@Pajer1 - se opravičujem, ker se nisem bolj potrudil. Ampak ti lahko zaupam, da sem imel kar nekaj problemov, da sem sploh spravil tele fotke na morjeplovca. Žal mi še zmeraj ni čisto jasno lepljenje tehle fotk.
p.s. fotke nisem prpopal na forum, da bi se hvalil. Ampak se mi je zdelo zanimivo, da tudi Morjeplovcem pokažem utrip iz dežele vzhajajočega sonca. Morda se kdo odloči, da bo Japonsko obiskal v tem primeru pa mu lahko pomagam z koristnimi informacijami.
@Mike - glede napisov je pa kar malo problem

Ampak se hitro navadiš. Na metroju imajo vse napisano tudi v angleščini. Kar se pa hrane tiče je pa tako, da imajo načeloma skoraj povsod v meniju tudi slike ali pa imajo kar izložbe z razstavljeno kopijo hrane (beri plastični modelčki). Potem pa samo pokažeš, kaj želiš in upaš na najboljše
Pri njih je zelo popularen način prehranjevanja zunaj v parkih. Načeloma je to tudi najcenje, dobiš pa v trgovini že povsem pripravljene jedi, tako da ti tam tudi pogrejejo nato pa nekam na prosto pa pojest. Se moraš pa tudi v tem primeru zanesti bolj na občutek kakšno hranoi si kupil, kajti načeloma je vse v švasanih črkah
@Nikola Tesla - tako kot je MareC napisal uporabljam Pentaksa K10D imam tud ene par objektivov in stativ ampak ga žal nisem nesel sabo (logistični problemi

). Se pa strinjam z MaretomC, da na nekaterih fotkah ni ostrine ampak, ko slikaš ponoči iz roke brez fleša je zelo težko ohraniti ostrino. Sem ga pri tekaču rikše tudi malo "usral" ampak me je možakar malo presenetil. Je tako hitro priletel mimo, da mi ni uspelo fokusirat.... mam pa ene par ostrih slik slikanih v hrbet

Se mi pa zdi zanimiva kompozicija.
Lp Andrej