7. ruta Morjeplovec.net

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jun 29, 2015 00:00

Evo, pred uro prišel domov.V soboto sem prečkal Kvarner pri SZ 10 vozlov. Krasno jadranje,najlepše prečenje Kvarnerja do sedaj.Iz Silbe do Rovinja v enem kosu, je zame kr lepa razdalja.Dol z vami mi je bilo krasno,družba vrhunska..Lepo smo se imeli.Ko sem pripravljal zjutri za budnico ribare in kalodont, se je oko orosilo..od prijetnega,pa rano u šest Ribari so tud imeli svojo težo.Želim si da bomo še veliko rut skupaj.
LP Iztok
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Jun 29, 2015 08:36

Ja res,svoje poslanstvo si opravil kot se za Polanca spodobi.In reče se "naj ti bog očuva to navado" :lol: :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Jun 29, 2015 09:50

Dovolj dokazov kako je svadba potekala,sej ni čudn da si (Pale)imel skoz suho grlo,ko si skoz na kameri visu,no vsaj eden :D
mašinfirer
anzi
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a anzi » Po Jun 29, 2015 10:57

Včeraj sem "virtualno" doživljal vašo ruto. Škoda, da me ni bilo zraven. vidim, da ste res uživali.
LP anzi
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Re: 7.ruta morjeplovec

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Jun 29, 2015 11:12

pale napisal/-a:https://www.youtube.com/user/kitagora88

amatersko snemanje posnetki malo pomešani bote že preživeli tisti ki si boste hoteli mal pogledat :roll:

pale, hvala za te posnetke, ki res v detajle prikažejo morjeplovsko sceno na ruti. Letos vidim, da je bilo manj gumic in veliko več hudih makin. Srečo ste imeli tudi z vremenom, ker če bi pihnila kakšna nevihta bi v Balvanidi lepo treskali med sabo.

p.s. na youtubu imaš tudi videourednika, kamor samo zmečeš vse posnetke, ki si jih itak že naložil in prepustiš delo youtube resursom, da izračunajo filmček. Lahko ga seveda opremiš z naslovom in prehodi ipd, ampak jaz ruknem gor samo toliko, da mi zlepi vse v en video, ki ga lahko potem tudi preneseš nazaj na svoj računalnik in se znebiš vse nepotrebne kilaže.
https://www.youtube.com/editor
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Jun 29, 2015 11:14

manj gumic in veliko več hudih makin.

Marchi ena gumica manj od lani je bla. Bo pa zagotovo drugo leto zraven.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Jun 29, 2015 12:09

Ja v Balvanidi ni bilo kaj dosti gumic,Kasavdio ,ostala sta mi dva kriminatlca in čtirje čevapi :cry: ni te bilo,pa je vseeno zmanjkal.Na silbi pa je bilo gumenjakov kar nekaj,fantje so pridrsal z vseh koncev,tako,da udeležba gumic kar pohvalno,fantje se ne dajo :lol:
mašinfirer
matejk1
Poročnik bojne ladje
Kraj: mengeš-krk

ruta

OdgovorNapisal/-a matejk1 » Po Jun 29, 2015 12:20

Škoda, da se nismo ujeli v ponedeljek popoldne smo po dokaj burnem morju prišli na Unije.
V torek smo vedrili na Unijah ter šli natočiti "požiravnik" v Mali Lošinj plan je bil priti v Balvanido oz. Krivico ampak sem moral zaradi želja ženskega dela posadke "izlazak u grad" oditi na Ilovik, kjer smo počakali oz. dočakali slabo vreme nevihta ter zibanje ponoči nato jaka bura naslednji dan izlet na drugo stran Ilovika (škoda da nisem imel fotoaparata) proti Premudi oz. Molatu Silbi valovi min 3m pihalo tako, da sem pogrešal vetrovko.
Četrtek počasi povratek proti Krku - še preveliki valovi (napoved bonaca) smo se ustavili v Pogani Punta Križa. Odšli malo na sprehod ter na plažo veselje najmanjšega člana.
Petek - po še približno znosnem morju čez kvarner na Krk ter nato proti domačemu pristanu.

Žal mi je, da se nismo kje ujeli.

Lep morjeplovski pozdrav!

Matej
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Jun 29, 2015 13:26

Ja v Balvanidi ni bilo kaj dosti gumic,Kasavdio ,ostala sta mi dva kriminatlca in čtirje čevapi Crying or Very sad ni te bilo,pa je vseeno zmanjkal.Na silbi pa je bilo gumenjakov kar nekaj,fantje so pridrsal z vseh koncev,tako,da udeležba gumic kar pohvalno,fantje se ne dajo Laughing

Habibi, ja res mi je žal da letos ni zneslo, bo drugo leto drgač. Takrat sploh, ker mladič že zdaj govori kako bi z atijem na ruto šel.
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Po Jun 29, 2015 14:52

moram dodati še par posnetkov ampak moram skenslat skladbe zaradi avtorskih pravic :twisted: tako da se polanca ne bo slišal
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Jun 29, 2015 15:46

Kasaudio,vem ,in tudi sam si že najavil,da te letos zaradi novega* Morjeplovca*v družini ,ne bo,tako,da ko se korenjak okrepi do naslednje sezone,pol pa akcija :lol:
mašinfirer
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jun 29, 2015 19:13

Uf to sm kaj grdga govoru hahaha
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 29, 2015 23:12

Vtisi, družba, prijateljstvo, zabava.... Kaj napisati? Težko je! Kot vsako leto smo se zbrali super ekipa, se družili, zabavali, pluli in konec koncev letos pustili povsem pristojen vtis. Smo vsi skupaj malo odrasli? Mogoče res, mogoče smo rabili nekaj let, da se znamo zabavat, da ga "serjemo", pa da na koncu vse mine brez nekih večjih težav. Balvanida je minila povsem mirno, nekako neverjetno mirno, spat sem šel zadnji-zadnji, se ob 4h zjutraj ukvarjal še z zadnjim ribolovom, vendar je celotna Balvanida spokojno spala. Edine znake življenja je dajal Spiritus s kakor bi rekel naš Nikola Tesla "gayevsko" modro podvodno osvetlitvijo. :lol: :lol: Tišina, kot da v zalivu ni druščine s preko 30 barkami in več kot 100 ljudi.
Na Silbi smo imeli zaplet, nič strašnega, samo ena gospa (ne bom se nič grdo izražal), nas je imela dovolj že ob 17h popoldan, ko smo pripluli in nas šla prijavljat na Kapitanijo in klicati policijo... Naključje je strašno, njenega moža precej dobro poznam, možakar prileti proti meni iz gostilne in me pozdravi, gospa pa v isti sapi "pizdulira" na mene, če sem jaz s to "bagro", ki že 2 uri nažiga harmoniko... Nekako sem jo pomiril, da bomo dali mir zvečer, so ji pa enako povedali tudi uradno na Kapitaniji... Do 22h lahko špila harmonika. :lol: Kot vidim sedaj iz Paletovega posnetka, so to bili Habibijevi sosedje!!! Ne verjamem, da bi ti sosed prerezal vrv, sem pa skoraj prepričan, da ti jo je soseda (njegova žena). Med našo večerjo sem klical v Zadar kolega, ki je prodal čoln na katerem je bila ta gospa ter ga vzdržuje in glej ga zlomka, je bil že obveščen, kako "razgrajamo" na Silbi! Očitno nismo ravno razgrajali, saj bi nas drugače hitro napadle uradne osebe... Samo gospa je malo z levo nogo vstala... Ob cca. 23h sem prišel z večerje nazaj v mandrač in takrat je bilo vse tiho, večina morjeplovcev pa je spala na barkah. Čista 10-ka za splošni vtis letos na Silbi.
Tretji dan smo se razkropili, nekaj vas je pristalo na Rabu, verjamem da precej mirno. Nekaj nas je po naključju prišlo na Ist in fešta se lahko prične. No ja, glavna fora je bila: "Sosed, naj se piknik prične!" :lol: :lol: Udeleženi že vedo zakaj, haha. Bili smo spet čisto mirni, niti nobenega divjanja z bei-booti ni bilo. V sosednjem lokalu "Lako ćemo" smo proslavili en skoraj okrogli jubilej našega Bojana! No ja, smo pili tolk časa, da je šla ura čez polnoč in smo mu lahko čestitali. :lol:
Četrti dan iz Ista preko Oliba do Raba. Popolna bonaca, morje kot olje, kopanje v Slatinici, olje, izplutje proti Rabu, olje, okrog Oliba, še vse olje... Med tem nam je Janadino sporočil, da je med Lunom in Rabom urnebes in burja seka na polno... In smo doživeli to... Po nekaj miljah od Oliba proti Lunu se je dvignil pošteno visok val, praktično direktno v premec, zraven pa blagi maestral... Nič jasno!!! Kdo je tukaj nor? Skačemo kot blesavi, piha maestral, Janadino sanja o burji??? Hja, vreme! Je vrtelo... In po 15 minutah divjega skakanja, bi rekel da že na meji sprejemljivega, začne val upadati in kar naenkrat je 5x nižji, veter pa piha 10x bolj! Smer gre čedalje bolj proti severu in že pred Lunom nas ulovi burja. Nekako smo priskakali do uvale Krištofor na Rabu, pojedli malo kosila jaz, Matejc in pa ponovno najdeni Jest, nato pa sem jaz sam odplul naprej proti Puntu na Krku. Ruta sklenjena, narejenih pa 132 NM.

Za konec zahvala vsem udeležencem, še posebna zahvala pa vsem sponzorjem, ki jih bomo še izpostavili. Ko potrebujete kakšno uslugo, se najprej spomnite na naše majice in pogled na hrbtni del... Mogoče najdete tam to kar iščete! Naj sponzorska sredstva ne bodo vržena v "veter", če se bodo povrnila, bodo naši zlati sponzorji poskrbeli tudi za majice na 8. ruti naslednje leto! Letos še posebej hvala res vsem, ker smo zbrali dovolj denarja, da je bila majica ponovno povsem brezplačna!
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

popravljen posnetek

OdgovorNapisal/-a pale » To Jun 30, 2015 06:27

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Jun 30, 2015 08:26

Super reportaža. Odlično, super da ste se imeli fajn!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov