Lignjelov 2016-17

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Vege
Poročnik fregate
Kraj: Šempeter pri Gorici

OdgovorNapisal/-a Vege » Pe Dec 02, 2016 02:28

Daki napisal/-a:Lep ulov vege in alesjo. Ja škoda tistega ta velikega. No, bo pa mogoče kdaj drugič 8) . Kaj imata po dve vabi na eni palici? Pa verjetno lovita na dve palici hkrati.

Ko sem sam na barki lovim z dvema palicama in po eno puščo na panuli. Sistem z dvema puščama je malo bolj kompliciran in še če kam zapneš je škoda večja :) Sej če pogledaš posnetke od Tubertini- Marco Volpi (svetovni prvak v ribolovu) boš videl, da naveže tudi po 5, 6 pušč. Seveda pa so tam, kjer lovi on (Livorno) pogoji povsem drugačni kot v tržaškem zalivu. In če pustiš tako navezo zapeto nekje na dnu morja, je to hitro 100€ :wink:
No danes (četrtek) sva lovila s prijateljem Boštjanom in ujela 10 lignjev jaz pa zraven še eno sipo, ki je skočila na puščo, ko sva vlekla panulo za lignje. V takem primeru loviva vsak na svoji strani barke z eno palico. Objavljam svoj ulov...
LP Vege
Slika
Hvali morje in drži se kopnega!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Dec 02, 2016 12:06

Vege, hvala za odgovor. Ste me pa s temi slikami kar podžgali, tako da grem ta vikend nujno na vodo.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Dec 02, 2016 20:56

:D Tudi danes odličen lignjelov, izplutje ob dveh popoldan, povratek v mraku 8) Uh, pečemo, cvremo, polnimo, pohamo in še bomo :lol:
Slika
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Dec 02, 2016 20:59

Matr si ko Delamaris :lol:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Dec 02, 2016 22:27

A kdo ve če pri obali tudi delajo? Alesio jaz te bom iz fovšije Pirc- Musarjevi zatožil, baje tudi lignje zastopa. :lol: :lol: :lol: :wink:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Dec 02, 2016 23:00

kocka napisal/-a:A kdo ve če pri obali tudi delajo? Alesio jaz te bom iz fovšije Pirc- Musarjevi zatožil, baje tudi lignje zastopa. :lol: :lol: :lol: :wink:

:lol: Zaenkrat, vsaj jaz, bliže obali ne ujamem nič, se pa območje dobrega ulova že malo pomika proti obali, še vedno pa je najbolje cca pol milje od obale. :wink:
7 Black
Višji praporščak
Kraj: Pivka
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a 7 Black » So Dec 03, 2016 13:48

Zanima me kje je najbolje kalamare loviti iz obale?
Kdaj je najprimernejši čas za jih loviti?
Hvala za odgovore
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Dec 03, 2016 16:53

O tem je bilo že veliko napisanega. Peterv6i je napisal:Ponavadi lovijo okoli koprskega mandrača po pomočkih, molet, pomol v kopru, potniški termial v kopru, cariniški pomol izola, itd..
Po navadi (ni nujno), se jih najboljše lovi od teme do jutra in od večera do teme, pa ponoči pri luči ali polni luni.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Dec 03, 2016 17:41

7 Black napisal/-a:Zanima me kje je najbolje kalamare loviti iz obale?
Kdaj je najprimernejši čas za jih loviti?
Hvala za odgovore

Vidim, da si iz Pivke zato ti predlagam, da greš v Sesljan na valobran, vendar, po moje, bo tam uspešen lov tam nekje čez dva tedna bolj proti koncu leta, kot druga leta in potem cel januar. l.p. alesjo
boki
Kapitan
Kraj: Krk

OdgovorNapisal/-a boki » So Dec 03, 2016 20:00

Letos delajo lignji na Krku zelo dobro!
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » So Dec 03, 2016 21:24

Boki, kje na krku loviš?
mirno morje
Uporabniški avatar
Vege
Poročnik fregate
Kraj: Šempeter pri Gorici

OdgovorNapisal/-a Vege » Ne Dec 04, 2016 01:22

Malo z zamudo objavljam še moj včerajšnji (petkov) ulov. Začela sva skupaj z Alesijom. Toda kot je on napisal par objav nazaj, je pomembno biti ob pravem času na pravem mestu. Sam sem na začetku ujel 6 kalamarov enega za drugim, kasneje pa se je ustavilo. Namesto da bi se vrnil, kjer so prijemali, sem vztrajal na poti proti Trstu in tam ujel le še enega manjšega. Okrog 5ih zvečer je začela pihati burja in takrat ni bilo več prijemov. No ob menjavi pušče, sem prav pred Sesljanom ujel še enega- tistega največjega-700g je pokazala tehtnica. Skupaj pa skoraj 3kg.
Prijemali so pa na DTD jumbo kalamari tisto z roza glavo in modro, ki je podobna skuši. Ko se je stemnilo pa sem uporabljal Yo Zuri http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... d-fishing/
Po mojih izkušnjah je ta v temi kar uspešna. Potrebno pa je imeti čuvaja na 1m in puščo na max. 2m, ker ni plavajoča, kot vse ostale.
LP Vege
Slika
Hvali morje in drži se kopnega!
boki
Kapitan
Kraj: Krk

OdgovorNapisal/-a boki » Ne Dec 04, 2016 10:23

Lovim od Valbiske proti Torkulu in pa Cresu!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Dec 04, 2016 12:58

Alesio kako je z lovom na ITA strani z obale, npr na valobranu v Sesljanu? Karta ali brez? Me ina da bi šel probat, alora ne govorim italijansko pa da ne bo problemov.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Dec 04, 2016 13:04

kocka napisal/-a:..., alora ne govorim italijansko pa da ne bo problemov.

Kako ne govoriš italijansko, če si napisal alora :?:
Mar to pomeni, da samo pišeš :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta