Lignjelov- napotki

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

ramalak
Višji vodnik

Odprto pismo

OdgovorNapisal/-a ramalak » To Jan 03, 2017 10:29

Živjo !

V novem letu si marsikdo postavi določene cilje. E bolj drugi manj realne. Moji so taki (eden izmed njih).:
-Rad bi lovil kalamare. No, to že počnem, ampak s skoraj 100% neuspehom. Torej rabim nekoga ki bi mi kot otroku razložil kako to gre. Po moje ni kraja na zahodni strani istre (beri od Devina do Portoroža), kjer ne bi ponudil kitajskih specijalitet iz ebeya..., da tudi s čolnom sem že nažical da so me peljali in sem ravnotako že poskušal-neuspešno.
Zato potrebujem strokovnjaka oziroma kakšnega navdušenca ki bi delil izkušnje z mano (oz. nami) da nam razkrije kje se lovi, kako se lovi, kdaj se lovi kako se pripravi palico, kako se naveže vabe, odvisnost od vremena, plimovanja, temperature, doda ali ne svince, mogoče me kdo povabi s sabo na lov...
...ja vem dostikrat je to bilo že povedano, da točno določenega pravila ni. Verjemite pa, da sem marsikaj že poskušal a brez uspeha. Tako mi ne gre v glavo kako nekateri polovijo celo vedro (ma jim nisem fouš-no numalo sej sm slovenc) teh mehkužnih glavonožcev... ...ženi se je pa že ustaralo olje v ponvi medtem ko me čaka da pridem iz ribičije...

Aja,

Srečno in zdravo novo leto in obilo ribiških užitkov!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jan 03, 2017 11:02

.

Temo sem razdelil, da bo kot samostojna tema.
Je bolj pregledno in tudi smiselno.

Poglej, če si iz LJ, okolice ali ...., se lahko dobiva in poklepetava. Pokažem ti svojo tehniko in povem svojo "filozofijo", ki jo pa več ali manj ni.
Treba je bit na morju in lovit!

Slika

Takale čaka tvoja žena, kajne?

Slika

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
ramalak
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a ramalak » To Jan 03, 2017 11:30

Naravnost fantastična je spodnja fotografija tihožitja na mediteranski način...
...da, končni cilj je želja, da bi tudi pri meni izgledalo nekako tako!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Jan 03, 2017 21:45

Ramalak, dobrodošel med nami.

Ali nekaj nisi delal prav, ali pa nisi dovolj vztrajal. Ker očitno nimaš čolna, ti svetujem, da za začetek treniraš kar iz naše obale (Portorož, Piran...) Lovi v mraku, pri kakšni javni razsvetljavi, seveda tam, kjer boš videl domačine. Poglej kako oni to delajo, pa tudi ni hudič, da ti ne bo kdo kaj povedal in pokazal. Več ko boš lovil, več izkušenj boš dobil, pa tudi žena bo potem imela kar nekaj dela :D.
Uporabniški avatar
Vege
Poročnik fregate
Kraj: Šempeter pri Gorici

OdgovorNapisal/-a Vege » To Jan 03, 2017 22:20

Če pa si iz okolice Nove Gorice ali s Krasa in ker imaš kontra izpeljanko mojega vzdevka na forumu ribiči Slovenije, te lahko tudi jaz povabim kdaj, da se mi pridružiš. Lovim iz barke, večinoma na panulo in tisti kalamari, ki jih pajer1 ne prestreže že v Umagu in uspejo priplavati do tržaškega zaliva so potem moja tarča tam pred Sesljanom. :wink:
Hvali morje in drži se kopnega!
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Sr Jan 04, 2017 09:25

Kolega lovi veliko na predelu stare savudrije in crvenega vrha.. ujame kar lepe primerke:

Slika

Slika
ramalak
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a ramalak » Sr Jan 04, 2017 10:21

Kaj na sosednjem hrvaškem glede ribolovnih dovolilnic? A je razlika z obale ali s čolna?
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Jan 04, 2017 11:30

Tam rabiš karto ne glede na to ali loviš z obale, ali s čolna. Lahko bi imeli tako kot pri nas, da vsaj z obale ne rabiš karte. Imajo pa dve vrsti dovolilnic, za rekreacijski ribolov (dve palici) in športni ribolov (dve palici + harpuna). Za drugo moraš biti član ribiškega društva. Cena je pa ista (dnevna 60 kun, tridnevna 150 kun, tedenska 300 kun, mesečna pa 700 kun).
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Če Jan 05, 2017 14:57

Daki napisal/-a:Tam rabiš karto ne glede na to ali loviš z obale, ali s čolna. Lahko bi imeli tako kot pri nas, da vsaj z obale ne rabiš karte. Imajo pa dve vrsti dovolilnic, za rekreacijski ribolov (dve palici) in športni ribolov (dve palici + harpuna). Za drugo moraš biti član ribiškega društva. Cena je pa ista (dnevna 60 kun, tridnevna 150 kun, tedenska 300 kun, mesečna pa 700 kun).

za športni moraš plačat še člansko HSRM-ja ki je 50 kun letno..
ramalak
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a ramalak » Po Jan 09, 2017 09:17

Vege, pozdravljen!

Imaš moj kontakt med sporočili, pa pošlji kak SMS al piši na mail da se lahko dogovoriva v kolikor si še pripravljen delit izkušnje.

Lp
ramalak
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a ramalak » So Mar 18, 2017 21:43

Vztrajnost me je poplačala z nekaj primerki kalamarov...

Vege - a si mi še pripravljen nudit en "šnel kurs" s tvojim plovilom?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta