smo na dopustu
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Re: smo na dopustu
tyson napisal/-a:Tyson: Carlosa je zopet odsidralo in spet je priletel v dva katamarana. Tokrat so bili kar malo besni.
Če bo ta model še dolgo tam, ga bodo odvlekli ven.
Karkoli sem že poslušal o tem Carlosu, se mi vseskozi zdelo, da je to njegov način potovanja..."vse mi je crknil, brez denarja sem, lačen pa tolk, da ne vem kaj bi popil..."
Mene ni prepričal, pa sva ga s Petro prepeljala do obale, po dingi, vmes se je hotel še na naju "nalepit", pa mu je časa zmanjkalo.
Vsem pa je želel "plačevat" kot španski konkvistadorji...z nekimi plastik ogrlicami in neko poceni neuporabno robo, ki jo ima na barki...
Ga nisem srečal tako da ne vem iz prve roke, samo razmišljam.
Ne se čudit, če bo čez par let napisal knjigo kako brez denarja objadrat svet (z pomočjo naivnih ljudi) ali pa se s svojimi pustolovščinami hvali na kakšem youtube kanalu in s tem tudi kaj zasluži.
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
alesjo napisal/-a::D v červarju pri tifany čakam da prnesejo nekaj za pohrustatkar tudi danes nisem nobene ribe ujel
Dober tek
Pa ravno ta vikend me ni, da bi te še v živo pozdravil
Tadejko napisal/-a:alesjo napisal/-a::D v červarju pri tifany čakam da prnesejo nekaj za pohrustatkar tudi danes nisem nobene ribe ujel
Dober tek![]()
Pa ravno ta vikend me ni, da bi te še v živo pozdravil
Zdaj pa na obisku pri aleksu09, spet jemo tako da ni lakote niti žeje
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Včeraj zjutraj sem startal s Kornatov ter po zunanji strani mimo Dugega otoka. Za kopanje sem imel postanek pred Sakarunom kjer je otoček. Ustavil sem se še zvečer na Unijah (zadnji zaliv proti severu od Maračola) pri prijatelju in ob 0h30 ponoči nadaljeval plovbo mimo Galijole, Porerja in sedaj ob 6h30 sem tik pred sv. Ivanom na pučini pri Rovinju. Bom potegnil do Červarja, če bo še kdo tam?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pridem, ampak še nisem tako blizu Červarja. Še 15nm. Vedno puijem bolj po odprtem. Tako me alarm (monitor in zone) ne zbuja prepogosto.
Danes smo pa zelo blizu... midva pa zalivu med Maredo in Novigradom...
Krknjaši, 70+ bark, štala mala.

Mi pa samevamo v Červarju
Kje sta? Sta še tu?
Kje sta? Sta še tu?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kr en napisal/-a:Mi pa samevamo v Červarju![]()
Kje sta? Sta še tu?
Mi se pa mastimo z morskimi dobrotami. NT sidran, na levem boku jaz na desnem aleks09 pri obloženi mizi in vrhunskimi vini v červarju pri školjkišču.
-
JulesVerne
- Kapitan fregate
Jaz in moja draga pa sva danes prijadrala nazaj v Novi Vinodolski in zaključila tritedenski dopust, na katerem;
- sem prvič na panulo ujel samo eno ribo (sicer lepo palamido),
- sem s podvodnim ribolovom ujel vsak dan dovolj za večerjo, (ugorja, orade, ciple, fratarje, celo skata... ma ni da ni)
- ugotovil, da so za ugorje boljše zložljive vrše na vzmet, kot pa zložljiva "trapula" (pa naj jo hrvatje hvalijo kolikor hočejo),
- so mi kar dvakrat povozili panulo
, (kako se s tem srečujete ostali? )
- prvič nisem srečal delfinov, ali jat plave ribe na povšju,
- sem samo enkrat videl dež !
vetra nad 20 vozlov pa nikoli...
Da bi le bilo vsako poletje tako, samo kaj več skuš naj uide kočaricam, da bo še za nas kaka ostala.
Vsem ostalim, ki ste še tam zunaj, pa želim varno in prijetno pot v pristan
.
- sem prvič na panulo ujel samo eno ribo (sicer lepo palamido),
- sem s podvodnim ribolovom ujel vsak dan dovolj za večerjo, (ugorja, orade, ciple, fratarje, celo skata... ma ni da ni)
- ugotovil, da so za ugorje boljše zložljive vrše na vzmet, kot pa zložljiva "trapula" (pa naj jo hrvatje hvalijo kolikor hočejo),
- so mi kar dvakrat povozili panulo
- prvič nisem srečal delfinov, ali jat plave ribe na povšju,
- sem samo enkrat videl dež !
Da bi le bilo vsako poletje tako, samo kaj več skuš naj uide kočaricam, da bo še za nas kaka ostala.
Vsem ostalim, ki ste še tam zunaj, pa želim varno in prijetno pot v pristan
Vsaka cast morjeplovcema NT in Davidu za dobra dela! Dobro se z dobrim vraca..tako ali drugace! Bravo!
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
Tokrat sem jaz doživel delček groze. Hvala bogu, tokrat nisem bil jaz v problemu.
18.8. 2NM severno od Male luke na Krku. Burja in dobrega pol metra vala. Okoli 13.ure dvignem sidro v uvali Sveti Juraj in krenem proti Mali luki, kjer je bil skrit kolega ToniM.
Po kakšnih 15ih minutah zibanja vidim v daljavi baklo. Zaradi valov nisem videl ničesar, da bi vedel ali je hec ali gre zares. Kljub vsemu sem takoj večkart po 16ki klical kapetanijo, vendar se ni nihče javil.
Barko sem dvignil (začel glisirati) in oddrvel proti bakli. Malo nas je zalivalo, vendar nisem potreboval več kot 5 minut.
Na kraju vidim tole:
Res sem bil malo v šoku, pa sem sicer prostovoljni gasilec tehnični reševalec.
Poljaki, trije odrasli in štirje majhni otroci. Vsi jokajo, panika na višku. Pobrali smo jih na barko, dali vode...Na 16ki nisem dobil nikogar, le čez 2minuti se je javil Radio Rijeka.
Takrat sem preko aplikacije NiS že poklical pomoč in jh tudi avtomatsko s klicem obvestil o lokaciji. Dobil sem navodila, da ljudi odpeljem na varno v Novi Vinodolski, barka pa naj ostane, da problem njih pač pa lastnika.
Takoj sem poklical še čarter-lastnika in jih obvestil.
V parih minutah po našem prihodu je bilo samo še takole

Lastniki so potem šli v reševanje čolna, ampak do večera jim ni uspelo.
Poljaki si bodo ta dopust zapomnili. Razlog naj bi bil, da je crknil motor, nato jih je pa zalilo z zadnje strani.
18.8. 2NM severno od Male luke na Krku. Burja in dobrega pol metra vala. Okoli 13.ure dvignem sidro v uvali Sveti Juraj in krenem proti Mali luki, kjer je bil skrit kolega ToniM.
Po kakšnih 15ih minutah zibanja vidim v daljavi baklo. Zaradi valov nisem videl ničesar, da bi vedel ali je hec ali gre zares. Kljub vsemu sem takoj večkart po 16ki klical kapetanijo, vendar se ni nihče javil.
Barko sem dvignil (začel glisirati) in oddrvel proti bakli. Malo nas je zalivalo, vendar nisem potreboval več kot 5 minut.
Na kraju vidim tole:

Res sem bil malo v šoku, pa sem sicer prostovoljni gasilec tehnični reševalec.
Poljaki, trije odrasli in štirje majhni otroci. Vsi jokajo, panika na višku. Pobrali smo jih na barko, dali vode...Na 16ki nisem dobil nikogar, le čez 2minuti se je javil Radio Rijeka.
Takrat sem preko aplikacije NiS že poklical pomoč in jh tudi avtomatsko s klicem obvestil o lokaciji. Dobil sem navodila, da ljudi odpeljem na varno v Novi Vinodolski, barka pa naj ostane, da problem njih pač pa lastnika.
Takoj sem poklical še čarter-lastnika in jih obvestil.
V parih minutah po našem prihodu je bilo samo še takole

Lastniki so potem šli v reševanje čolna, ampak do večera jim ni uspelo.
Poljaki si bodo ta dopust zapomnili. Razlog naj bi bil, da je crknil motor, nato jih je pa zalilo z zadnje strani.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
Hoj!
Pohvale za takojšnje ukrepanje. Me pa zanima ali je bil na čolnu vgrajen notranji motor. Čudno se mi zdi, da bi kar tako pol metrski valovi zalili čoln.
Mirno morje.
Pohvale za takojšnje ukrepanje. Me pa zanima ali je bil na čolnu vgrajen notranji motor. Čudno se mi zdi, da bi kar tako pol metrski valovi zalili čoln.
Mirno morje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti