postojati sljedeća ograničenja:
IIIa – do 6 Nm od obale kopna ili otoka;
IIIb – do 3 Nm od obale kopna ili otoka;
IIIc – do 1 Nm od obale kopna ili otoka
Bo OK?
Ne, Lahko še za SLO-registracijo?
Poglej kaj ti piše v vpisnem listu (območje plovbe), potem pa v učbenik, ki (če) si ga imel za izpit ali na stran URSP.
elan450 napisal/-a:
Poletje obicajno prezivim v Istri (Barbariga) kjer še nisem spoznal izkusenega mornarja
Tudi sam sem prvi cruising pred 20 leti z Elan GT070 naredil ravno iz Barbarige do konca Kornatov in nazaj. Dva čolna, 5 modelov. Brez GPS, brez WHF, samo karte in kompas. NEPOZABNO! Ne bi pa na takšne podvige vlekel otrok in žensk. Ni prostora, ni vode, ni kopalnice, ... Pa nekaj nepredvidljivega bo sigurno prišlo vmes, zato je bolje, če so sami mornarji. Da vmes malo šravfajo makino, malo navigajo tako, na oko, jejo suh kruh, serjejo v morje, se ne tuširajo s sladko vodo.
Kar se zakonov tiče, sama teorija. Piči Miki! Verjetno pa bi ti edino zavarovalnica komplicirala, če bi se potopil nekje, sredi Kvarnerja.
Z vremenom je pa tako. Za Kvarner ti je cahne podal že Habibi, sicer pa je s smart phoneom to danes mala malca. Vse info imaš na voljo vsak trenutek. Če ne misliš južneje, pojdi vsaj okoli Lošinja in obišči Susak. To je za prvič več, kot dovolj. Tudi za pripovedovanje v Barbarigi po vrnitvi.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Ja tale Boštjanov foter je legenda,kermu se lahk vsi prklonmo...tko da dobr da ni ono prebral...sicer bi moral mal plavati po Kvarnerju pred njim.
Mož ima veliko izkušenj in voljo povedat,tko da je bil pogovor z njim res fajn.Sem ga v firmi spoznal, ko je po blago prihajal in sva takoj mela temo.Pa šenkal mi je smučke na kterih si Boštjan verjetn kr neki pridirjal po vod.
Če te je pa strah te razdalje Kamenjak Unije..pelji pa ob obali proti Reki in piči čes ob trajektu Brestova Porozina..tko za boljši občutek.
Če te je pa strah te razdalje Kamenjak Unije..pelji pa ob obali proti Reki in piči čes ob trajektu Brestova Porozina..tko za boljši občutek.
-
navtik_borut
- Admiral
Peroj - Barbariga
Pozdrav,
jaz sem ze 6 ali 7 let v Peroju na privezu in nas ni malo, ki vsako leto plujemo kar dobre ture po Jadranu. Je pa res, da je vecina dni taksnih, da se vracamo na privez. Zaenkrat se nismo sli skupaj, se pa o tem pogovarjamo in izmenjujemo izkusnje.
Ce bos sel cez Kvarner v casu, ki se bi ujemal z nasimi nacrti, lahko gremo skupaj ali pa se bolje tako, da gres prej in smo na vezi, ce bi slo kaj narobe (nasa potovalka je tam med 28 in 30 vozli).
Jaz ponavadi krenem okrog 7.30h iz Peroja, natocim gorivo na Verudi in potem cez. Bolje bi sicer bilo bolj zgodaj, ampak nam plovne lastnosti colna dovoljujejo malce lezernosti.
Tudi jaz ti predlagam ruto Kamenjak - severni rt Unij in potem za Unijami in Srakanami do Losinja, potem pa se na Susak in domov.
Za tak izlet si lahko vzames dva ali tri dni, lahko gre pa tudi v enem dnevu skozi.
Javi se pa bomo kaksno vec rekli...
jaz sem ze 6 ali 7 let v Peroju na privezu in nas ni malo, ki vsako leto plujemo kar dobre ture po Jadranu. Je pa res, da je vecina dni taksnih, da se vracamo na privez. Zaenkrat se nismo sli skupaj, se pa o tem pogovarjamo in izmenjujemo izkusnje.
Ce bos sel cez Kvarner v casu, ki se bi ujemal z nasimi nacrti, lahko gremo skupaj ali pa se bolje tako, da gres prej in smo na vezi, ce bi slo kaj narobe (nasa potovalka je tam med 28 in 30 vozli).
Jaz ponavadi krenem okrog 7.30h iz Peroja, natocim gorivo na Verudi in potem cez. Bolje bi sicer bilo bolj zgodaj, ampak nam plovne lastnosti colna dovoljujejo malce lezernosti.
Tudi jaz ti predlagam ruto Kamenjak - severni rt Unij in potem za Unijami in Srakanami do Losinja, potem pa se na Susak in domov.
Za tak izlet si lahko vzames dva ali tri dni, lahko gre pa tudi v enem dnevu skozi.
Javi se pa bomo kaksno vec rekli...
Re: Peroj - Barbariga
330i napisal/-a:.
...
Zanimivo. Sam jo pa vedno ubrišem na Unije - vas in južno med Srakane in Unije. V glavnem srečujem jadrnice. Gliserjev v isto ali kontra smer pa na prste ene roke.
https://vodovod-rh.si/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost