5. ruta Morjeplovec.net

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jun 25, 2013 17:14

Mike napisal/-a:
bladzo napisal/-a:Ste gledali film Hangover...

No, nekaj podobnega se je zgodilo...

Še dobro da nismo imeli fotkiča s seboj...Trenutno sem v Strunjanu (jih je na poti cel kup)...

Hahaha, Bladzo a si imel zjutraj tigra v kopalnici, pa brez sprednjega zoba? Ampak oni so na koncu filma najdl fotoaparat in smo vidl slike, tako da čakamo....

Tigra, pa cel kup mačkov, pa....

Ćakamo matejca, da se zbudi. Če bo ta preživu, pol smo iz tahudga ven.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Jun 25, 2013 20:35

Enega baylineria 23 kot od bimerja sem videl prej v osorju
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Jun 25, 2013 20:52

Kdor čaka dočaka!!!

Ampak na Istu je blo pa noro!!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » To Jun 25, 2013 20:58

kasaudio napisal/-a:Kakorkoli že, Gorki, Barh in jaz smo pri Vinkotu na Rabu in čakamo ostale. Zjutraj smo jo zadnji moment pobrisal z Ista med Olibom in Silbo direkt na Rab. Za nami skoraj tema in strele ki so sekale v morje. Scary črnina, pičili smo 30+ in bili hitrejši od nevihte, ki je na Rabu upalila 10min kasneje ko smo prišli.

Nobenega hudega vetra ni bilo samo precej bliskanja in ropotanja in seveda ulilo se je. Malo zoprno, če te z gumico na odprtem dobi. Zdej smo lepo na suhem, čolni še v marini na rabu, mi najedeni, napiti - top šit. Je blo tole malo slabše vreme dobra začimba rute.

Upam da so ostali dobro prebili skozi tole vreme.

Povratek jutri, potopis sledi.

LP

V soboto sem te prehitel pred cestninsko postajo nad Rijeko. Lepa barka. Admina sem pa videl danes popoldne ko je prispel v Dunat. Upam da ste se imeli fino in pripopajte kako sliko rute na forum.
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » To Jun 25, 2013 22:12

In vse tiho je bilo. A ste bili na ruti al ne.
Ali pa še čakate na Rabu boljše vreme. Dajmo, dajmo poročila in slikice.
Ljubitelj narave
bošta
Kapitan

OdgovorNapisal/-a bošta » To Jun 25, 2013 22:13

Blo je noro dobro!!!!! Kot vsako leto!!!!

Začelo se je že v petek v Dunatu, hrana jedača in muzika vse 1A, Tomo in vajenec vsaka čast,.... Balvanida tut super, fajn družba in akcija na polno.... Jaz sem žal moral v ponedeljek zaključit ker me je čakala prehitra pot domov tako da so se mi nekateri pridružili in nadaljevali pot proti Rabu - tankat in nadaljevali na Grgur. Akcija z Jeleni in pijanimi nemci ki so se kregali z jeleni in nabijali z glavami kdo je bolj nor..... Ker je kazalo da bo že zjutraj zalival dež so se eni odpravili na nočno avanturo kar nazaj v Dunat. Jaz sem prenočil in doživel jasno jutro in zgodaj krenil proti Dunatu. Pospravil čoln in vse nakar se zlije.... sreča!!!!
Porihtamo pse in že pokličejo morjeplovci na piknik,... spet veselo pod streho pri Alenu,.... Tukaj se je mojaruta zaključila ker sem moral zjutraj zarana nazaj v slo....

Še enkrat!!! FANTASTIČNO IN SUPER!!!!

Hvala za družbo vsem in komaj čakam drugo leto!!!!

Vreme bo , Krčmar tudi tak da bomo poračunali!!!!

Upam, da ste vsi srečno prispeli na končno lokacijo in boste polni vtisov preživeli veliko lepih trenutkov na vodi v letošnji sezoni.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jun 26, 2013 07:10

Preživeli, bilo je nepozabno, slike pa imam samo v glavi. :D . Žal nismo šli do Ista, pustmo zakaj, vendar ruta se je nadaljevala.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Jun 26, 2013 08:42

Evo tudi mene za compjulo, res je bilo super, začetek v Dunatu in potem Balvanida, Ilovik, Grgur. Imeli smo veliko smeha, skratka zadovoljen.Hvala vsem za družbo.

P.S.
Še posebej pa se zahvaljujem :Adminu, Lipniku, Janadinotu,Gregorju n, Kr enmu in Miletu. Oni že vejo zakaj,se vam ob priliki odolžim HVALA :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Jun 26, 2013 09:59

Ta ruta je bila najboljša od treh na katerih sem bil. Prevozili smo jo v celoti po planu. Opis, slike in še kaj sledi kmalu, šibam čoln glajštat.

P.S.: Kar se vremena tiče, je bilo vse do pike tako, kot je napovedal aladin in smo se zelo prav odločili, da smo ostali. Na manjšem čolnu je problem, če ščije 3 dni. 3 ure dežja pa me ne prepriča da neham.
Uporabniški avatar
skiper1
Kontraadmiral
Kraj: Velenje - Krk

OdgovorNapisal/-a skiper1 » Sr Jun 26, 2013 11:17

Tudi jaz sem prišel srečno domov. Za fotografije bo potrebno malo počakati, ker jih je toliko (1000 in še več...), da jih malo uredim. Tisti, ki smo bili na vseh petih rutah vemo, do so še vsako leto bile fotografije... 8)
Morje da in morje vzame.
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » Sr Jun 26, 2013 12:25

pešekan napisal/-a:Enega baylineria 23 kot od bimerja sem videl prej v osorju

Sem bil ja. Oz. smo bili mi. Škoda da se nisi zadrl. Ob 9.00h smo bili v Osorju, če ne bi prišli spodaj pod most, ampak je šlo. Vreme je malce ponagajalo, ampak se je izšlo. Smo porinili čez Kvarner, morje še kar OK, burja je pa sekala. Na sredini je še pojača x2...

Skratka, prispeli varno v matično luko, polni spominov, bilo je odlično. Se vidimo!

Več pa v svoji tem skupaj s slikami.

LP
Plovilo: ALA MOANA II
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » Sr Jun 26, 2013 12:35

Tex napisal/-a:No srečno plovbo vsem, mi čakamo Bimmerja in Burjo oz da poneha v Verudi... nikogar nikjer ... ?

V ponedeljek nismo hoteli čez Kvarner, ker so bile v Istri napovedane nevihte in pijavice.

Prespali smo v Malem Lošinju, kjer je bilo super. Dobili smo se še z parimi morjeplovci. Kot sem že omenil, včeraj 25.6. razen močne burje ni bilo nobenih težav, Istra pa praktično šajba!

Smo pa zato imeli vesele urice iz Ista proti Iloviku, kjer smo morali zasilno parkirati na Silbi v trajektni luki zaradi hude nevihte ravno pred nami. V 30 min je bilo vse mimo, jasno brez oblačka mirno morje in smo lepo odpluli proti Iloviku z 6kts, Oliverjem in pivom v roki... :)

Tex: škoda, da si nam tako hitro pobegnil. Smo se ustavili na Crvenih a tebe nema...
Plovilo: ALA MOANA II
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

Ruta 5 super,z malo hrena

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Jun 26, 2013 18:29

Moja prva ruta.Priključil sem se v Balvanidi,ker sem pribluzil iz Istre.Bilo je k šus,še žena je bla navdušena.Ist mi je zelo znan,zato sva šla tudi tja,počakala tisto ploho in gas na Rab (6.5knot)5 ur brbrbr voda k šus.Včeraj z Raba pa ni blo tko fletn.Ti matr tja do Osorja je šlo OK.ob 17h čez Osor proti Koromačnem in do zaliva Raša,je blo pa ma čudn.Že na pol poti vidim od Rabca proti Reki tema strele črno belkasti nevihtni rom pom pom,ki se je vlekel proti Reki.Ko prideva do Zeče se spogledava a greva naprej al se skrijeva ta Zečo, greva naprej NAPAKA ki je ne bom storil nikoli več :evil: :idea: .Že itak je bla kar močna 3ojka,ko prideva kakih 7-8 milj pred obalo Kormačna se nama je maščevalo tako hudo,da sem ob trenutkih pomislil pa ja ne... :shock:.Tista pizdarija se je obrnila nazaj in prešla v nekaj minutah v orkansko burjo.Barka mi je 7.4m,ne vem kako bi opisal kaj se je dogajalo tistih 7-8milj,če je to že kdo doživel že ve.Bokobrani,ki so vezani na ograjo so mi plavali pred šipo.Od trenutka do trenutka nisem vedel kam plujem,ker sem bil zalit.Valovi so bili med 3-4m.Tipično za burjo,strmi in mali razmak med enim in drugim.Psa(Šumi)je premetavalo k žogico,žena me prosi naj pokličem pomoč,kaka pomoč sej plujeva in se ne potapljava.Sreča,da je barka popolnoma pokrita z trdo streho in in zaprta,tako da sva bila suha.Morala pa sva iti proti W,kjer je bila obala.Če bi šel v val,bi stal na mestu in bi rinil v vale,ki so bili 2X višji od mene in nebi s tem naredil nič,če bi šel z valovi v hrbet,bi šel na odprto,zato sem jo obrnil SW počez proti obali močno pojačal gas in po 2h urah le prigural do neke uvale.Po tolikih prečkanjih Kvarnerja,sem ga okusil in nikomur ne želim da bi preživljal take trenutke na tako skromnem polvilu,za tako vodo,kot sva jo imela.V takih trenutkih te rešuje le prisebnost,vsaka panika je lahko katastrofa.Grenka in poučna preiskušnja.V uvali sva bila nekaj časa tiho,pol vzamem flašo wiskija in sva kr pila.Na konc sva se objela in ni bilo treba nič komentarja.S psom smo šli na enourni sprehod,da se stvari pomirijo.Ko si enkrat na tem,da se ustrašiš in pomisliš,pa ne me basat menda ja ne.Po 35 letih plovbe po Jadranu je bilo to prvič.Ampak plujemo naprej in seveda rute bodo laufale.Vsem mirno morje in vidimo se.Čau

:D
mašinfirer
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jun 26, 2013 18:35

@habibi VII
Dobro sta jo odnesla. Daj še malo opiši, kako to, da te je vreme presenetilo, saj je bilo vse naokoli črno in napoved slaba.
Se vama je mudilo ali kaj? Človek nikoli ni dovolj pameten v takih trenutkih, zato je prav, da se vsi kaj naučimo iz vajine izkušnje.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Jun 26, 2013 20:18

Na Rabu smo gledali po Aladinu ob 11.oo in ni kazalo na burjo ali neverin.Drugače bi počakal saj me čas ni basal.Če bi šel v zavetrje Zeče,bi stal še danes,ker je bila voda danes zjutraj v Kvarnerju še precej hribovita,pa še burja je bila napovedana.To je bilo čisto presenečenje,malo trme in pa tudi premalo poznavanja razmer v Kvarnerju.Zdej k sem jih občutu bom bolj spoštljiv do Učkine okolice :? :?
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta